JJK ja RoPS tasasivat pisteet Harjun sametilla

08.07.2024
📸 Aune Pihlaste

JJK aloitti heinäkuun kotipelit vahvoilla otteilla, kun vieraaksi saapui RoPS. Huippukuntoisella Harjun nurmella lähes tuhatpäisen yleisön edessä pelattu kamppailu päättyi paikoista huolimatta maalittomaan tasapeliin ja pistejakoon.

Kotijoukkue piti tapahtumia hallussaan ja vyörytti hyökkäyksiään RoPS-maalille suuren osan ottelusta ja paikkoja aukeni yhdelle jos toisellekin kettupaidalle. Vieraiden maalivahti Tino Korhonen pelasi kuitenkin loistavan ottelun ja piti isännät nollilla lopulta koko illan. Myös JJK:n maalia vartioinut Jonne Uronen piti maalinsa koskemattomana, vaikkei joutunutkaan venymään Korhosen tavoin pelastuksiin vaan hyvin toiminut kettupuolustus teki Urosen päivätyön helpoksi.

Matsin ensimmäinen huippupaikka aukenee jo kolmen minuutin pelin jälkeen Sherman Ossolle. JJK pääsee riistämään pelivälineen toisiinsa sotkeutuvalta RoPS-puolustukselta ja Manu Manninen tarjoilee Ossolle vetopaikan pilkun tuntumaan. Laukaus painuu kuitenkin suoraan RoPS-veskan syliin.

Vierasjoukkue haki ensimmäisellä jaksolla useamman kerran pitkillä pystysyötöillä linjan taakse juoksuja yrittäneitä hyökkääjiään ja pääsi myös kokeilemaan muutamaan otteeseen erikoistilanteista, mutta tarkkuus oli hakusessa ja JJK-puolustus putsasi syntyneet tilanteet varmasti eikä niistä syntynyt sen vaarallisempaa.

27. minuutilla Manu sekä Aatu Manninen rakentelevat hyökkäystä oikealta ja Aatu ujuttaakin pallon jo aivan maalin edustalle, mutta Korhonen saa viime hetkellä jalkaansa väliin ennen kuin syöttö tavoittaa takatolpalla valmiina kytänneen Robin Saastamoisen.

Vain puoli minuuttia myöhemmin Saastamoinen puolestaan tarjoilee Ossolle, joka kääntyy ja laukoo tulisesti, mutta Korhonen on jälleen vedon tiellä. Rebound putoaa vaarallisesti kohti tyhjäksi jääneen maalin edustaa, missä Rafael García on valmiina laittamaan karat pussiin, mutta vierasjoukkueen Aaro Tiihonen ehtii viime hetkellä puskemaan pallon turvaan.

JJK piti kuitenkin paineen tiukasti vierasjoukkueen päässä, eikä RoPS onnistunut purkamaan palloa pois omalta puolustusalueeltaan. Myllytys päättyi hetkellisesti Garcían laukaukseen, joka otti kimmokkeen puolustuksesta ja napsahti yläriman kautta yli päädystä. Osso sai samassa hässäkässä myös sukilleen, mutta erotuomari ei nähnyt tilanteessa rikettä, eikä palloa näin viety pyytelyistä huolimatta pilkulle.

Tilannetta seuranneesta kulmapotkusta oli puolestaan Miika Mahlamäen vuoro kokeilla ja terävä vasurilaukaus näyttääkin jo menevän maaliin, mutta niin vaan siinäkin sinipaitainen kaveri on vedon tiellä ja se painuu sivuverkkoon. Lopulta Aatu Mannisen viidenteen kerrokseen karannut laukaus päästää vierasjoukkueen pulasta ja antaa heille hetken hengähdystauon.

