Maalivahti Roope Järvinen vahvistamaan JJK:ta – Joel Pasanen ja Jaakko Björn nousevat edustusjoukkueeseen

16.12.2019

Joulun alusviikko tarjoaa kettukannattajlle tukun sopimusuutisia, joista ensimmäisenä ovat vuorossa kolmikko Roope Järvinen, Joel Pasanen ja Jaakko Björn. Lahtelaislähtöinen maalivahti Järvinen siirtyy JJK-maalin suulle Lahden Reippaan riveistä. Pasanen ja Björn nousevat puolestaan omista junioreista edustusjoukkueen sopimuspelaajiksi.

25-vuotias maalivahti Roope Järvinen on lahtelaisen FC Kuusysin kasvatti ja onkin edustanut eri lahtelaisseuroja lähes koko uransa ajan. A-juniori-ikäisenä Järvinen siirtyi FC Lahden riveihin ja pelasi seuraavina vuosina FC Lahti Akatemian sekä Reippaan paidassa aikuisten sarjoissa niin Kakkosta kuin Kolmostakin. Syksyllä 2017 Järvisen tie vei lopulta opintojen perässä Jyväskylään ja mies harjoittelikin jo tuolloin JJK:n mukana. Kaudelle 2018 Järvinen siirtyi Kakkosen A-lohkossa pelanneen FC Vaajakosken miehistöön ja oli torjuntavastuussa kauden aikana kaiken kaikkiaan kymmenessä ottelussa. Viime kesäksi ulottuva 190-senttinen veräjänvartija palasi Lahteen suorittamaan opiskeluihinsa liittyvää harjoitteluaan ja pelasi samalla Kakkosta Reippaan riveissä. Nyt miehellä on edessään opintojen loppuun suorittaminen Jyväskylässä, joten Kettupaita oli lopulta varsin luonteva valinta.

– Mahtavilla fiiliksillä lähden mukaan! Seuran puolelta osoitettiin syksyllä mielenkiintoa minua kohtaan ja sekä valmennus että pelaajat olivat minulle tuttuja, joten oli helppoa tulla myös tänä syksynä mukaan tähän joukkueeseen, Järvinen kertoo.

Valmentajien ja muiden Jyväskylän vuosien aikana tutuksi tulleiden joukkuekavereiden lisäksi Järvisellä on ollut pelikaverinaan jo aiemmin kausilla 2016-2017 FC Lahti Akatemiassa mm. viime kaudella JJK:n sarjanousuun kipparoinut Robin Saastamoinen.

–  Joukkue on selvästi nälkäinen palauttamaan tämän seuran sinne minne se kuuluu ja se näkyy myös kaikessa toiminnassa. Sukuni on Jyväskylästä kotoisin ja olen kuullut Harjusta paljon tarinoita, joten on siistiä päästä se kokemaan nyt itsekin. Tavoitteenani on auttaa tätä jengiä tavoitteiden saavuttamisessa, nauttia futiksesta sekä tietysti ottaa pallot kiinni ja avata omille! Järvinen virnistää.

JJK:n kausi Kakkosen C-lohkossa starttaa reilun neljän kuukauden päästä huhtikuun lopulla ja Basam Elfadlin luotsaaman joukkueen rakennus on jo tässä vaiheessa varsin hyvällä mallilla.

– Roope on ensimmäinen kiinnitys meidän maalivahtiosastolle ja hyvä sellainen heti alkuun. Hän on ollut enemmän tai vähemmän meidän seuran mukana jo jonkin aikaa, joten on hyvä että nyt vihdoin osui kaikki kohdalleen ja saadaan mies osaksi jengiä. Roope on maalivahti, jolla pallot pysyy hyvin näpeissä ja hän on myös persoonana oikein osuva kiinnitys pukukoppiin, Elfadl arvioi.

Joel Pasanen ja Jaakko Björn junioreista edustusjoukkueeseen

JJK:n joukkue täydentyy kahdella omalla lupaavalla junioripelaajalla, jotka nousevat nyt ensimmäistä kertaa edustusjoukkueeseen. Joel Pasanen on vuonna 2002 syntynyt JJK:n oma kasvatti, joka on kantanut koko uransa Kettupaitaa. 17-vuotias laitakiituri pelasi päättyneellä kaudella varsin kovatasoisessa B-nuorten SM-sarjassa ollen joukkueensa paras maalintekijä kahdeksalla osumalla, mikä oikeutti SM-sarjan maalipörssissä seitsemänteen sijaan. Joukkue selvitti keväällä tiensä SM-sarjaan kukistamalla jatkokarsintaottelussa vieraskentällä PKKU:n ja eteni ikäluokkansa kovatasoisimpaan sarjaan ensimmäistä kertaa sitten kauden 2011.

– Olen ihan tyytyväinen omiin peleihin SM-sarjassa ja erityisesti siihen, että maalinteko sujui. Kokonaisuutena kausi oli kuitenkin vähän pettymys, sillä mielestäni meillä olisi ollut potentiaalia parempaankin ja moni peli olisi ollut käännettävissä voitoksi, Pasanen tuumailee.

