Juho Luoma ja Joonas Madetoja jatkosopimuksiin

15.11.2019

JJK on solminut 1+1 vuoden jatkosopimukset Juho Luoman ja Joonas Madetojan kanssa. Basam Elfadlin miehistössä päättyneellä kaudella oikean pakin tonttia hallinnoinut Luoma ja loppukaudesta niinikään laitapakin paikalle asettunut Madetoja vahvistavat siis Kettupaitoja tulevallakin kaudella.

Kettukasvatti Juho Luoma on vuonna 2000 syntynyt monipuolinen puolustuspään pelaaja, jolle tuleva kausi on toinen edustusjoukkueen paidassa. Luoma viihtyy pääasiassa oikean laitapakin tontilla, mutta myös muut puolustuspään pelipaikat ovat tulleet miehelle tutuksi. JJK:ssa 6-vuotiaasta saakka pelannut Luoma on erinomainen joukkuepelaaja ja luontainen johtaja niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Päättyneellä kaudella Luoma kuului päävalmentaja Basam Elfadlin ehdottomiin luottopuolustajiin pelaten kaikki 20 ottelua ja vyölle ehti kertyä toiseksi eniten minuutteja kapteeni Robin Saastamoisen jälkeen.

– Juho on valmentajan ja joukkueen näkökulmasta luottopelaaja, joka kantoi viime kaudella varsin isoa vastuuta pelatessaan isoimpia minuutteja. Hän on on isolla sydämella mukana tässä projektissa, mikä näkyykin suuresti päivittäisessä tekemisessä. Kentällä Juho on monipuolinen ja älykäs laitapuolustaja, joka pystyy pelaamaan erilaisissa rooleissa sekä tuomaan lisäpotkua meidän hyökkäyspeliin, Elfadl kuvailee.

Luoma itse on tyytyväinen kauteensa, mutta parannettavaakin vielä jäi:

– Koko kaudesta ja erityisesti noususta jäi lopulta hieno fiilis, kun saavutimme haastavista lähtökohdista joukkueena sen mitä pitikin. Henkilökohtaisesti omasta mielestäni oma pelin taso heitteli vielä aika paljon, mutta sain kuitenkin paljon vastuuta, joten siinäkin mielessä täytyy olla tyytyväinen. Ensi kaudella on varmasti luvassa astetta haastavampia matseja, joita odotan jo innolla. JJK:ssa jatkaminen oli itselle helppo ja mieluinen valinta. Meillä on jengissä hyviä jätkiä ja pelaaminen on hauskaa niin mikäs siinä.

Luoma pääsi heiluttelemaan kauden aikana maaliverkkoja kolmesti, joista viimeisimpänä syntyi osuma PAVE:n verkkoon nousun ratkaisseessa ottelussa päätöskierroksella. Puolustaja iski Harjun lokakuisessa ja tunnelmallisessa illassa sankan lumipyryn keskeltä pallon maaliin ja kettukannattajien riemuksi ikimuistoiset maalituuletukset onnistuttiin ikuistamaan myös valokuvamuodossa. Pikkujuniorista asti JJK:n edustusjoukkueen otteluita seuranneelle Luomalle Harjulla pelaaminen oli muutenkin erityinen asia.

– Harjulla pelaaminen oli kyllä makeeta, varsinkin kun oli hyvin jengiä katsomossa. Pitää varmaankin yrittää ottaa maalinteko tavaksi, sen verran hyvä fiilis jäi verkon heiluttelusta, Luoma virnistää.

Madetoja tuo varsinaissuomalaista vauhtia ja juoksuvoimaa Kettupaitaan

Toinen jatkosopimuksen tehnyt Kettupaita Joonas Madetoja (s. 1996) on Piikkiön Palloseuran (PiPS) ja turkulaisen TPS:n kasvatti. 23-vuotias Madetoja siirtyi Piikkiöstä TPS:n junioreiden mukaan 12-vuotiaana. Turkulaisseurassa voitetun kahden peräkkäisen A-poikien SM-sarjan mestaruuden jälkeen Madetoja pelasi Kakkosta SalPa:ssa ja KaaPo:ssa kausilla 2017-2019. Liikuntatieteiden opiskelupaikan myötä miehen tie vei kuitenkin Jyväskylään ja Kettupaitaan keskelle kuuminta nousutaistelua syyskuussa 2019.

– Syksystä jäi kyllä huikea fiilis! Vaikka tulinkin mukaan vasta loppuvaiheessa kautta sopeutuminen uuteen ympäristöön sujui helposti. Kiitos siitä jätkille kopissa ja taustoille joukkueen ympärillä, jotka ottivat minut hyvin vastaan. Helpotti myös mukaan tuloa, kun huomasi kuinka hyvin asiat täällä hoidetaan ja miten laadukkaasti joukkue teki hommia, Madetoja kiittelee.

