Jyväskylän seurakunta kutsuu kummit ja kummilapset RoPS-otteluun

04.05.2022

Vuosittain juhlittava valtakunnallinen kummipäivä muistuttaa kummisuhteen tärkeydestä. Kummi on turvallinen aikuinen lapsen elämässä, ja parhaimmillaan kummin ja kummilapsen välille syntyy elinikäinen ystävyyssuhde. Kummin tärkeää tehtävää voi toteuttaa monella tavalla.

– Lapsen ja kummin suhde on parhaimmillaan yksi elämän tärkeimmistä ihmissuhteista, jolle kannattaa antaa aikaa. Kannustamme kaikkia kummeja viettämään Kummipäivää kummilastensa kanssa, sanoo nuoriso- ja rippikoulutyön asiantuntija Janne Kippola Jyväskylän seurakunnasta.

Jyväskylän seurakunta juhlistaa kummiutta ja kutsuu kummin ja kummilapsen viettämään yhteistä aikaa jalkapallon Kummiottelun tai Kummipiknikin parissa. Tapahtumat järjestetään yhteistyössä muiden kaupungin toimijoiden kanssa.

Lauantaina 7.5. klo 17 kummi ja kummilapsi pääsevät seuraamaan Miesten Kakkosen jalkapallon Kummiottelua JJK vs. RoPS Viitaniemen liikuntapuistossa 10€ yhteishintaan. Yhteislippu ostettavissa Viitaniemen stadionin portin lipunmyyntipisteestä lauantaina klo 16 alkaen. Stadionilta löytyy myös seurakunnan toimintapiste.

Kummipiknik kutsuu aikavälillä 16.–21.5. retkelle keväiseen luontoon. Valmiin eväskassin voi ostaa Teeleidistä tai Wilhelmiinan konditoriasta 20 euron hintaan. Lisäksi Yläkaupungin Yössä lauantaina 21.5. klo 10–17 voi lainata vilttejä ja pelivälineitä seurakunnan Silmu-tilasta osoitteesta Kilpisenkatu 8.

Tapahtumalle on oma sivustonsa osoitteessa kumminkaa.fi sekä Facebook-sivu. Kummipäivän tapahtumista voi kertoa somessa aihetunnisteilla #kummipäivä, #kumminkaa, #kummius, #jyväskylänseurakunta

Lisätiedot:
Janne Kippola
Nuoriso- ja rippikoulutyön asiantuntija, Jyväskylän seurakunta
janne.kippola@evl.fi, 041 730 0445