Nzezalle ja Paanaselle jatkosopimukset

15.12.2020

Kettuleiristä kuullaan tällä viikolla useita pelaajauutisia. Uutisviikon käynnistää nuori ja lupaava kaksikko Maxime Nzeza ja Lauri Paananen, jotka kumpainenkin ovat solmineet ensi kauden mittaiset jatkosopimukset JJK:n kanssa.

Vuonna 2002 syntynyt nuori hyökkääjä Maxime Nzeza nousi 2020 kaudella ensimmäistä kertaa mukaan JJK:n edustusjoukkueeseen. Keuruulaisslähtöinen Nzeza pelasi päättyneellä kaudella kaiken kaikkiaan kahdeksassa Kakkosen ottelussa ja nousi myös avauskokoonpanoon kauden päätöskierroksella Kokkolassa. Mies oli isossa roolissa nostamassa tavoitteen mukaisesti JJK/2 -joukkuetta Nelosesta Kolmoseen iskien kymmenen osumaa ja lisäksi maaleja syntyi B-nuorten otteluissa. Nzeza aloitti uransa FC Blackbirdin ja Komeettojen riveissä ja siirtyi Kettupaitaan kaudella 2012. ”Maxilla” on kova halu kehittyä ja hän onkin valmis ottamaan tarvittavat askeleet kohti isompaa roolia myös edustusjoukkueessa.

– Kausi loppui joukkueelta hieman harmittavasti, kun jäimme niin vähän tavoitteeksi asetetusta neljännestä sijasta. Oon kuitenkin ylpeä joka äijästä, kun jaksoivat painaa hyvällä asenteella tämän koko kauden koronasta huolimatta! Omalta kohdaltani kausi ei ollut peliajan osalta se kaikkein optimaalisin, mutta olen mennyt paljon eteenpäin ja halu oppia lisää on kova. Uskonkin, että ensi kaudella pääsen näyttämään enemmän osaamistani ja auttamaan joukkuetta kohti tavoitteita, Nzeza ennakoi.

Nzeza on valmis ottamaan enemmän vastuuta kentällä (kuva: Foto-Antti)

Toinen tuore jatkosopimuspelaaja on niinikään 18-vuotias Lauri Paananen, joka siirtyi JJK:hon paikallisseura Jyväskylän Noususta kaudelle 2014. Nzezan tavoin päättynyt kausi oli Paanaselle ensimmäinen JJK:n edustusjoukkueessa. Lupaavia otteita preseasonilla ja alkukaudesta esittänyt ”Pate” nappasi edustusjoukkueen avauskokoonpanosta paikan itselleen heti kauden avauskierroksella Vaasassa ja pelasi isoja minuutteja Nelosessa JJK/2 -joukkueessa, kunnes heinäkuussa kärsitty nilkkavamma osoittautui odotettua sitkeämmäksi pitäen keskikenttämiehen lopulta sivussa pitkälle syksyyn.

– Päättyneellä kaudella sain jo mukavasti tuntumaa Miesten Kakkosen peleistä ja niiden vauhdista. Sain myös hyvää oppia siitä, miten on koko ajan pystyttävä parhaaseen suoritukseen niin joukkueena kuin yksilönäkin. Vain voitot merkkaavat ja keino hyviin tuloksiin on jatkuvasti löydyttävä. Harjulla pelatessa on aina kova meininki ja odotan kyllä kovasti tulevaa kautta! Paananen toteaa voitontahtoisena.

Paananen (#14) pääsi haistelemaan Harjun derbytunnelmaa heinäkuussa (kuva: Jussi Reinilä)

Kakkosen kauteen 2021 valmistautuminen on päässyt JJK-leirissä mukavasti alkuun. Uusi päävalmentaja Ari Koski on ottanut kettulauman komentoonsa ja joukkueen valmennusryhmäkin on kasassa. Pelaajasopimuksia on toistaiseksi julkistettu 9 ja lisää kuullaan vielä ennen joulua. Isoja uutisia on luvassa, joten nyt jos koskaan kannattaa pysyä kuulolla!

 

JJK:n pelaajasopimukset 2021:

Björn Jaakko

Ciriaco Eduard

Ervasti Rasmus

Nzeza Maxime

Paananen Lauri

Partanen Aleksi (MV)

Pasanen Joel

Saastamoinen Robin

Österlund Tatu (MV)