Kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

06.05.2022

JJK saa lauantain kotiavauksessaan vieraita kaukaa Rovaniemeltä, kun se isännöi RoPS:ia klo 17 alkaen Viitaniemen liikuntapuistossa.

Kettupaidat lähtevät otteluun yhden pelatun kierroksen jälkeen lohkon jaetulta kärkipaikalta kolmella pisteellään ja maalierolla 3-0. Piikkipaikkaa on JJK:n kanssa jakamassa kaksi oululaisjoukkuetta: AC Oulun farmiseura OLS sekä parin viime vuoden ajan lohkon kärkipäässä viihtynyt Hercules. JJK avasi kautensa vappuaattona komealla voitolla lohkon kolmannen oululaisjoukkueen OTP:n kotikentällä. Oulun tuliaisena saatiin komea 0-3-voitto Aatu Mannisen, Mikko Mannisen sekä Shirman Osson osumilla. Myös OTP:lla oli ottelussa omat paikkansa, mutta JJK:n puolustus ja prässi toimivat hyvin eikä kotijoukkue aiheuttanut missään vaiheessa suurta paniikkia kettupuolustajille. JJK:n maalia vartioinut Ville Viljala pelasi myös vahvan ottelun ja oli varmistamassa vierasjoukkueen nollapeliä.

– Ihan ehjä esitys meiltä. Pidettiin hyvin kiinni niistä asioista mitä pre-seasonilla on käyty läpi ja tulostahan siitä myös sitä kautta tuli. Joukkueena puolustaminen on sellainen asia, mitä on kyllä ollut nyt ilo seurata pelistä toiseen, vasemman laitapakin paikallaan ysikymppisen kirmannut Jonne Porkka iloitsee.

Kettujen kausi on käynnistynyt varsin tiivistahtisesti, sillä JJK on ehtinyt vappuaaton sarja-avauksen ja tulevan RoPS-ottelun välissä käydä vierailulla myös Joensuussa, missä se taipui tiistaina Suomen Cupin 4. kierroksen kamppailussa JIPPO:lle rangaistuspotkukilpailun päätteeksi. Ottelussa nähtiin jonkin verran kierrätystä, mutta JJK pelasi vahvan ensimmäisen jakson ja johti tauolle mentäessä Roope Salon osumalla lukemin 0-1.

Tauolta kentälle marssinut kotijoukkue sai kuitenkin uuden vaihteen silmään ja pääsi pallon riistettyään tasoittamaan lukemat Miro Turusen osumalla 55. minuutilla. Varsinaisen peliajan päätyttyä 1-1, ratkaisua haettiin rankkareista. Kotiyleisönsä edessä pelannut JIPPO vei pilkut 3-2 ja eteni Suomen Cupissa viidennelle kierrokselle.

Lauantain vastustaja, myllerryksen talven aikana kokenut RoPS on mielenkiintoinen joukkue tämän vuoden lohkossa ja onkin vaikea arvioida ennakkoon kuinka ylös rovaniemeläiset tulevat yltämään. Rovaniemen Palloseura putosi kauden 2021 päätteeksi Veikkausliigasta ja joutui lopulta taloushuolien takia luopumaan myös Ykkösen paikastaan. Edustusjoukkueen pelit jatkuvat siis viime kauden RoPS2 / RFA -joukkueen sarjatasolla Kakkosessa ja joukkue on kokenut isoja muutoksia.

Nuorella miehistöllä pelaava RoPS tasasi sarjan avauskierroksella kotikentällään pisteet JBK:n kanssa lukemin 1-1. JBK karkasi johtoon jo ottelun 8. minuutilla, mutta Aapo Savolainen iski tasoitusosuman aivan ottelun loppuhetkillä ja esti pietarsaarelaisia karkaamasta kotimatkalle koko pistepotin kanssa. Suomen Cupissa matka katkesi puolestaan Ykkösessä pelaavan FF Jaron käsittelyssä selvin numeroin 0-4. Viime kaudella JJK kohtasi rovaniemeläisten kakkosjoukkueen kahdesti: Harjulla pelattu ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin ja vieraskentältä JJK haki puolestaan 0-2-voiton Tatu Hoffrenin ja Eduard Ciriacon osumilla.