Pelaamisen lisäksi Varsinais-Suomesta Jyväskylään muutto ja syksyllä alkaneet liikuntapedagogiikan opinnot ovat sujuneet Madetojalla ongelmitta ja mies onkin varsin tyytyväinen tilanteeseensa:

– Joukkueeseen tullessani asetin tavoitteeksi päästä sisään jengin pelitapaan, saada vastuuta ja tietysti voittaa joukkueen kanssa sarja. Nämä kaikki toteutuivat eli henkilökohtaisestikin voin olla tyytyväinen. Myös opiskelut ja arki ovat lähteneet rullaamaan hyvin uudessa kaupungissa, joten voi sanoa ettei parempaa starttia uuteen elämänvaiheeseen olisi voinut saada. Ensi kautta odotan innolla, kun pääsee alusta asti painamaan hommia jätkien kanssa. Uskon, että pystymme taistelemaan sarjan kärkipäässä myös sarjaporrasta ylempänä.

Laitahyökkääjän roolissa pääasiassa pelanneen Madetojan pelipaikka vakiintui loppukaudesta JJK:ssa laitapakin paikalle, jossa mies esittikin varsin kiitettäviä otteita. Kuudessa pelatussa ottelussa syntyi myös kaksi osumaa.

– Joonas tuli meidän joukkueeseen mukaan vasta kauden lopulla ja pienen hakemisen jälkeen löysi itsensä laitapakin tontilta, jonka otti kuitenkin lopulta täysin omakseen. Hän on puolustussuuntaan vahva ja tuo juoksuvoimaisena pelaajana nousuillaan vauhtia hyökkäykseen. Joonas pääsi nopeasti jengiin sisään niin pukuhuoneessa kuin kentälläkin ja omaksui pelitapamme helposti. On hienoa saada hänet mukaan ensi kaudella heti alusta pitäen! Elfadl kommentoi.

Artikkelin kuvat: Jussi Reinilä ja Mari Nokelainen

Kausikorttimyynti käynnistynyt kaudelle 2020!

Basam Elfadlin luotsaamalla kettulaumalla on kasassa nyt Robin Saastamoisen, Mikko Mannisen, Sami Nissinen, Eeli Liukkosen, Juho Luoman ja Joonas Madetojan myötä kuusi pelaajasopimusta Kakkoseen kaudelle 2020 ja ensi viikolla onkin luvassa jälleen lisää pelaajauutisia. JJK on tuttuun tapaan lähestynyt kausikorttilaisiaan ensi kauden kausikorttien osalta, joten tarkkailethan sähköpostiasi kettupostin varalta. Mikäli et ole saanut meiltä viestiä ja haluat lunastaa korttisi ensi kaudelle, otathan yhteyttä jjk@jjk.fi tai joni.vesalainen@jjk.fi. Voit myös tilata korttisi viime kauden tapaan suoraan verkkosivuillamme olevan lomakkeen kautta. Lomakkeen löydät klikkaamalla tästä.

Lue lisää ensi kauden kausikorteista täältä.

Kettujen kanssa Paviljongin kisakatsomoon!

Nyt tehdään historiaa! Missä olit, kun Suomi varmisti historiallisen EM-kisapaikkansa? No kettujen kanssa Paviljongin kisakatsomossa tietysti!

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Jyväskylän kaupunki, Mediatalo Keskisuomalainen, Keskimaa sekä Paviljonki ja tämä koko perheen tapahtuma on samalla myös kettuperheen virallinen kisakatsomo! Kutsummekin nyt sinut lämpimästi tervetulleeksi mukaan tekemään historiaa ja kannustamaan kanssamme Suomi kisoihin!

Tapahtuman järjestäjät tarjoavat mahdollisuuden 1 500 jalkapallon ystävälle tulla Paviljongin Olkkari Klubille seuraamaan 15.11. pelattavaa jännitysmatsia jättiruudulta – ihan ilmaiseksi ja vielä sisätiloissa!

Klo 18.00 ovet auki, Sisäänkäynti Uno Savolan katu 6 (entisen Superparkin viereinen sisäänkäynti)
Klo 19.00 Suomi–Liechtenstein
Klo 21.00 peli päättyy
Klo 22.00 ovet sulkeutuu

Olkkari Klubilla on myös hodaribaari, virvokkeita ja K-18 anniskelualue. Tilaisuuteen ei ole ikärajaa. Turvallisuussyistä takit tulee jättää naulakkoon, narikkamaksu 3 €. Varaathan käteistä mukaan. Naulakkotuotto menee jyväskyläläisen junnufutiksen hyväksi.

Tapahtumaan on vapaa pääsy! 1500 ensimmäistä mahtuu mukaan, ennakkoilmoittautumisia ei vaadita.

Klikkaa itsesi mukaan JJK:n Facebook-tapahtumaan.