Jazz vei pisteet lukemin 2-4

27.05.2024
📸 Aune Pihlaste

JJK ja FC Jazz pelasivat helteisellä harjulla tasaiset maalikarkelot, jossa kotijoukkue jäi lopulta tyhjin käsin porilaisten viedessä pisteet mukanaan.

Avausjaksolla ei vielä maalipaikoilla juhlittu, vaikka erikoistilanteita nähtiin molemmissa päissä. 17. minuutilla nähtiin polemiikkia herättänyt tapahtumien sarja Jazz-päädyssä, kun ensin Rafael García menee palloa suojatessaan kumoon boksissa, mutta tuomari antaa pelin jatkua protestoinnista huolimatta. Pallo jää pelattavaksi, Aatu Manninen nappaa sen ja etenee kohti maalia, mutta tulee niin ikään tönityksi kumoon. Erotuomari ei kuitenkaan näe tilanteessa rikettä, joten protestointi on turhaa.

Seuraava vaarallinen tilanne nähdään jakson puolivälissä, kun Alex Ciriaco käy päineen korkeimmalla ja on päästä puskemaan Mannisen lähettämän sivuvaparin maaliin. Jostain kuitenkin ilmestyy vielä Jazz-veska Rasmus Simulan käsi Ciriacon päätäkin korkeammalle ja kauhoo pallon väljemmille vesille. Hetken kuluttua myös toisessa päässä Jonne Uronen pääsee puuttumaan peliin torjumalla Justus Rantasen maalintekoyrityksen. Tilanteesta seurannut kulmapotkukin kiertää vaarallisesti JJK-maalin takatolpalla, mutta pomppii lopulta koko porukan yli ja tuloksena on vain maalipotku.

Juuri ennen taukoa vierasjoukkue menee kuin varkain 0-1-johtoon Firminon maalilla. Sivurajaheitosta lähtenyt tilanne pelataan fiksusti ja rankkarialueella vapaaksi hiipinyt hyökkääjä pääsee laittamaan pallon verkkoon lähietäisyydeltä aivan kettupuolustuksen nenän edestä.

Toisen jakson alussa puolestaan JJK iskee salamamaalin: jaksoa ehtii kulua vain 30 sekuntia, kun pallo on maalissa. Maalin puskee Sherman Osson nappikeskityksestä Arjan Goljahanpoor. Tasatuloksessa ei menty kuitenkaan kauaa, sillä vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin Mmenie-Abassi Ita Etok puskee toisessa päässä kulmapotkun verkon perukoille.

JJK haki uudelleen tasoitusta, kun kesken kaiken Jazz iskee kuin puskista: pitkä pallo omalta rangaistusalueelta tavoittaa kärjestä Firminon, joka karkaa puolustajien välistä ja nostaa kaukaa pallon maaliin.

JJK jatkoi kuitenkin maalin hakemista ja se tuottikin tulosta lopulta 84.minuutilla niin ikään erikoistilanteesta vaihtomiesten toimesta: Mikko Mannisen kulma puretaan ja purkupallo ajautuu Chuya Uwanolle, joka tulittaa matalan kaukolaukauksen. Reetu Räsänen ohjaa pallon ohi Simulan ja ketut nousevat maalin päähän 2-3-tilanteeseen. Tasoitusta ei painostuksesta huolimatta kuitenkaan saatu aikaan, vaan aivan viime sekunnilla Jazz kaunisteli loppulukemiksi 2-4 ja vei pisteet mukanaan.

JJK:n pelit jatkuvat kotikentällä heti torstaina 30.5., kun vieraaksi saapuu OLS. Keskimaan isännöimässä ottelussa saat tuntuvan edun pääsylipuista, sillä esittämällä S-Etukorttisi lippuluukulla saat kaksi lippua yhden hinnalla.