Espoosta täydet kolme pistettä matkaan

30.06.2024
📸 Aune Pihlaste

JJK palasi juhannustauolta pelikentille ryminällä hakemalla Espoosta täydet kolme pistettä hyvän esityksen päätteeksi.

JJK hallitsi kenttätapahtumia alusta asti ja siirtyikin 0-1-johtoon jo vartin pelin jälkeen, kun Miika Mahlamäen kulmapotku painui suoraan maaliin. Kettulauma tuplasi johtonsa, kun ensimmäistä kertaa pitkän loukkaantumisensa jälkeen avauskokoonpanoon noussut Robin Saastamoinen pääsi tuikkaamaan pallon lähietäisyydeltä verkkoon vajaan puolen tunnin kohdalla katkaisten samalla yli vuoden mittaisen maalittoman putkensa.

EPS reagoi tilanteeseen hakemalla jo reilun puolen tunnin pelin jälkeen penkiltä lisää uhkaa hyökkäyspäähän ja kentälle kirmasi kettukasvatti Topi Järvinen. Espoolaisryhmä pääsikin pikkuhiljaa paremmin peliin mukaan sen edetessä, mutta tauolle mentiin vierasjoukkueen 0-2-johdossa.

Toisella jaksolla kotijoukkueen taistelu tuotti lopulta myös tulosta, kun se pääsi 61. minuutilla kaventamaan maalin päähän rangaistuspotkusta. Ykkösen maalipörssin kärkinimi Laith Azhar laittoi pilkulta pallon varmasti sisään.

EPS sai kavennuksesta hetkellisesti lisää virtaa, mutta JJK lisäsi kuitenkin pian uudelleen johtoaan, kun Joona Lahdenmäki puski Manu Mannisen kaukaa lähettämän vapaapotkun maaliin. Maali oli topparille ensimmäinen Kettupaidassa.

Kotijoukkue sai loppuun vielä uutta kirivaihdetta silmään, kun Lahdenmäki aikaili erotuomarin mielestä turhan pitkään vapaapotkua antaessaan ja katseli illan toista varoitustaan muutama minuutti ennen loppua. Jonne Uronen puolustajineen piti kuitenkin huolen, ettei espoolaisryhmä saanut palloa enää maaliin.

Saastamoisen lisäksi myös japanilaispuolustaja Chuya Uwano nappasi ensimmäistä kertaa tällä kaudella aloituskokoonpanon paikan ja kiittelikin pelin jälkeen vastuusta.

– Mielestäni esiinnyimme eilen vahvasti. Olimme treenanneet kovaa ja valmistautuneet hyvin ottelua varten juhannustauon jälkeen ja se näkyi tuloksessa. Henkilökohtaisestikin onnistuin mielestäni hyvin ja osoitin, että pystyn pelaamaan täydet minuutit. Olen Brianille kiitollinen mahdollisuudesta avauskokoonpanossa. Vanhalla kotikentällä pelaaminen oli nostalgista ja nautin ottelusta paljon! Harju on kuitenkin nykyisin suosikkikenttäni.

– On tärkeää, että jatkamme tästä eteenpäin samanlaista työntekoa, jolla voimme hallita otteluita. Haluan jatkaa voittamista ja se onnistuu keskittymällä jatkossakin otteluita ratkaiseviin pieniin asioihin ja yksityiskohtiin, joita Brian painottaa.

JJK vei näin täyden pistepotin mukanaan ja jatkaa sarjassa kuudennella sijalla kasvattaen eroa kannoillaan viimeistä yläloppusarjan paikkaa kärkkyvään FC Jazziin. Pelit jatkuvat ensi viikon lauantaina, kun Harjulle saapuu vieraaksi Rovaniemen Palloseura klo 16 alkaen.

EPS – JJK 29.6.24
Lopputulos: 1-3 (0-2)

JJK:n aloituskokoonpano:
1 Uronen Jonne (Mv)
4 Otto Huttunen
5 Manninen Mikko (90′ 🔄️)
7 Osso Sherman 🟨 (79′ 🔄️)
15 Saastamoinen Robin ⚽ (64′ 🔄️)
16 Manninen Aatu (79′ 🔄️)
18 Uwano Chuya
20 Mahlamäki Miika ⚽
22 Luoma Juho
25 Rafael García 🟨
27 Lahdenmäki Joona ⚽ 🟨+🟨=🟥

Vaihdossa:
3 Akdogan Berat
9 Goljahanpoor Arjan (64′ 🔄️)
11 Kesonen Antti-Pekka (79′ 🔄️)
12 Räsänen Reetu (79′ 🔄️)
13 Rutanen Lauri (90′ 🔄️)
17 Venäläinen Eetu
30 Kananen Jerry (Mv)