Sami Nissinen ja Eeli Liukkonen jatkavat JJK:ssa

13.11.2019

JJK on vahvistanut rivejään kahdella tärkeällä palasella, kun seuran omat kasvatit Sami Nissinen ja Eeli Liukkonen jatkavat Kettupaidassa myös kaudella 2020.

Kakkosen kauteen valmistautuva JJK on rakentanut Kakkosen miehistöä kaikessa hiljaisuudessa joukkueen viettäessä ansaittua lomaansa. Seura on solminut tärkeät pelaajasopimukset kahden lupaavan oman kasvatin, topparin tontilla viihtyvän Sami Nissisen sekä keskikenttämies Eeli Liukkosen kanssa. Sopimukset sisältävät myös option kaudesta 2021.

Puolustaja Sami Nissinen on nuoresta iästään huolimatta kerännyt kokemusta miesten peleistä niin Ykkösen, Suomen Cupin, Kakkosen kuin Kolmosenkin tasolta. Vuonna 2000 syntynyt toppari on pelannut JJK:ssa 6-vuotiaasta saakka ja nousi kaudella 2018 miesten edustusjoukkueeseen. Kaudella 2017 Nissinen pelasi myös isoja minuutteja Kakkosessa, kun reservijoukkue JJK-Villiketut taisteli tuolloin Kakkosen pohjoislohkossa, joten korkeampi sarjataso on miehelle varsin odotettu muutos:

– Todella positiivisilla fiiliksillä nyt, kun saatiin kauden päätteeksi se kaivattu tulos ja sarjanousu. On hienoa lähteä taas pelaamaan Kakkosta, joka on lähempänä sitä tasoa jolla haluankin pelata. Myös opiskelupaikka on jatkossa Jyväskylässä, joten jatko tutussa Kettupaidassa oli helppo valinta.

Nissinen suorittaa parhaillaan asepalvelustaan Kainuun prikaatissa Kajaanissa ja Vuokatti-Ruka urheiluakatemia yhdessä Kajaanin Hakan kanssa ovat mahdollistaneet laadukkaan ympäristön harjoitella ja myös pelata varusmiespalveluksen ohella. Nissinen pelasi palvelusaikansa alkuvaiheilla heinä-elokuussa muutaman ottelun KajHa:n paidassa Kakkosta ennen paluutaan JJK:n miehistöön syksyn nousutaisteluun.

– Olen kiitollinen KajHan tarjoamasta mahdollisuudesta päästä pitämään yllä pelituntumaa siinä vaiheessa palvelusta, kun Jyväskylässä pelaaminen olisi käytännössä ollut mahdotonta. Kolmoseen verrattuna Kakkonen vaatii erityisesti fyysisellä puolella enemmän. Urheiluakatemian treenit ovat olleet hyviä, pitkälti urheilulukiosta tuttujen aamutreenien tapaisia harjoituksia, joissa on päässyt hyvin kehittämään omaa henkilökohtaista taitoa. Kaiken kaikkiaan tämä kausi on mennyt itsellä futiksen kannalta olosuhteet huomioon ottaen todella hyvin.

Nissinen on ensimmäinen kiinnitys kettumiehistön puolustuspäähän ja päävalmentaja Basam Elfadl on enemmän kuin mielissään topparin jatkosopimuksesta:

– Sami on meille juuri sopivaa topparityyppiä, jolla ei polttele pallo jaloissa ja jolta löytyy puolustussuuntaan kaksinkamppailuvoimaa ja varmuutta.

Liukkonen tuo tulivoimaa ja tehoja keskikentältä käsin

Koko uransa Kettupaidassa pelannut Eeli Liukkonen nousi kaudella 2018 mukaan JJK:n edustusmiehistöön pelaten debyyttikaudellaan peräti kymmenessä Miesten Ykkösen ottelussa ja iskien vinon pinon maaleja maalipörssin kärkeä hätyytellen reservijoukkue JJK-Villikettujen riveissä Kolmosessa. Erikoistilanneosaamisestaankin tunnettu 19-vuotias keskikenttäpeluri pääsi kaudella 2018 iskemään myös maalin FF Jaron verkkoon osuen ensimmäisenä 2000-luvulla syntyneenä JJK:n edustusjoukkueen paidassa virallisessa sarjapelissä.