RoPS saa kuitenkin hengähtää vain hetken, sillä parin minuutin päästä nähdään ottelun paras maalipaikka: Manu ja Saastamoinen juonivat tilanteen oikealta ja Osso pääsee puskemaan Saastamoisen keskityksen käytännössä kolmesta metristä kohti maalia, mutta jostain ihmeestä Korhosen käsi onnistuu kauhomaan pallon takaisin kentälle ja estää täysin varmalta näyttäneen maalin. Vielä ennen taukoa Korhonen torjuu myös Saastamoisen kääntölaukauksen 18 metristä ja tauolle mennään 0-0-lukemissa.

Myös toinen jakso eteni vahvasti JJK:n otteessa, mutta ihan yhtä vaarallisille paikoille se ei enää juurikaan päässyt, kun RoPS onnistui paremmin tilkitsemään puolustustaan. Vierasjoukkueen paikat loistivat kuitenkin myös poissaolollaan, eikä Uronen joutunut juurikaan osallistumaan peliin.

Toisen jakson loppua kohden paikkoja alkoi jälleen aueta. Vaihdosta sisään tulleet miehet ovat mukana niin rakentelemassa kuin päättämässäkin hyökkäystä, kun Eetu Venäläinen pääsee puskemaan lähes vitosen viivan tuntumasta vapaasti kohti entisen seuransa maalia. Pusku painuu kuitenkin oikean tolpan väärältä puolelta ohi. Myös vierasjoukkue saa loppua kohti painetta JJK:n päätyyn lähinnä kulmapotkujen muodossa, mutta nekin tilanteet Uronen puolustajineen hoitaa kunnialla kotiin.

– Päällimmäinen fiilis pelistä oli pieni pettymys, koska mielestäni pystyttiin luomaan riittävästi tilanteita, joista olisi pitänyt pystyä tekemään ottelun voittomaali. Joukkueen puolustuspelaaminen oli hyvällä tasolla ja saimme pidettyä RoPS:n lähes täysin pois hyviltä maalipaikoilta, joten nollapeli oli siinä mielessä hyvä ja ansaittu suoritus. Joukkue teki allekirjoittaneen pelin helpoksi ja annettiin kyllä itsellemme hyvä mahdollisuus ottaa täydet kolme pistettä matsista, Uronen summaa.

Kuuden tappiottoman ottelun putken myötä JJK kipuaa taulukossa yhden pykälän verran viidenneksi. Harjulla jatketaan jo tällä viikolla, kun perjantaina heinäkuun viimeisessä kotipelissä kylään saapuu VIFK. Ottelu potkaistaan käyntiin klo 19. Urosella on selkeät askelmerkit jo perjantain matsin osalta.

– Perjantain kotimatsissa toivon näkeväni samaa rohkeaa pallollista peliä ja napsun verran lisää sellaista röyhkeyttä vastustajan boksiin, jotta yhden pisteen sijaan saamme kaikki kolme. Aiempi kohtaaminen VIFK:ta vastaan jätti hiukan hampaankoloon, joten tällä kertaa pidetään huoli, että täysi pistepotti jää matsin jälkeen loistokunnossa olevalle Harjulle, Uronen vakuuttaa.

Viikonlopun JJK-RoPS -ottelun tallenne löytyy tuttuun tapaan JJK TV:stä YouTubesta.

JJK – RoPS 6.7.24
Lopputulos: 0-0 (0-0)

JJK:n aloituskokoonpano:
1 Uronen Jonne (Mv)
4 Otto Huttunen
5 Manninen Mikko (82′ 🔄️)
7 Osso Sherman 🟨 (82′ 🔄️)
12 Räsänen Reetu (90′ 🔄️)
15 Saastamoinen Robin (73′ 🔄️)
16 Manninen Aatu
18 Uwano Chuya (73′ 🔄️)
20 Mahlamäki Miika
22 Luoma Juho 🟨
25 Rafael García

Vaihdossa:
3 Akdogan Berat (90′ 🔄️)
6 Ciriaco Alex (73′ 🔄️)
9 Goljahanpoor Arjan (73′ 🔄️)
11 Kesonen Antti-Pekka (82′ 🔄️)
13 Rutanen Lauri
17 Venäläinen Eetu (82′ 🔄️)
32 Pasoja Joel (Mv)