TPS kettuja vahvempi Turussa numeroin 2-0

11.08.2023
Kuva: Maxime Nzezalle aukesi JJK:n paras maalipaikka (📸 Kalevi Hämäläinen)

Torstain ottelua Kupittaalla isännöinyt Turun Palloseura näytti vierailijalleen miksi se on sarjan paras kotijoukkue. Ykkösen kuntopuntarin kärjessä porskuttava ja viimeisestä 12 ottelustaan vain yhden hävinnyt TPS esiintyi kypsästi ja piti melko aseettomaksi jääneen JJK:n hyvin pois maalipaikoilta.

Kotijoukkue otti ottelun hallintaansa heti alkuhetkistä alkaen eikä JJK päässyt juurikaan etenemään viimeisellä hyökkäyskolmannekselle ensimmäisellä jaksolla. Vaikka TPS pitikin palloa, ei se kuitenkaan saanut luotua itsekään mitään huippuvaarallista ohi JJK:n puolustuksen, eikä Ville Viljala maalillaan joutunut näin torjuntahommiin. Vierasjoukkueelta puuttui kuitenkin terävyys eikä se onnistunut voittamaan fyysisempää vastustajaansa vastaan kaksinkamppailuja toivotulla tavalla. Hyökkäysyritykset tyrehtyivätkin pääsääntöisesti pallonmenetyksiin jo keskialueella.

TPS siirtyy ottelussa johtoon 24. minuutilla. Pelikieltoaan kärsinyttä Juho Luomaa paikannut Luka Savela ehtii ensimmäisenä katkomaan päineen Daniel Rantasen noston JJK:n boksiin. Pallo jää kuitenkin pyörimään maalin edustalle eikä kettulauma saa sitä purettua. Umar Bala Muhammed ehtii lopulta kimpoilevaan palloon ensimmäisenä ja syöttää sen poikittain Kasper Hämäläiselle, joka ei paikassaan erehdy vaan laukoo pallon tarkasti maaliin. Maali on kokeneelle Hämäläiselle jo kauden kahdeksas.

36. minuutilla JJK saa luotua yhden ensimmäisen jakson harvoista paikanpuolikkaistaan, kun sille tuomitaan vapaapotku. Oskar Pihlaja lähettää boksiin kierteisen vapaapotkun, johon ehtii ensimmäisenä Umar, joka purkaa pallon päällään. Purkupallo päätyy nuorelle Aapo Boströmille, joka kirmaa karkumatkalle vastahyökkäykseen käytännössä kaksin Riku Riskin kanssa. Jonne Porkka tekee kuitenkin miehen työn juoksemalla Boströmin kiinni ja pysäyttää karkulaisten matkan kohti Viljalan vartioimaa maalia.

Toiselle jaksolle Toni Lehtinen suorittaa JJK:n ensimmäisen pelaajavaihdon, mikä tuottaakin toivottua tulosta siltä osin, että JJK:n otteet piristyvät ja se ottaa pallon hallinnan itselleen. Hallinnasta huolimatta sillä on vaikeuksia päästä rakentamaan kunnon hyökkäyksiä eikä se onnistu näin tosissaan hätyyttelemään Jere Koposen vartioimaa maalia. Tuttu tarina toistuukin, kun kesken JJK:n hallinnan TPS on se, joka iskee. 65 minuutilla Riski vie kotijoukkueen 2-0-johtoon harhauteltuaan ensin itsensä vetopaikkaan läpi kettupuolustuksen.

JJK:n paras maalipaikka aukeaa vaihtomies Maxime Nzezalle 80. minuutilla. Senegalilaistoppari Samba Bengalle sattuu harvinainen virhe ja mies antaa harhasyötön käytännössä suoraan Roope Salon jalkaan, joka jatkaa pallon Nzezalle. Laukaus lähteekin terävästi, mutta Koponen venyttää hienon torjunnan ja pelastaa kotijoukkueen takaiskulta. TPS pääsee ottelun lopussa vielä parillekin maalipaikalle, mutta Viljala selvittää tilanteet ilman ongelmia. Näin pisteet jäävät Turkuun lukemin 2-0 ja huikeassa lennossa oleva TPS siirtyy sarjassa jo kolmannelle sijalle.

Ottelussa nähtiin myös yksi Ykkösen debyytti, kun JJK:n 2005 syntynyt toppari Elias Ettanen pääsi kirmaamaan kentälle vielä loppuminuuteiksi.

TPS-JJK ottelun huippuhetket pääset katsomaan alta:

JJK:n ottelut jatkuvat seuraavaksi tiivistahtisella kolmen kotiottelun putkella. Ensi viikon perjantaina 18.8. se isännöi Harjulla MP:tä. Ottelutapahtumassa huomioidaan myös 100-vuotiasta jyväskyläläistä seurapalloilua ja sen kunniaksi esiottelussa jyväskyläläisen jalkapallon legendat kohtaavat empeen legendat Harjun sametilla. Esiottelusta lisää myöhemmin.

MP-kohtaamisen jälkeen JJK pelaa Harjulla vielä kahdesti: tiistaina 22.8. vieraaksi saapuu EIF ja seuraavana tiistaina 29.8. puolestaan Järvenpään Palloseura. Kaikki kolme elokuun kotiottelua pelataan klo 18:30 alkaen. Ennakkoliput myynnissä nyt sivun oikean reunan JJK Shopissa.