Vertti Lepo jatkaa – Ciriaco palaa Kettupaitaan

20.01.2023

Viikonlopun kunniaksi sopimusuutisia Harjun uumenista: Vertti Lepo on tehnyt jatkosopimuksen ja Eduard Ciriaco palaa Kettupaitaan.

Vuonna 2000 syntynyt Vertti Lepo vahvistaa kettujen puolustusta ja keskikenttää myös kaudella 2023. 15-vuotiaana Komeetoista Kettupaitaan siirtynyt Lepo nousi jo kaudella 2018 JJK:n Ykkösessä tuolloin pelanneeseen edustusjoukkueeseen ja on ollut isossa roolissa nostamassa joukkuetta vaikeuksien jälkeen takaisin ylemmälle sarjatasolle. Vasta 22-vuotias Lepo alkaakin nuoresta iästään huolimatta olla jo joukkueensa kokeneinta kaartia.

Keskikenttäpelaajana pääasiassa tunnettu Lepo otti viime talven pre-seasonilla hieman yllättäen paikan topparin tontilta JJK:n kärsittyä puolustuspään poissaoloista. Miehen otteet keskuspuolustajana olivat kuitenkin sen verran vakuuttavia, että uusi pelipaikka tuli varsin tutuksi myös varsinaisen kauden mittaan.

– Oli mahtavaa pelata melko ehjä kausi näin pitkästä aikaa ja se toi taas reilusti itseluottamusta omaan pelaamiseen. Taisi junnukoutsi aikoinaan vitsaillakin, että musta tulee vielä toppari, Lepo muistelee.

– Muutenkin viime kausi oli ehdottomasti urani siistein ja onnistunein. Kakkosen tasolle meillä ei jäänyt edes ihan hirveästi korjattavaa, mutta nyt kovemmalla sarjatasolla meidän täytyy ottaa taas se joukkueessa piilevä potentiaali käyttöön. Uskon, että päästään kamppailemaan fyysisesti paljon enemmän ja niiden merkitys myös korostuu. Henkisen puolen koen kuitenkin suurimpana haasteena meille, niin pelin sisäisten huonojen hetkien kohdalla kuin myös valmistautumisessa seuraavaan matsiin, jos ei olekaan sitä seitsemää peräkkäistä voitto takataskussa.

Lepo pelasi kaudella 2022 yhteensä 19 Kakkosen peliä, joissa syntyi myös kaksi lähes identtistä maalia päällä viimeisteltynä. Rauhallinen ja pallovarma Lepo lukee peliä hyvin ja osaa sijoittua kentällä järkevästi. Keskikentän pohjalla tai topparina käytännössä koko kauden dominoinut Lepo oli vaikea ohitettava ja vastustajan hyökkääjät jäivätkin monesti nuolemaan näppejään.

– On siistiä päästä nyt näyttämään omia taitojaan Ykköseen vielä parempia pelaajia vastaan ja tällainen hauska tavoite itselläni on myös nollata etenkin nimekkäimpiä vastustajia ja jättää ne matsin jälkeen miettimään, että ”kukas jätkä toi nyt oikein oli?” Lepo virnistää.

Eduard Ciriaco palaa Kettupaitaan

Kaudelle 2020 JJK:hon Tampereen Ilveksestä siirtynyt Eduard Ciriaco palaa vuoden tauon jälkeen takaisin Kettupaitaan. Suomessa 5-vuotiaasta saakka asuneen ja kaksoiskansalaisuudenkin omaavan Ciriacon sukujuuret ovat isän puolelta Dominikaanisessa tasavallassa. Vuonna 1999 syntynyt Ylöjärven Ilveksen kasvatti opiskelee Jyväskylän yliopistossa tietotekniikkaa ja suoritti viime vuonna kansainvälisen opiskelijavaihtonsa Chilessä.

Reissusta palattuaan Ciriaco pelasi syksyllä Kakkosta FC Vaajakosken paidassa ja sai siellä myös runsaasti vastuuta.

– Olin viime vuoden maaliskuusta elokuuhun opiskelijavaihdossa Chilessä, missä pelasin yliopiston ja paikallisen sarjan joukkueissa. Jalkapallo siellä oli hieman erilaista kuin mihin olen täällä tottunut. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita piisasi, kun taas taktiikka ei ollut niin keskeisessä roolissa. Sieltä sainkin ammennettua omaan peliini lisää itseluottamusta pallon kanssa ja parempaa 1v1 puolustamista. Suomeen palattuani sain Vaajakoskella hyvin vastuuta niissä peleissä mitä ehdin pelata ja näin ollen myös hyvän lopetuksen viime kaudelle, Ciriaco kertoo.

Ciriaco on monikäyttöinen ja juoksuvoimainen puolustuspään pelaaja, joka nousee mielellään mukaan ylös tukemaan hyökkäyksiä. Kaudella 2021 Ciriaco oli yksi kettulauman eniten vastuuta saaneista pelaajista ja onnistuipa ”Edu” myös maalinteossa neljästi.

– Kettupaitoihin paluu on sujunut hyvin ja mukavasti. Vuoden tauon jälkeen oli hieno nähdä vanhoja pelikavereita pitkästä aikaa myös samalla treenikentällä. Tuleva kausi on hyvä mahdollisuus meille kaikille todistaa oma tasonsa. Tavoitteena onkin ottaa kaikki ilo irti tästä mahdollisuudesta ja lähteä jokaiseen peliin kolme pistettä mielessä, kumartelematta vastustajille. Ja tietenkin olla Harjulla voittamattomia! Ciriaco vakuuttaa.

Kettupaitojen julkaistut pelaajasopimukset on listattu täällä. Lisääkin uutisia on luvassa heti alkuviikosta, joten kannattaa pysyä kuulolla.