Yhteiskuntavastuu

Paikallisesti ja vastuullisesti, aktiivisena osana omaa yhteisöämme

JJK on tunnettu edelläkävijänä urheiluseurojen yhteiskuntavastuullisessa toiminnassa Suomessa. Olemme aina tiedostaneet urheilun mahdollisuudet yhteiskunnassa, toisaalta tunnustaneet myös vastuumme etenkin lapsia ja nuorisoa kohtaan.

Tavoitteenamme on myös jatkaa vahvasti yhteiskuntavastuullisena toimijana. Haluamme kuitenkin entistäkin enemmän painottaa paikallista toimintaa, koska Keski-Suomi on oma kotipaikkamme ja täällä on myös yhteisömme.

Seuramme tärkein yhteiskuntavastuullinen tehtävä on tietysti mahdollistaa yli 1000 lapsen ja nuoren jalkapalloharrastus. On kyse sitten puhtaasta leikistä ja liikunnallisesta ajanvietteestä tai tavoitteellisemmasta kilpaurheilusta, urheiluseurojen rooli ja vastuu on vain kasvanut 2000-luvulla. JJK haluaa kantaa oman kortensa kekoon toimimalla vastuullisena liikuntakasvattajana ja myös sosiaalisia taitoja opettavana ympäristönä. Edustusjoukkue näyttelee tärkeää osaa tarjoamalla kasvaville jalkapalloilijanaluille paikallisia esikuvia ja terveitä roolimalleja.

 

Ulkopuolisten toimijoiden kanssa olemme tehneet aktiivista yhteistyötä mm. seuraavien järjestöjen kanssa:

 
UNICEF
JJK ei luovuta - paitsi verta
Rintasyövänvastainen Roosa nauha -kampanja