Cupissa tappio rangaistuspotkuilla

04.05.2022

JJK:n Suomen Cup-junan matka pysähtyi tiistaina Joensuuhun, kun Kakkosen A-lohkon kärkikahinoihin povattu JIPPO vei jatkopaikan kirpaisevalla tavalla rankkarikisan päätteeksi.

Ottelun avausmaalin iski ensimmäisellä jaksolla 17-vuotias keskikenttämies Roope Salo, mutta JIPPO tuli vahvasti toiselle jaksolle ja tasoitti lukemat Miro Turusen osumalla 55. minuutilla. Varsinaisen peliajan jälkeen mentiin suoraan pilkuille Cupin sääntöjen mukaisesti. Rankkareilla tappio tuli maalein 3-2 ja sen myötä päättyi kettujen taival uudistuneessa Suomen Cupissa tämän vuoden osalta.

JJK-kapteeni Juho Luoma oli luonnollisesti pettyneillä fiiliksillä taiston tauottua Ruutu Urheilun haastattelussa. Katseet käännetään kuitenkin nopeasti jo kohti Kakkosen pelejä.

– Kyllähän häviäminen aina harmittaa, että siltä osin fiilikset on aika heikot, mutta kivaahan futista on aina pelata ja onhan näissä Cupin matseissa aina sellainen oma suolansa. Kyllähän sitä tänäänkin nähtiin, tiukka trilleri ja pilkut vielä päälle niin saatiin yleisölle ainakin viihdettä, mutta harmi tietysti meille, että nyt kävi näin päin.

– Hyvä jengihän JIPPO on, kuten etukäteen tiedettiinkin. Hyvä ja tiukka vääntö oli tänään, todennäköisesti JIPPO tulee menestymään Kakkosessa ja toivottavasti mekin. Ykköseen noususta lähdetään kamppailemaan peli kerrallaan, eikä me sitä mitenkään isossa kuvassa mietitä niin, että meillä mitään pakkoa vielä olisi nousta. Joka peliä lähdetään ehdottomasti voittamaan ja saadaan se mitä ansaitaan, Luoma analysoi.

Suomen Cup 4. kierros: JIPPO – JJK, lopputulos 1-1 (rp 3-2)

JJK avausmiehistö: Riihimäki, Saarikko, Åke, Luoma, Korhonen, Kirvesoja, Osso, Salo, Nzeza, Björn, Saastamoinen

Vaihtomiehet: Viljala, Lepo, A. Manninen, Porkka, Janhunen, Säily, Lehtonen


Kettupaitojen pelit jatkuvat jälleen jo muutaman päivän päästä, kun lauantain 7.5. kotiavauksessa Viitaniemeen vieraaksi saapuu RoPS. Liput ja kausikortit sivun oikean reunan ”osta lippuja” painikkeesta.