Harjun luonnonnurmella perinteisesti pelaava JJK isännöi kotiavaustaan myöhässä olevan kevään vuoksi poikkeuksellisesti varakentällään, Viitaniemen tekonurmella. Viitaniemen ”monttu” on kuitenkin Kettupaidoille varsin tuttu pelipaikka etenkin juniorivuosilta ja siellä on pelattu monta kiihkeätäkin kamppailua.

– Upeat fiilikset päästä pelaamaan kotiavausta! Monttu on kyllä sellainen paikka, missä tunteet käyvät usein kuumina, joten kovaa vääntöä on varmasti odotettavissa. RoPS:lla on nuori ja näppärä joukkue, joka tulee hakemaan Jyväskylästä avausvoittoaan, mutta kyllä ne pisteet silti tänne jää! Porkka vakuuttaa.

JJK – RoPS || 7.5.22 klo 17 || Viitaniemi

INFOA OTTELUTAPAHTUMAAN SAAPUVILLE

JJK pelaa kauden ensimmäisen kotiottelunsa poikkeuksellisesti varakentällään Viitaniemen Liikuntapuistossa (Kisakatu). Varakentästä johtuen tapahtumassa on joitakin poikkeusjärjestelyitä.

Kausikorttien paikkamerkinnät eivät ole voimassa vaan kaikki paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Sisäänkäynti otteluun tapahtuu Kisakadun puoleisesta portista. Liput ovat myynnissä ennakkoon osoitteessa jjk.fi ja tapahtuman portilla klo 16 alkaen. Tilatut kausikortit ja kutsuvierasliput voi noutaa samaiselta lipunmyyntipisteeltä.

Jyväskylän seurakunta juhlistaa kummiutta ja kutsuu kummin ja kummilapsen viettämään yhteistä aikaa jalkapallon Kummiottelun parissa. Kummi ja kummilapsi pääsevätkin seuraamaan ottelua 10€ yhteishintaan. Yhteislippu ostettavissa Viitaniemen stadionin portin lipunmyyntipisteestä lauantaina klo 16 alkaen. Stadionilta löytyy myös seurakunnan toimintapiste.

Varaathan sujuvaa sisäänpääsyä varten ottelulippusi esille ja mikäli olet hankkinut eturyhmien pääsylipun varaudu todistamaan portilla oikeutesi alennushintaiseen lippuun.

Viitaniemen portilla lippua ostaessa maksuvälineenä käyvät yleisimmät pankkikortit sekä käteinen. Käteisellä asioidessasi varaa tasaraha valmiiksi sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Smartumin liikunta- ja kulttuurisetelit, SmartumPay sekä Edenredin maksutavat (virike-seteli/kortti/mobiili) käyvät myös maksuvälineenä portilla.

16-vuotiaille ja sitä nuoremmille on tapahtumaan ilmainen sisäänpääsy.

PALVELUT

Kettukioskit palvelevat myös Viitaniemessä. Valikoimassa on Kulta Katriina -kahvia, virvoitusjuomia, grillimakkaraa sekä Ruthin Leipomon leivonnaisia. Olemme lisänneet valikoimaan myös vegaanisen vaihtoehdon perinteiselle makkaralle.

Sausage King Jahvan hodarikärrystä purtavaa löytyy hieman isompaankin nälkään, kaikilla mausteilla tietysti! Jahvalta voit tiedustella myös lihatonta vaihtoehtoa, falafel hodaria (tunnetaan JJK-piireissä myös nimellä Kettutyttö special).

Varakentästä johtuen lauantain ottelussa ei ole anniskelua.

Kettu VIP -kortin ostaneille on tarjolla korttiin sisältyvät Kulta Katriina -kahvitarjoilut Ruthin Leipomon leivonnaisilla höystettynä sekä tietysti kisamakkarat. VIP-tarjoilut löytyvät liikuntapuiston huoltorakennuksen kahviotilasta. VIP-tilan tarjoilut ovat tarjolla ottelun toisen jakson alkuun saakka.