Kettukapteeni Juho Luoma jatkaa

24.01.2023

Vuoden puolustajana palkittu Juho Luoma on kirjoittanut nimensä jatkosopimukseen ja kipparoi näin joukkuettaan myös Ykkösessä kaudella 2023.

Vuonna 2000 syntynyt puolustaja Juho Luoma on edustanut JJK:ta 6-vuotiaasta saakka ja pääsee nyt vetämään viininpunaisen nutun ylleen myös Ykkösessä. Luoma on monipuolinen, älykäs ja luotettava puolustaja, joka on tullut Harjun yleisölle tutuksi aiempina vuosina lähinnä oikean laitapuolustajan tontilta. Päättyneellä kaudella Luoma sai kuitenkin reilusti peliaikaa myös topparina eikä vasemman laitapakinkaan paikka ole miehelle täysin vieras. Puolustustyöskentelyn lisäksi Luoma pystyy tuomaan lisäpotkua hyökkäyspeliin ja on myös joukkuehengen kannalta äärimmäisen tärkeä palanen niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Alkava kausi on Luomalle viides JJK:n edustusjoukkueessa ja samalla ensimmäinen Suomen toisiksi korkeimmalla sarjatasolla. Kauden 2022 tavoitteeksi joukkue oli asettanut nousun Ykköseen, joka saikin lopulta sinettinsä hyvissä ajoin, kun kaksi kierrosta niin sanottua noususarjaa oli vielä pelaamatta. 25 pelatusta kierroksesta voittoja kertyi 19, tasapelejä 5 ja tappioita vain yksi, VIFK:n vieraana syyskuun lopulla. Kotitaika on vieläkin komeampaa luettavaa, sillä kettumiehistö on hävinnyt edellisen kerran kotinurmellaan elokuussa 2020 eli noin 2,5 vuotta sitten.

– Viime kaudesta jäi kieltämättä hyvä fiilis. Saavutettiin yhteinen tavoite ja kauden mittaan oli havaittavissa selkeää kehitystä sekä joukkue että yksilötasolla. Syyt tähän löytyvät varmaan ihan meidän perusarjesta, missä tekeminen oli etenkin Kakkosen tasolle tosi laadukasta. Tämän myötä pystyttiin välttämään isommat suvantovaiheet kauden aikana, kun ihan perustaso tekemiselle käänsi aika monia otteluita meidän hyväksi.

– Suurimpana haasteena ylempään sarjatasoon lähtiessä on varmaan löytää ne keinot, millä pystymme kääntämään tasaiset matsit sielläkin meille, kun vastustajat ovatkin vähän kovempia kuin aiemmin, Luoma arvelee.

Johtajuutta huokuva Luoma on äänestetty kahtena vuonna peräkkäin JJK:n vuoden taistelijaksi ylivoimaisella äänivyöryllä ja päättyneellä kaudella jonon jatkoksi saatiin myös uusi tunnustus, kun C-lohkon pelaajat äänestivät miehen koko lohkon parhaaksi puolustajaksi. Samalla hän oli lohkossaan ainoa pelaaja, joka pelasi kaikki 25 peliä.

– Omaan kauteeni voin olla siinä mielessä ihan tyytyväinen, että pääsin olemaan mukana toteuttamassa joukkueen tavoitetta isossa roolissa. Sain paljon vastuuta läpi kauden, vaikka pelipaikka välillä vaihtelikin.

– Ensi kaudelle tavoitteena on pystyä konkretisoimaan edellisten kausien työtä niin, että taso riittää pykälää kovemmissakin peleissä. Joukkueen arjessakin viime kaudella tiedostettiin, että tavoitteemme täyttyessä pelit kovenevat. Nyt kun ollaan niin sanotusti saatu sitä mitä tilattiin, lähdetään näyttämään, että ollaan se paikka myös ansaittu, Luoma vakuuttaa.