Pasanen pitää omina vahvuuksinaan haastamista 1 vs 1 tilanteessa sekä jo aiemmin mainittua maalintekoa. Hyviä otteita SM-sarjassa esittänyt Pasanen pääsi myös tekemään debyyttinsä edustusjoukkueessa viime elokuussa ToU:n vieraana kirmattuaan vaihdosta sisään ottelun loppuhetkillä.

– Tavoitteena on saada tulevalla kaudella peliminuutteja Kakkosessa ja sitä kautta tietysti myös niitä maaleja. Tarkemmat tavoitteet asetetaan, kunhan saadaan preseason käyntiin ja päästään kunnolla hommiin.

Pasanen on Elfadlille varsin tuttu nuori mies ja valmennettava jo aiemmilta juniorivuosilta.

– ”Jolle” on vauhdikkaana hyökkäyspelaajana aina vaarallinen ja vaikea pidettävä sekä pallollisena että pallottomana. Hän on pelaaja, joka tuo mukanaan joukkueeseen ratkaisuvoimaa ja yllätyksellisyyttä, Elfadl kuvailee.

Pasanen pääsi kantamaan kapteeninnauhaa, kun SM-sarjan päätöskierroksella kaatui KuPS miehen itsensä laukomalla komealla voittomaalilla lukemin 2-1.

Toinen junioreista edustusjoukkueeseen nouseva pelaaja on vuonna 2003 syntynyt keskikenttäpelaaja Jaakko Björn. Jyväskylän Komeettojen kasvatti siirtyi JJK:hon juuri 14 vuotta täytettyään kesällä 2017 ja nousikin jo seuraavalla kaudella B-nuorten mukaan ollessaan vielä C-juniori-ikäinen. Taitava ja hyvän syöttövalikoiman omaava Björn pääsi tekemään myös maajoukkuedebyyttinsä Suomen U16- joukkueen kohdatessa Ruotsin tuplamaaotteluissa kesällä 2018.

Päättyneellä kaudella Björn oli nuoresta iästään huolimatta joukkueensa kantavia voimia B-nuorten SM-sarjassa pelaten jokaisen kauden 18:sta ottelusta. Debyytti edustusjoukkueessa syntyi puolestaan Pasasen tapaan elokuussa ToU-vierasottelussa ja pääsipä mies kentälle myös Harjulla voittoon päättyneen Warkaus JK -kamppailun loppuminuuteilla.

– Viime kaudesta SM-sarjassa jäi vähän ristiriitaiset fiilikset. Pelattiin hyvät SM-karsinnat ja sitä kautta saavutettiin upea tulos ja päästiin sarjaan. SM-sarjassa pelit olisivat voineet sitten sujua paremminkin, mutta täytyy muistaa, että siellä pelasi kuitenkin koko Suomen parhaat jengit, joten taso oli kova, Björn muistelee päättynyttä kautta B-nuorissa.

Björn kuvailee itseään taitavaksi pelaajaksi, jolta voi odottaa kentällä luovia ratkaisuja.

– Pystyn syottämään hyvin linjojen väleistä ja pelaamaan pienissäkin tiloissa. Odotan innolla tulevaa kautta ja voittoja. Henkilökohtaisesti haluan auttaa JJK:ta parhaimman mukaan saavuttamaan joukkueen tavoitteet sekä Kakkosessa että B-nuorten joukkueessa, jossa toivon olevani isossa roolissa viemässä joukkuetta SM-sarjaan tulevallakin kaudella. Tuntuu hienolta päästä laittamaan Kettupaita päälle nyt ihan virallisestikin edustusjoukkueen pelaajana. Toivottavasti saadaan paljon väkeä Harjun lehtereille ensi kesänäkin, Björn toivoo.

Vasta 16-vuotias Björn on tehnyt vaikutuksen Elfadliin määrätietoisella tekemisellään ja kypsällä asenteellaan.

– Jaakko on pelaaja, joka oikein huokuu halua mennä eteenpäin ja itse näen sen hänen suurimpana vahvuutenaan nuorena pelaajana. Siihen kun lisätään vielä kyky tehdä oikeita ratkaisuja kentällä ja selviytyä tiukoistakin paikoista niin nuorukaiselta voidaan odottaa lupaavia otteita jo ensi kaudella, Elfadl ennakoi.

Björn (#19) kuului vakioavaukseen pelatessaan kaikissa B-nuorten SM-sarjan 18:sta ottelussa päättyneellä kaudella

Kausikortit pukin konttiin?

Joulu lähestyy ja Harjun kettutoimistollahan se tarkoittaa, että glögipannu on perinteiseen tapaan kuumana torstaina 19.12. klo 13-17. Tervetuloa glögille, kahville tai ihan vaan vaihtamaan kuulumisia. Samalla onnistuu kätevästi myös kausikortin ostaminen mikäli se on vielä hankkimatta.

Voit toki myös klikata itsesi kausikorttiostoksille halutessasi vaikka samantien tästä

Uutena maksuvaihtoehtona kausikortille käyvät nyt myös Smartumin kulttuuri- ja liikuntasetelit sekä SmartumPay. Mikäli haluat maksaa korttisi Smartumilla, otathan yhteyttä jjk@jjk.fi