Nzezalle jatkosopimus – Kuortaneen tuliaisena 2-0-voitto

19.01.2023

JJK vietti viime viikonlopun Kuortaneen Urheiluopistolla pienimuotoisella leirillä. Juuri leirin alla nimensä jatkosopimukseen kirjoitti kettukasvatti Maxime Nzeza, joka kiitti heti vastuusta iskemällä ottelun avausosuman lauantain voitokkaassa harjoituspelissä.

Vuonna 2002 syntynyt hyökkääjä Maxime Nzeza aloitti uransa FC Blackbirdin ja Komeettojen riveissä ja siirtyi Kettupaitaan kymmenisen vuotta sitten, kaudella 2012. Keuruulta kotoisin oleva Nzeza on aina ollut varsin tunnollinen treenaaja, jonka sitoutumisesta ja halusta kehittyä kertoo vuosien ajan päivittäin kuljetut treenimatkat Jyväskylän ja Keuruun välillä.

Kaudella 2020 Nzeza nousi ensimmäistä kertaa mukaan JJK:n edustusjoukkueeseen pelaten debyyttikaudellaan kaiken kaikkiaan kahdeksassa Kakkosen ottelussa ja oli isossa roolissa nostamassa JJK/2 -joukkuetta Nelosesta Kolmoseen iskien kymmenen osumaa.

Toinen kausi edustusjoukkueessa oli kärkipelaajan tontilla perinteisesti operoivalle ”Maxille” harmillisen rikkonainen, kun ensin pre-seasonilla joukkueen valmistautumisessa oli isoja haasteita sekä harjoitusolosuhteiden että koronan vuoksi ja kauden päästyä kunnolla vauhtiin armeijan harmaat kutsuivatkin jo nuorukaista. Otteluita kertyi lopulta Kakkosessa ja U21-miehistön mukana Kolmosessa yhteensä 11 ja myös Kakkosen debyyttimaali syntyi Harjulla kesäkuussa Närpes Kraftin verkkoon.

Päättynyt kausi oli tilastojen valossa Nzezan toistaiseksi paras. Yhdeksän edustusjoukkueessa pelatun pelin lisäksi mies kipparoi JJK/2 -joukkuetta ollen joukkueensa paras maalintekijä, kun viidessätoista ottelussa syntyi usean maalisyötön lisäksi 10 häkkiä. Kilpailu peliajasta on kovaa, mutta Maxi on valmis vastaamaan haasteeseen.

– Viime kausi oli ihan ok itseltäni. Pääsin kauden aikana testailemaan uusia pelipaikkoja ja sen myötä olen kehittynyt monipuolisemmaksi pelaajaksi. Vuosi vuodelta tekeminen itselläni on ollut muutenkin parempaa, joten ensi kauteen lähdetään ennakkoluulottomasti kohti Ykköstä. Tavoitteena on saada mahdollisimman paljon peliaikaa ja sen myötä näyttää oma osaamiseni.

– Joukkueen näkökulmasta viime kaudesta jäi kokonaisuudessaan todella hyvä fiilis! Toteutettiin kentällä hyvin niitä asioita, mitä oltiin treenattu ja sen myötä pelikin kehittyi läpi kauden. Palkintona siitä kovasta työmoraalista saavutettiin tavoitteeksi asetettu sarjanousu. Nyt ylemmän sarjatason myötä pitää kaikkea laittaa napsun verran paremmaksi. Varmasti jokainen äijä laittaakin kaiken peliin, että ollaan valmiita niin yksilöinä kuin joukkueenakin tulevaan kauteen, Nzeza vakuuttaa.

JJK:n kaikki julkaistut pelaajasopimukset näet täältä ja lisääkin odottelee julkaisua ihan jonoksi asti. Nyt alkaakin siis olla jo aika klikata itsensä kausikorttiostoksille sivun oikean reunan ”osta lippuja” -painikkeesta. Samasta paikasta pääset tilaamaan myös JJK:n vuoden 2023 seinäkalenterin, joita on myynnissä vielä pieni erä. Voit lukea lisää kausikorteista ja eri maksuvaihtoehdoista osoitteessa: jjk.fi/kausikortti

Kuortaneen tuliaisina 2-0-voitto

Kettupaidat pääsivät viime viikonloppuna käynnistämään pre-seasoninsa toden teolla leireilemällä JJK:n kumppanin, Kuortaneen Urheiluopiston huippuolosuhteissa. Leirin päätapahtumana toimineen harjoitusottelun vastustajaksi saatiin lopulta Kakkosesta viime vuosilta varsin tuttu vastustaja GBK, kun SJK Akatemia joutui perumaan viime hetkellä joukkueiden välille aiemmin sovitun Ykköscupin kenraaliharjoituksen.

