JJK matkustaa torstaina TPS:n vieraaksi Turkuun

10.08.2023

JJK:n pelit jatkuvat jälleen pienen breikin jälkeen, kun kettulauma reissaa torstaina Turun Palloseuran vieraaksi Kupittaalle, tänä keväänä uusitulle Veritas Stadionin tekonurmelle.

JJK:lla on torstaina vieraskentällä edessään iso haaste, sarjan paras kotijoukkue TPS. Vaikean alkukauden jälkeen yksi sarjan suurimmista suosikeista ja kenties parhaan pelaajamateriaalin omaava joukkue on saanut tuulta purjeisiinsa ja on onnistunut kipuamaan sarjan häntäpäästä jo sijalle viisi. Kesäkuussa Harjulla vieraillut turkulaismiehistö pelasi 2-2- tasapelin Kettupaitojen kanssa, mutta keräsi sitä seuranneilta kuudelta kierrokselta täydet pisteet.

Turkulaisten voittoputki katkesi kuitenkin hieman yllättäen viime viikonloppuna, kun SalPa nujersi vierailijansa Varsinais-Suomen derbyssä selvin numeroin 3-0. Päävalmentaja Mika Laurikaisen sanoin kyseessä oli joukkueelta niin sanotusti ”ohipeli”, jossa sattui ja tapahtui ja JJK saa varmasti torstaina Kupittaalla vastaansa kiukkuisen kotijoukkueen.

TPS:n tapaan myös JJK joutui palaamaan tyhjin käsin edellisen kierroksen ottelustaan, kun tehokkaasti maaleja pitkin kautta iskenyt KäPa jatkoi maalitehtailujaan kettujen kustannuksella ja vei kohtaamisen selvin 4-0-lukemin. Sarjataulukon häntäpäähän viime kierroksilla valahtanut kotijoukkue on onnistunut pitkin kautta hyvin maalinteossa, mutta on vastaavasti myös päästänyt paljon maaleja omaan verkkoonsa. Kettulaumaa vastaan se onnistui kuitenkin parantamaan jälkimmäisellä osa-alueella ja jätti vierailijansa nollille lukuisista maalipaikoista huolimatta. Kapteeni Juho Luoma nappasi korttitilinsä täyteen, eikä näin ollen ole käytettävissä torstai-illan ottelussa.

Kesäkuun kohtaamiseen Harjulla TPS lähti vedonlyöjien suosikkina, mutta JJK karkasi kuitenkin 2-0-johtoon, kun ottelua oli pelattu vasta reilut puoli tuntia. Raitapaitojen tehokaksikko, entiset maajoukkuepelaajat Kasper Hämäläinen ja Riku Riski olivat kuitenkin lopulta liian liukkaita pideltäviä ja vierasjoukkue onnistui nousemaan tasoihin. Hämäläinen johtaa joukkueensa sisäistä maalipörssiä seitsemällä osumallaan.

JJK:lla on torstaina vain voitettavaa, sillä se pitää sarjataulukon peräpäätä pisteen erolla yläpuolellaan keikkuvaan KPV:hen. Runkosarjaa Toni Lehtisen miehistö pelaa torstain ottelu mukaan lukien vielä viiden ottelun verran, jonka jälkeen edessä on alempi jatkosarja. Jatkosarjassa sarjan kuusi alinta joukkuetta pelaavat yksinkertaisen sarjan eli pelejä kertyy myös siellä viisin kappalein.

Voitot ovat kiertäneet jyväskyläläismiehistön kaukaa viime aikoina, sillä edellisen kerran se on saalistanut täydet pisteet FF Jaroa vastaan Harjulla kesäkuussa pelatussa ottelussa. Myös edellisestä tasapelipisteestä on ehtinyt vierähtää useampi kierros, joten niin JJK kuin TPS lähtevät torstaina hakemaan paluuta takaisin voittokantaan.

TPS – JJK || to 10.8.23 klo 18:30 || Veritas Stadion, Turku

Ottelu on katsottavissa tuttuun tapaan Ruutu+ palvelussa.