Edustusjoukkueen valmennusryhmä kasassa kaudelle 2021

11.12.2020

JJK:n edustusjoukkueen peräsimeen joulukuun alusta saapuneen Ari Kosken valmennusryhmä on nyt kasassa tulevaa kautta silmällä pitäen. Mukana on niin tuttuja kuin uusiakin kasvoja JJK:ssa.

Rovaniemeläislähtöinen, 36-vuotias Ari Koski aloitti päävalmentajan työnsä JJK:n edustusjoukkueessa parisen viikkoa sitten ja tulevaa kautta silmällä pitäen myös muu taustaryhmä on nyt kasattu.

Joukkueenjohtajana jatkaa jo usean kymmenen vuoden kokemuksella ja rautaisella ammattitaidollaan kaikkien tuntema Tapani ”Valttu” Korhonen. Valttu tuo joukkueen päivittäiseen arkeen ammattimaisuutta ja huolehtii, että kaikki käytännön asiat ovat järjestyksessä. Valtun lisäksi tiimissä jatkavat viime kaudella JJK:n fysiona aloittanut Joni-Pekka Puranen, maalivahtivalmentaja Jaakko Hilpinen sekä lääkäri Oskari Ervasti.

Joni-Pekka Puranen on fysioterapian osalta erikoistunut tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapiaan ja urheilufysioterapiaan ja on toiminut yrittäjänä 1,5 vuoden ajan työskenneltyään ennen sitä työntekijänä yksityisellä puolella. ”J-P” liittyi osaksi kettuperhettä vuosi sitten ja toimii myös Lentopallon Mestaruusliigajoukkue LiigaPlokin fysiikkavalmentaja kaudella 2020-2021. Purasen tehtäviin JJK:ssa kuuluvat fysioterapeutin tehtävät sekä fysiikkavalmennus.

Puranen taikomassa Juho Luomaa pelikuntoon (kuva: Jussi Reinilä)

Maalivahtivalmentajana jatkaa Jaakko Hilpinen, jolla on valmentajakokemusta vuodesta 2005 alkaen. Hilpinen on vastannut JyPK:ssä koko seuran maalivahtivalmennuksesta vuodesta 2014 alkaen ja päättyneellä kaudella ”Jaska” nähtiin kettuleirissä JJK:n edustusjoukkueen ja U17-joukkueen valmennuksessa. Tulevalla kaudella JJK:n ja JyPK:n maalivahtivalmennustehtäviensä ohella UEFA GK B- valmentajalisenssin (UEFA Goalkeeper B) omaava Hilpinen toimii myös tyttöjen Idän aluejoukkueen ja JFA:n (Jyväskylä Football Academy) mukana.

Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri sekä urheilulääkäri Oskari Ervasti on toiminut JJK:n luotettuna joukkuelääkärinä jo yli kymmenen vuoden ajan. Suorasanaisena ja ammattitaitoisena miehenä tunnettu Ervasti on paikalla mahdollisuuksien mukaan myös JJK:n kotiottelutapahtumissa.

Ervasti on tuttu näky JJK:n penkin päässä

Uutena miehenä Kosken lisäksi JJK:n valmennukseen liittyy Tero Kelhälä. Kemissä syntynyt Kelhälä on tullut Jyväskylässä parhaiten tunnetuksi Kampuksen Dynamon ja Liikunnan Riemun futsal-valmentajana sekä miesten että naisten liigajoukkueista. Päättyneellä kaudella Kelhälä toimi Miesten Kolmosessa pelanneiden Komeettojen valmennuksessa Babatunde Wusun kanssa, nuori joukkue saavutti nousukaudellaan sarjassa hienosti neljännen sijan. Kelhälä liittyy mukaan tammikuusta alkaen ja toimii edustusjoukkueen lisäksi myös U21-joukkueen valmennuksessa päävalmentaja Stephen Clarkin apuna.

Julkaistuja pelaajasopimuksia kaudelle 2021 on tällä hetkellä 7 ja lisää sopimusuutisia on luvassa ensi viikolla.

Ari Kosken (vas.) tiimi on kasassa. Kuvassa Koski Tom Nevanpään ja Tapani Korhosen kanssa (kuva: Foto-Antti)

JJK:n edustusjoukkueen valmennusryhmä kaudella 2021:

Päävalmentaja: Ari Koski
Valmentaja: Tero Kelhälä
Maalivahtivalmentaja: Jaakko Hilpinen
Fysiovalmentaja ja fysioterapeutti: Joni-Pekka Puranen (fysiojpp.fi)
Joukkueenjohtaja: Tapani ”Valttu” Korhonen