Oskar Pihlaja vahvistamaan JJK:n hyökkäystä

26.01.2023
Kuva: Oskar Pihlaja siirtyy SJK:sta Kettupaitaan (📸Tommi Kilpiö/SJK)

JJK saa lisää Ykkösen kokemusta ja vaarallisuutta hyökkäyspäähänsä, kun Oskar Pihlaja siirtyy Kettupaitaan SJK:n organisaatiosta.

Vuonna 2000 syntynyt Oskar Pihlaja pelasi ensimmäisen kautensa Miesten Ykkösessä ollessaan vielä A-juniori-ikäinen, kaudella 2020. Kauhajoen Karhusta 10 vuotta sitten SJK:n junioriorganisaatioon siirtynyt Pihlaja on nopea, vahva ja suoraviivainen laitahyökkääjä, jolla on myös hyvä laukaus. Pääasiassa vasemmalla laidalla operoiva hyökkääjä on ns. molempijalkaisuudestaan johtuen monikäyttöinen pelaaja muillakin pelipaikoilla.

– Olen nopea ja maaliahne pelaaja, joka tuo varmuudella vauhtia ja juoksuvoimaa kentälle. Pystyn myös pitämään palloa ja kuljettamaan tarpeen tullen. Uskon, että JJK saa minusta työorientoituneen pelaajan, joka ei helpolla luovuta, Pihlaja kuvailee itseään pelaajana.

SJK Akatemian nuori miehistö haki vuoden verran vauhtia Kakkosesta kaudella 2021 ja marssikin voitosta voittoon nousten jälleen takaisin Ykköseen kauden päätteeksi. Niin ikään vahvan kauden pelannut ja kakkossijalle yltänyt JJK kärsi SJK:n tapaan kauden aikana vain kaksi tappiota, joista ensimmäisen juuri Seinäjoella.

Kovaan vireeseen alkuvuodesta 2021 päässeen Pihlajan hattutemppu siivitti Akatemian myös Kakkoscupin välieriin, mutta samassa ottelussa kärsitty loukkaantuminen piti lopulta miehen sivussa alkukauden otteluista. Kakkoscupissa SJK eteni aina finaaliin saakka, mutta jäi pokaalista niukasti Samu Suoraniemen iskettyä PEPO:n voittomaalin. Kentälle loukkaantumisen jälkeen palattuaan Pihlaja jatkoi siitä mihin oli keväällä jäänyt ja viimeisteli 15 pelaamassaan ottelussa 7 maalia.

Kausi 2022 Ykkösessä oli kapteeninnauhaakin kantaneelle Pihlajalle jälleen vahva. Otteluita kertyi Cupin matsit mukaan lukien yli 30 ja maalinteossakin mies onnistui kuudesti. JJK:n päävalmentaja Toni Lehtinen tuntee entisen valmennettavansa hyvin Seinäjoen ajoilta ja onkin luonnollisesti iso tekijä miehen Kettupaitaan siirtymisen taustalla.

– JJK vaikutti hyvältä vaihtoehdolta itseni kannalta heti alusta pitäen. Olen tykännyt JJK:n tekemisestä näinä viime vuosina, minkä takia päätöksenteko oli helpompaa. Toni on minulle tuttu valmentaja ja tiedän hänen pelityylinsä sopivan minulle hyvin.

– Henkilökohtaiset tavoitteeni kaudelle on auttaa joukkuetta omalla tekemiselläni sekä pelata mahdollisimman hyvä ja ehjä kausi. Joukkueena pyrimme antamaan kaikkemme, jotta kauden päätteeksi jokainen saa olla ylpeä omista saavutuksistaan ja suorituksistaan, Pihlaja vakuuttaa.