JJK aloitti ottelun pirteästi ja hätyytteli Lassi Viitalan vartioimaa maalia useampaan otteeseen avausminuuttien aikana. Viitala joutuikin venyttämään torjuntoihin jo ensimmäisen vartin aikana niin Oskar Pihlajan kuin Aatu Mannisenkin tulisten vetojen tielle. JJK:n alkurynnistyksen jälkeen kamppailu tasoittui Kettupaitojen hallitessa yhä palloa. GBK kärkkyi pallonriistoja ja pyrki hyökkäämään aina terävästi ja vauhdilla pelivälineen saatuaan. Jakson edetessä GBK pääsi kuitenkin paremmin otteluun mukaan ja paine siirtyi etenkin jakson loppua kohden hetkellisesti enemmän JJK-päätyyn. Kettumaalia ensimmäisen jakson vartioinut Ville Viljalakin joutui pariin kertaan torjuntatöihin, mutta aivan huippuvaaralliset paikat jäivät uupumaan molemmilta joukkueilta ja tauolle siirryttiin lopulta 0-0-lukemissa.

Toiselle jaksolle JJK:n koko miehistö vaihtui Toni Lehtisen marssittaessa kentälle lähes koko kentällisen verran nuoria ja vikkeläkinttuisia ketunpoikia. JJK löikin uuden vaihteen silmään heti toisen jakson alusta lähtien ja käytännössä juoksi kokkolalaisilta jalat alta. Prässi toimi hyvin ja pallonmenetystenkin jälkeen aktiivinen kettulauma sai pelivälineen hoidettua takaisin itselleen. GBK:lla oli isoja vaikeuksia läpi toisen jakson päästä pelaamalla JJK:n kenttäpuoliskolle saakka eikä Aati Riihimäki JJK-maalilla joutunut lainkaan torjuntahommiin.

Kuva: JJK juoksi toisella jaksolla GBK:lta jalat alta

Ottelun avausosuma syntyi, kun toista jaksoa oli ehtinyt kulua vain muutaman minuutin verran. Arjan Goljahanpoorin lähettämän kulman jälkeen pallo jää pyörimään rangaistusalueelle ja Arttu Leivonen pääsee lopulta tälläämään purkupalloon vasurillaan suoraan volleysta. GBK-veska torjuu eteensä, mutta paikalla kärkkynyt Nzeza tuikkaa pallon maaliin vieden JJK:n 1-0-johtoon.

Koko toinen jakso etenee pitkälti samoissa merkeissä kuin sen alkuminuutitkin ja Kettupaidat vyöryttävät maalintekoyrityksiään GBK-maalia kohti oikein urakalla. Vajaan 70 minuutin kohdalla Goljahanpoorin pusku kolahtaa ylärimaan ja muutamaa minuuttia myöhemmin Lauri Rutanen pääsee jatkamaan Goljahanpoorin antaman vaparin kohti maalia, mutta pallo pomppii aavistuksen ohi vasemman tolpan.

Seuraavana vuorossa on Shirman Osso, jonka pusku painuu puolestaan ohi oikealta. Osso saa kuitenkin palkintonsa vajaan 80 minuutin kohdalla, kun Nzeza tarjoilee Leivosen jälleen vetopaikkaan. GBK-puolustaja asettuu Leivosen laukauksen tielle, mutta pallo putoaa suoraan maalinedustalla kytänneelle ”Shemmulle”, joka pääsee nostamaan sen päällään yli maalivahdin.

2-0-osumasta lisää virtaa saanut Osso on pian lähellä viedä JJK:n jo 3-0-johtoon. Myös tätä tilannetta on alustamassa Leivonen, joka etenee päätyviivalle ja syöttää takaviistoon vitosen alueelle nousseelle Ossolle. Osson jatko lipuu kuitenkin vain aavistuksen ohi takatolpan. Sama kuvio toistuu lähes identtisenä heti perään, kun tällä kertaa Luka Savela keskittää päätyrajan tuntumasta ja Osson ohjaus menee miehen suureksi harmitukseksi ohi aivan tolppaa hipoen.

JJK nappaa näin vuoden ensimmäisestä pelistään selkeän 2-0-voiton Nzezan ja Osson osumilla. Tuore jatkosopimusmies Nzeza on varsin tyytyväinen Kuortaneen viikonlopun antiin.

– Viikonloppu Kuortaneella oli kyllä todella hyvä! Pääsimme harjoittelemaan ja pelaamaan hyvissä olosuhteissa. Saimme asetettua myös joukkueen omia tavoitteita tulevalle kaudelle ja pääsimme hitsautumaan vielä paremmin yhteen koko jengin kanssa.

– GBK-peliin lähdettiin käytännössä kahdella eri kokoonpanolla, jolloin kaikki saivat 45 minuuttia pelattavakseen. Pelaamallani toisella jaksolla oli kyllä hyvää tekemistä ja pelissä näkyi hyvin treenattuja asioita ja pallo liikkui nopeasti pelaajalta toiselle. Tietenkin hyökkäävänä pelaajan olen myös iloinen siitä, että onnistuin maalin merkeissä, Nzeza myhäilee.

JJK – GBK 2-0 (0-0), Kuortaneen Urheiluopisto 14.1.2023

Kettujen avaus: Ville Viljala (mv), Jonne Porkka, Reetu Räsänen, Antti Åke, Juho Luoma, Ville Kirvesoja, Oskar Pihlaja, Aatu Manninen, Lari Liukkonen, Joel Pasanen, Robin Saastamoinen

Vaihdosta: Aati Riihimäki (mv), Eduard Ciriaco, Elias Ettanen, Arjan Goljahanpoor, Arttu Leivonen, Maxime Nzeza, Shirman Osso, Lauri Rutanen, Jimi Saarikko, Roope Salo, Luka Savela