Sunnuntaina Harjulla vastassa Jazz

25.05.2024
Kuva: Antti-Pekka Kesonen odottaa paluuta pistekantaan (📸 Jyri Sulander)

Ykkösen kausi jatkuu JJK:n osalta sunnuntaina, kun Harjulle saapuu vieraita Porista kello 18.30 käyntiin potkaistavassa ottelussa. Vastaan asettuva Jazz on JJK:n tapaan pelannut hieman ailahtelevan alkukauden ja joukkueet löytyvätkin sarjataulukosta peräkkäisiltä sijoilta kuusi ja seitsemän.

JJK:n edellinen ottelu tiistaina Klubi 04:n vieraana ei tuonut pisteitä, joten kettumiehistö on seitsemän pelatun ottelun jälkeen Ykkösen sarjataulukossa kymmenellä pisteellään kuudentena. Niin ikään seitsemän ottelua pelannut Jazz on kerännyt yhdeksän pistettä, ja on täten sarjataulukossa aivan JJK:n kannoilla seitsemäntenä.

JJK:n alkukausi on ollut varsin kaksijakoinen. Ensimmäisillä kolmelta kierrokselta täydet kolme voittoa kerännyt ja sarjan kärkipaikoilla keikkuneen kettulauman viime kierrosten tappiot ovat tiputtaneet JJK:n sarjan keskikastiin. Toukokuun pelitahti jatkuu kuitenkin tiiviinä, kun seuraava mahdollisuus pisteiden keräämiseen sunnuntain Jazz-ottelussa on kettupaidoille jo neljäs alle kahden viikon sisälle.

Jazzin alkukausi on ollut kettupaitojen tapaan siinä määrin ailahteleva, että porilaiset ovat esimerkiksi KuPS Akatemiasta ja PKKU:sta otettujen runsasmaalisten voittojen lisäksi myös hävinneet varsin selkein numeroin muun muassa RoPS:lle, OLS:lle ja Klubi 04:lle.

Viimeisin, keskiviikkona pelattu ottelu oli tuloksellisesti tiukempi sekä porilaisten kannalta ennen kaikkea voitokas Jazzin kaataessa VIFK:n 2-1 lukemin, Harjun tapaan hieman keväisessä kunnossa olevalla kotikentällään. Sunnuntaina kohtaaville joukkueille keväinen nurmi onkin siis alustana jo tältä kaudelta tuttu, koska Jazz on JJK:n ja FCV:n ohella ainoa sarjan joukkue, joka pelaa kotiottelunsa ensisijaisesti luonnonnurmella.

Viime kaudella Kakkosen B-lohkosta noussut Jazz on täksi kaudeksi vahvistanut joukkuettaan kansainvälisillä nimillä. Heistä suurta vastuuta ovat alkukaudesta kantaneet erityisesti japanilainen Takaya Sasaki sekä kanadalainen Cristian Campagna, joka vapautuu suoralla punaisella kortilla saamastaan pelikiellosta sunnuntain otteluun.

Hyökkäyspäässä porilaisten maalintekovastuuta kantanee tänäkin vuonna brasilialianen Firmino, joka teki viime kierroksella molemmat Jazzin maalit VIFK:n verkkoon. Firmino on tuttu Jazzin paidasta jo kahdelta edelliseltä kaudelta, joista kummankin aikana brasilialainen on onnistunut rikkomaan kahdenkymmenen osuman rajan.

Viime kauden joukkueesta lähteneistä pelaajista esille voisi nostaa pari vuotta Porissa pelanneen ja Jazzia kipparoineen uusi-seelantilaisen Ben Stroudin sekä TPS:n riveihin siirtyneen Eivo-Iivari Pitkälän. Myös valmennus vaihtui täksi kaudeksi porilaismiehistössä, kun Jazzin päävalmentajaksi saapui Ville Ulanen, jonka viime kausi napapiirillä päättyi RoPS:n peräsimessä myöskin Ykköseen nousemiseen.

Sunnuntaina aina aurinkoisella Harjulla on odotettavissa tiukka taistelu pisteistä, joita kumpikin joukkue tarvitsee sarjan kärjen kannoilla pysymiseen. JJK:n hieman kaksijakoista alkukautta sekä sunnuntain mahdollisuutta palata voittokantaan ennakoi kettupaitoihin täksi kaudeksi siirtynyt Antti-Pekka Kesonen.

– Kausi starttasi meiltä vahvasti minkä jälkeen on ollut vaikeampi jakso. Edellisissä peleissä ei olla päästy parhaalle tasollemme. Pelien sisällä on ollut paljon hyviäkin hetkiä, mutta ne ovat jääneet valitettavan lyhyiksi, Kesonen summaa.

– Sunnuntaina on taas uusi mahdollisuus näyttää osaamistamme. Joukkueessa on kova luotto ja usko omaan tekemiseen. Treenikentällä on tehty kovaa hommia kurssin kääntämiseksi. Kun pelataan omalla hyvällä tasollamme niin kolme pistettä jää varmasti sunnuntaina Harjulle, Kesonen uskoo.

🏆 Ykkönen
⚽️ JJK vs FC Jazz
🗓 Su 26.5.24
🕔 klo 18:30
📍Harjun Stadion, Jyväskylä
🎫 15€/10€ (16v ja nuoremmat vapaa pääsy)
📺 ksml.fi näyttää ottelun suorana tilaajilleen

Ottelun ennakkoliput ja kausikortit ovat myynnissä jjk.fi sivun oikean reunan JJK Shopissa. Etukäteen tilatut kausikortit sekä yritysten lippupaketit voi noutaa otteluun tullessaan stadionin lipunmyyntipisteeltä.

Kettutasanne palvelee täysi-ikäisiä katsojia ja Ykkösen (ellei koko Suomen) parhaat hodarit pyöräyttää tietysti King Jahva 🌭

‼️ Huomioithan, että portilla suoritetaan turvatarkastus ja esimerkiksi minkäänlaisten omien juomapullojen tai tölkkien tuominen alueelle (avattujen tai avaamattomien) on kokonaan kielletty. Katso kiellettyjen esineiden lista kokonaisuudessaan jjk.fi/ottelu/paasyliput. Saavuthan ajoissa, sillä turvatarkastukset voivat ruuhkauttaa sisäänpääsyä.

Lue koko tapahtumainfo täällä.