Tiistaina Suomen Cupissa vastassa JIPPO

03.05.2022

JJK matkustaa tiistaina Joensuuhun, missä JIPPO isännöi Kettupaitoja Suomen Cupin 4. kierroksen ottelussa.

Uudistuneessa Suomen Cupissa on edetty neljännelle kierrokselle saakka ja arpaonni toi JJK:lle vieraspelin tuttua vastustajaa, JIPPO:a vastaan. JJK eteni neljännelle kierrokselle kukistamalla huhtikuussa Lahden Mukkulahallissa Jalkarannan Palloseuran (JaPS) ikämiehet selvin lukemin 1-6. Kyseessä ei kuitenkaan ollut mikä tahansa ikämiesjoukkue vaan lahtelaisseura vilisi entisiä ammattijalkapalloilijoita ja ottelu olikin yksi kierroksen mielenkiintoisimpia ja seuratuimpia kohtaamisia. Hyväkuntoinen ja juoksuvoimainen JJK oli kuitenkin liian kova vastus kotijoukkueelle ja Kettupaidat juoksivat isänniltään jalat alta toisen jakson osumien myötä.

Ottelun viimeisestä kahdesta maalista vastannut Maxime Nzeza oli syystäkin tyytyväinen mies ottelun jälkeen.

– Peli oli kyllä aika lailla sellainen mitä osasimmekin odottaa. Vastustajalta löytyi kokeneita ja taitavia, entisiä pelimiehiä, mutta peli meni oikeastaan laajalti meidän komennossa. Vastustajakin sai luotua muutamia hyviä hyökkäyksiä, mutta ei meillä varsinaisesti mitään suurta vaaraa ollut pelin aikana. Pidettiin palloa, luotiin runsaasti maalipaikkoja ja oltais voitu tehdä montakin maalia enemmän. Tietenkin kuusi tehtyä maalia on hyvä suoritus ja olen iloinen omista onnistumisistani, Nzeza iloitsi.

Hyvävireinen JJK kohtasi Kakkosen avauskierroksella Oulussa yhden sarjan nousijasuosikeista, OTP:n. Oulun tuliaisena saatiin komea 0-3-voitto Aatu Mannisen, Mikko Mannisen sekä Shirman Osson osumilla. Myös OTP:lla oli ottelussa omat paikkansa, mutta JJK:n puolustus ja prässi toimivat hyvin eikä kotijoukkue aiheuttanut missään vaiheessa suurta paniikkia kettupuolustajille. JJK:n maalia vartioinut Ville Viljala pelasi myös vahvan ottelun ja oli varmistamassa vierasjoukkueen nollapeliä.

Lauantain sarja-avauksesta on ehtinyt kulua vain parin päivän verran, joten tiistain Cup-ottelussa nähtäneen jonkin verran kierrätystä pelaajien osalta.

– Sarja-avaus ei olisi tietenkään paremmin voinut mennä. Emme pelanneet superottelua, mutta pelasimme rutiininomaisen ja ehjän ottelun, jolla saa usein hyvän tuloksen matkaan. Peli näyttää jälkikäteen tulostaululla selvältä, mutta ainahan sen taustalla on oma tarinansa. Kaverillakin oli paikkansa 0-0-tilanteessa, mutta me ei niistä hätkähdetty vaan tehtiin yhtenäisesti hommia heti seuraavissa tilanteissa. Lisäksi on iso etu, että voimme heittää kentälle potentiaalisia ottelun ratkaisijoita. Pitkässä juoksussa tulos tehdään treenikentällä, joten voitonjuhlat juhlittiin aika nopeasti ja jatketaan meidän normiarkea koko ajan ruuvia hieman kiristäen, kettujen puolustuksessa täydet minuutit luutinut Antti Åke kertoo.

Pitkään JIPPO:ssa pelannut Åke kohtaa vanhan seuransa nyt ensimmäistä kertaa virallisessa ottelussa

Joensuun JIPPO on tullut viime vuosina Kettupaidoille hyvinkin tutuksi, vaikkakin joukkueet pelaavat tällä kaudella Kakkosen eri lohkoissa. Kolmosesta muutama vuosi sitten vauhtia hakeneet joensuulaiset tavoittelevat JJK:n tavoin nousua Ykköseen, josta putosivat yhden kauden visiitin jälkeen syksyllä 2021. Seurojen välillä on muutoinkin paljon yhtäläisyyksiä. JIPPO on A-lohkon selkeä nousijasuosikki, mutta on kokenut jonkin verran muutoksia päättyneen Ykkösen kauden jälkeen. Jussi Leppälahden tilalle joukkueen päävalmentajan paikalle pestattiin Sami Okkonen, joka luotsasi puolestaan JJK:n paikallisvastustaja FC Vaajakosken edustusjoukkuetta parin edellisen kauden ajan. 34-vuotias Okkonen ja Kettupaitojen peräsimessä joulukuusta saakka ollut, kolme vuotta vanhempi Toni Lehtinen ovat molemmat nuoria ja lupaavia valmentajia, joilta odotetaan tulevaisuudessa paljon.

JIPPO:n pelaajistossa on tapahtunut liikehdintää sarjatason vaihtumisen myötä. Mm. isossa roolissa pelanneet Joona ja Jere Hiltunen, Nuutti Tykkyläinen sekä joukkueen kapteeni Topi Pasi siirtyivät uusien haasteiden pariin. JIPPO:ssa on yhä kuitenkin myös tuttuja nimiä, kuten seuran toiminnanjohtajanakin toimiva puolustaja Timo Tahvanainen, Sauli Kettunen ja paluun Joensuuhun tehnyt, jyväskyläläisille tuttu hyökkääjä Toni Tahvanainen. Myös JJK-kasvatti Lari Liukkonen siirtyi Okkosen mukana FCV:stä joensuulaisseuran miehistöön. Maalivahtiosastoa siirtyi vahvistamaan KTP:stä saapunut Pyry Piirainen. JIPPO eteni Cupissa neljännelle kierrokselle niinikään selvänumeroisesti, kun se kukisti NiemU:n lukemin 0-4.

JJK-paidassa toista kauttaan pelaava Åke odottaa innolla entisen seuransa kohtaamista.

– Erittäin odottavaiset fiilikset kohdata itselle tärkeä seura. Minulla on iso kunnioitus JIPPOa kohtaan, mutta nyt pelaan eri logolle ja teen kaikkeni, että menemme jatkoon tästä ottelusta. Pidän JIPPOa kovana Kakkosen joukkueena, jonka vahvuus on myös tällä kaudella yhtenäisyys. Meidän pitää yltää aivan omaan maksimiin, että jatkopaikka lähtee matkaan. Katsotaan kentällä kumpi joukkue on palautunut paremmin lauantaista ja söikö Tahvanaiset liian monta munkkia vappuna, Åke virnistää.

Åken mietteitä lisää myös JIPPO:n ennakossa täällä.

Suomen Cup: JIPPO – JJK || 3.5.22 klo 18:30 || Rantakylän halli, Joensuu

Ottelu näytetään suorana Ruutu+ palvelussa. Lähetykseen pääset tästä.