Kauden 2019 Liukkonen aloitti siitä mihin edellisenä syksynä Kolmosessa jäi: kauden ensimmäisellä puoliskolla syntyi peräti 10 osumaa ja mies pitikin maalipörssin kärkipaikkaa koko niin sanotun kevätkierroksen ajan. Heinäkuun alussa tie vei kuitenkin Nissisen tapaan armeijan harmaisiin ja loppukauden peleihin valmistauduttiinkin Tikkakoskelta käsin. Syyskierroksella syntyi vielä yksi tärkeääkin tärkeämpi osuma FC Blackbirdin kukistuessa Harjulla ja laajan syöttövalikoiman omaava taitava keskikenttämies oli kauden aikana juonimassa useampaakin maalia syöttäjän roolissa. Päävalmentaja Elfadl odottaakin tuoreelta sopimuspelaajaltaan tehoja myös ensi kaudella:

– Eeliltä nähtiin jo päättyneellä kaudella väläys siitä tulivoimasta, mitä häneltä voidaan odottaa keskikentältäkin käsin. Uskon, että hän tulee olemaan ensi kaudella monessa maalissa mukana joko syöttämällä tai itse tekemällä.

Liukkonen itse on kokonaisuutena varsin tyytyväinen päättyneeseen kauteen ja odottaa pelejä Kakkosessa innolla:

– Kaudesta jäi luonnollisesti oikein hyvä fiilis, koska voitimme sarjan ja pääsimme joukkueena siihen yhdessä asetettuun tavoitteeseen. Omalta osaltani voin myös olla suhteellisen tyytyväinen kauteen vaikka heikompiakin pelejä oli. Jatkan JJK:ssa oikein mielelläni ja uskon, että tulemme joukkueena pelaamaan hyvän kauden myös ensi vuonna Kakkosessa.

Heinäkuussa alkanut asepalvelusaika Tikkakosken ilmasotakoulussa asetti omat haasteensa Liukkosen pelaamiseen ja valmistautumiseen. Haasteista huolimatta mies ei pidä armeijan ja pelaamisen yhdistämistä kovinkaan mahdottomana yhtälönä:

– Valmistautuminen harjoituksiin ja peleihin ei tietenkään ollut aina ihan optimaalinen johtuen armeijaan kuuluvista harjoituksista, mutta asepalveluksen ja pelaamisen yhdistäminen on sujunut loppujen lopuksi yllättävän hyvin.

Elfadlilla on tulevalle kaudelle suuret odotukset kaksikon osalta rikkonaisen viime kauden jälkeen:

– Uskon, että molemmilla jätkillä jäi viime kaudella vielä paljon niin sanotusti piippuun peliesitysten osalta, sillä meidän jengin valmistautuminen kauteen oli sen verran rikkonainen ja vauhtiin päästessä molemmilla oli heti edessä armeijan pestit. Tästä huolimatta nämä jätkät olivat meille tärkeässä roolissa erityisesti loppukauden ratkaisuhetkillä. Ensi kaudella molemmilta voi odottaa vieläkin isompaa roolia ehjän pre-seasonin jälkeen ja uskonkin, että heidän osaltaan paras on vielä näkemättä.

Artikkelin kuvat: Jussi Reinilä ja Mari Nokelainen

Kausikorttimyynti käynnistynyt kaudelle 2020!

JJK on tuttuun tapaan lähestynyt kausikorttilaisiaan ensi kauden kausikorttien osalta, joten tarkkailethan sähköpostiasi kettupostin varalta. Mikäli et ole saanut meiltä viestiä ja haluat lunastaa korttisi ensi kaudelle, otathan yhteyttä jjk@jjk.fi tai joni.vesalainen@jjk.fi. Voit myös tilata korttisi viime kauden tapaan suoraan verkkosivuillamme olevan lomakkeen kautta. Lomakkeen löydät klikkaamalla tästä.

Lue lisää ensi kauden kausikorteista täältä.