Heinäkuun ensimmäiseen kotiotteluun vieraita pohjoisesta

05.07.2024
📸 Miska Savolainen

JJK:n kausi Ykkösessä jatkuu lauantaina kotiottelulla, kun vieraaksi Jyväskylään saapuu RoPS. Ottelu potkaistaan käyntiin Harjun stadionilla kello 16.00.

Lauantain ottelun alla Ykkösen sarjakautta on pelattu kaikkien joukkueiden osalta 13 ottelun verran. Vastakkain asettuvat JJK ja RoPS löytyvät sarjataulukosta peräkkäisiltä sijoilta kuusi ja seitsemän. Piste-eroa joukkueiden väliltä löytyy kahden pisteen verran JJK:n ollessa kiinni viimeisessä ylemmän loppusarjan paikassa 19 pisteellä, kun taas RoPS jahtaa ylempää loppusarjaa aivan kettulauman kannoilla 17 pisteellään.

Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran tällä kaudella jo sarjakauden toisessa ottelussa huhtikuussa, kun kettulauma haki kauden pisimmältä vierasreissultaan pisteet mukaansa 2-3 lukemin. Tuolloin maalinteossa JJK:n osalta onnistuivat Lauri Rutanen taidokkaalla viimeistelyllään sekä Sherman Osso kahteen otteeseen. Ottelu oli kenttätapahtumiltaan kuitenkin varsin tasainen, joten sekä edellisen kamppailun että sarjataulukon perusteella myös lauantaisesta kohtaamisesta voi täten ennakoida varsin tiukkaa vääntöä molemmille joukkueille tärkeistä pisteistä.

Vastaan asettuva RoPS on tuloksellisesti vaikean alkukauden jälkeen saanut kerättyä pisteitä tasaiseen tahtiin ja pääsee JJK:n tapaan voitto alla lauantain otteluun kukistettuaan Altantiksen kotikentällään viime lauantaina. Suurta vastuuta rovaniemeläisten alkukauden peleissä ovat kantaneet täydet minuutit kaikissa otteluissa kellottanut puolustaja Alex Tolra, taitava keskikenttäpelaaja Riku-Veli Niska sekä seitsemän maalia kauden aikana iskenyt hyökkääjä Simo Roiha. Jaetulla toisella sijalla Ykkösen maalipörssissä oleva 32-vuotias Roiha viimeisteli RoPS:n voittomaalin viime lauantaina Atlantista vastaan ja osui myös JJK:n verkkoon kauden ensimmäisessä kohtaamisessa.

JJK:n kesäkuu puolestaan päättyi voitokkaasti Espoonlahdessa viime lauantaina, jolloin valkoisissa vieraspaidoissa pelannut kettulauma haki täyden pistepotin EPS:n vieraana 1-3 lukemin. Muutenkin kettujen kuntopuntari on noussut kesäkuun aikana tasaisesti ja tappioton putki venyi EPS-voiton myötä jo viiden ottelun mittaiseksi. JJK:n pelaajatilanne on RoPS-ottelun alla varsin hyvä, joskin kettulauma joutuu lähtemään lauantain kamppailuun ilman RoPS-taustaa omaavaa Joona Lahdenmäkeä, joka tuli kahden keltaisen kortin myötä ulosajetuksi EPS-ottelun loppupuolella.

EPS-ottelussa JJK:n kokoonpanossa nähtiin myös kaksi uutta nimeä avauskokoonpanon osalta, kun laitapuolustaja Chuya Uwano sekä hyökkääjä Robin Saastamoinen tekivät tämän kauden sarjaotteluiden osalta ensiesiintymisensä avauskokoonpanossa. Molemmat edellämainituista esiintyivät vahvasti ja Saastamoisen iskemä 0-2 osuma jäi lopulta JJK:n voittomaaliksi. Maali oli pitkästä loukkaantumisesta nyt jo avauskokoonpanoon toipuneelle hyökkääjälle ensimmäinen loukkaantumisesta palaamisen jälkeen. Saastamoisen itsensä mukaan paluu kentille on edennyt suunnitellusti:

– Paluu kentille edennyt suunnitelmien mukaan pikku hiljaa minuutteja lisäillen. Kenties suurin haaste on ollut vain löytää luottamus taas polveen ja itseensä pitkän kuntoutuksen jälkeen. Ensimmäisestä avauksen paikasta tietenkin hyvät fiilikset. Heti onnistuminen myös maalin muodossa lisää entisestään itseluottamusta ja luo uskoa siihen, että vielä se oma itsensä sieltä tulee.

Syitä parantuneille tuloksille sekä joukkueen tunnelmia RoPS-kohtaamisen alla Saastamoinen kommentoi seuraavasti:

– Sanoisin parempien tulosten olevan monen asian summa. Kenties selkeimpinä kollektiivinen tekeminen ja toiminta niin omassa kuin vastustajankin boksissa on parantunut. Fiilis joukkuessa ennen RoPS-peliä on minusta rauhallinen ja luottavainen. Myös RoPS:lla on hyvä jakso takana ja tiedossa onkin varmasti tasainen vääntö, mutta olen varma, että pisteet jää hyvän esityksen myötä Harjulle, Saastamoinen vakuuttaa.

📺 HUOM! Lauantain matsista ei logistisista syistä valitettavasti ole tarjolla suoraa lähetystä. Tallenne tulee kuitenkin jälkikäteen tutusti JJK TV:hen YouTuben puolelle. Tälläkin kertaa
jalkapallo on siis parasta paikan päällä.

Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä sivun oikean reunan JJK Shopissa. Ennakkolipun ostamalla nopeutat sisäänpääsyäsi stadionille ja vältät jonottamisen lippuluukulle.


⚽️ JJK vs RoPS
🗓 La 6.7.24
🕔 klo 16:00 (ovet 15:00)
📍Harjun Stadion
🎫 15€/10€ (16v ja nuoremmat vapaa pääsy)

Kettutasanne palvelee täysi-ikäisiä katsojia ja Ykkösen (ellei koko Suomen) parhaat hodarit pyöräyttää tietysti King Jahva 🌭

▫️▫️

Huomioithan, että portilla suoritetaan turvatarkastus ja esimerkiksi minkäänlaisten omien juomapullojen tai tölkkien tuominen alueelle (avattujen tai avaamattomien) on kokonaan kielletty. Katso tarkempi katsojainfo ottelutapahtumaan saapuville sekä kiellettyjen esineiden lista kokonaisuudessaan täältä. Saavuthan ajoissa, sillä turvatarkastukset voivat ruuhkauttaa sisäänpääsyä.