Mikko ”Manu” Manninen jatkaa upeaa uraansa Kettupaidassa!

11.11.2019


Upeita uutisia kettuleiristä: Mikko ”Manu” Manninen on allekirjoittanut jatkosopimuksen JJK:n kanssa, joten jyväskyläläisyleisö pääsee nauttimaan kettutaikurin otteista kentällä myös tulevalla kaudella Kakkosessa. Sopimus sisältää option myös kaudesta 2021.

Seuraikonin asemaan JJK:ssa nousseen Mikko Mannisen tarina on monelle varsin tuttu. Korpilahden Martista JJK:hon vuonna 1996 siirtynyt urheilun monilahjakkuus pelasi kaudet 2005-2010 Veikkausliigan huipulla kahmien mitaleita FC Hakan ja TPS:n riveissä ennen paluuta kotikonnuilleen ja kettupaitaan, jossa hän oli avainasemassa mm. Veikkausliigan pronssimitalin saavuttamisessa ja eurokentille pääsyssä. Manninen oli tärkeässä roolissa seuran nostamisessa takaisin Veikkausliigaan kauden 2016 päätteeksi, iskien myös nousun varmistaneet kaksi osumaa AC Oulun verkkoon ratkaisevassa ottelussa.

Manninen toimi usean kauden ajan ammattilaispelaajan uransa ohessa valmentajana JJK:n junioripuolella sekä A- että B-nuorissa ennen viimeisintä pestiään edustusjoukkueen päävalmentajana. UEFA A -valmentajatutkinnon omaava Manninen teki vuosi sitten uuden aluevaltauksen siirtymällä naisjalkapalloilun pariin JyPK:n Naisten Liigassa pelaavan edustusjoukkueen päävalmentajaksi sekä JyPK:n valmennuspäälliköksi. Mannisen johdolla JyPK:n liigajoukkue sijoittui lopulta Naisten Liigassa kuudenneksi. Ensi vuoden alusta Manua odottaa jälleen uudet haasteet valmentajan urallaan, sillä hänet on juuri valittu JJK Junioreiden valmennuspäälliköksi!

– Päätös pelaajauran jatkamisesta työni ohella oli helppo siksi, että haluan antaa oman panokseni itselle tärkeän seuran uudelleen rakentamisessa ja siinä, että seuran nykyisillä ja tulevilla junioripelaajilla on jatkossakin ehjä pelaajapolku, joka mahdollistaa pelaajien eteenpäin pääsemisen ja kehittymisen täällä omassa kaupungissa. Näen, että juuri JJK on se seura joka sen voi tulevaisuudessakin heille tarjota ja sitä haluan olla edesauttamassa omalta osaltani, Manninen perustelee päätöstään.

Kaudella 2019 Manninen ehti lopulta aikatauluongelmien vuoksi pelata vain kuudessa ottelussa, joista JJK voitti jokaisen. Vähemmän pidempää matkustamista vaativan päivätyön ja pelaamisen yhdistämisen Manninen uskoo onnistuvan haastavaa viime kautta paremmin:

– Odotan, että pääsen treeneihin viime kautta selvästi paremmin ja sitä kautta myös alusta asti osaksi joukkuetta. Tämä päättynyt kausi oli enemmänkin sellaista pelailua itseni kannalta, kun pääsin paikalle lähinnä valmistaviin treeneihin ja peleihin. Kolmosen taso oli onneksi pääasiassa kuitenkin sen verran heikko, että kentällä oli ainakin omalta osaltani mahdollisuus pärjätä vähän huonommallakin valmistautumisella. Välillä vähän jopa turhautti, kun oma valmistautuminen oli niin erilaista mihin olen viime vuodet ammattilaisena pelatessa tottunut. Emme päässeet oikein missään vaiheessa kunnolla näyttämään mihin asti joukkueen rahkeet olisivat riittäneet, kun pääsimme sen verran helpolla suurimman osan kaudesta. Siinäkin mielessä on kiva päästä sarjatasoa ylemmäs, että pääsemme haastamaan itseämme paremmin.

Mannisen kausi Kolmosessa päättyi ennen aikojaan jalkavammaan Harjulla syyskuussa pelatussa paikallisottelussa JPS:ää vastaan. Vamma piti hänet sivussa kauden ratkaisuhetkillä viimeisestä kahdesta kamppailusta, jotka joukkue kuitenkin selvitti ilman Mannisen tukea kentällä.

– Loukkaantuminen JPS-ottelussa jäi kyllä harmittamaan. Olisi ollut kiva päästä pelaamaan nousun ratkaisseissa viimeisissä peleissä ja varsinkin FC Blackbirdia vastaan, kun siellä pelasi vanhoja pelikavereita. Toisaalta oli kyllä hienoa, että nuoret pojat saivat enemmän vastuuta ja hoitivat homman upeasti kotiin myös ilman minua.

Pienen huilitauon jälkeen harjoituskentille alkuviikosta palannut JJK rakentaa parhaillaan joukkuetta Kakkoseen ja kokeneen Mannisen jatkosopimus on luonnollisesti yksi tärkeimmistä palasista kilpailukykyisen ja nälkäisen joukkueen kokoamisessa.

– On ihailtavaa, kuinka Manu on ottanut JJK:n jo vuosien ajan sydämen asiakseen. Erityisesti päättyneellä kaudella omien työkiireidensä ohella pelaaminen oli erittäin arvostettavaa. Manu tuo kentälle ison kasan osaamista ja johtajuutta. Olen superiloinen, että hän jatkaa myös tulevalla kaudella mukanamme! päävalmentaja Basam Elfadl kommentoi Mannisen jatkouutista.

JJK Junioreiden uutinen Mannisen valmennuspäällikön pestiin liittyen luettavissa osoitteessa: juniorit.jjk.fi


 

Kausikorttimyynti käynnistynyt kaudelle 2020!

JJK on tuttuun tapaan lähestynyt kausikorttilaisiaan ensi kauden kausikorttien osalta, joten tarkkailethan sähköpostiasi kettupostin varalta. Mikäli et ole saanut meiltä viestiä ja haluat lunastaa korttisi ensi kaudelle, otathan yhteyttä jjk@jjk.fi tai joni.vesalainen@jjk.fi. Voit myös tilata korttisi viime kauden tapaan suoraan verkkosivuillamme olevan lomakkeen kautta. Lomakkeen löydät klikkaamalla tästä.

Lue lisää ensi kauden kausikorteista täältä.