Leevi Kemppainen ja Rasmus Ervasti jatkavat Kettupaidassa

18.12.2019

Kettuleiristä kantautuu lähestyvän joulun kunniaksi lisää iloisia pelaajasopimusuutisia: Leevi Kemppainen ja Rasmus Ervasti ovat solmineet jatkosopimukset seuran kanssa ja jatkavat JJK:ssa myös kaudella 2020.

22-vuotiaan kajaanilaislähtöisen Leevi Kemppaisen jatko Kettupaidassa on varsin toivottu uutinen joukkuetta rakentavassa JJK:ssa. Kemppainen liittyi viime keväänä juuri kauden kynnyksellä osaksi kettumiehistöä edustettuaan koko uransa ajan Kajaanin Hakaa.

Kajaanin Hakan riveissä Kemppainen oli joukkueensa parhaita maalintekijöitä: kausilla 2016 ja 2018 Kolmosessa pelatuissa kaiken kaikkiaan 31 ottelussa syntyi komeat 28 osumaa ja molempina kausina saavutuksena oli myös oman joukkueen sisäisen maalipörssin voitto. Liikuntatieteiden opiskelupaikka Jyväskylän Yliopistossa sai kuitenkin vuonna 1997 syntyneen kajaanilaisen vaihtamaan Hakan paidan Kettupaitaan kaudelle 2019.

Pääasiassa hyökkääjän tai kymppipelaajan paikalla operoiva pallovarma Kemppainen viihtyy hyvin pallon kanssa. Nopea mies ehti myös päättyneellä kaudella useaan otteeseen kiusata puolustajia pääsemällä vaarallisille maalintekopaikoille ja pallo löysikin tiensä verkon perukoille 13 kertaa kaiken kaikkiaan 18:sta pelatussa ottelussa. Osumillaan Kemppainen oli joukkueensa toiseksi paras maalintekijä kapteeni Robin Saastamoisen jälkeen. JJK:lla onkin kasassa ensi kaudelle varsinainen tehonelikko, sillä Kemppainen ja Saastamoinen iskivät yhdessä aiemmin niin ikään jatkosopimuksen tehneiden Niklas Kauppisen ja Eeli Liukkosen kanssa viime kaudella Kolmosessa yhteensä huimat 55 maalia ja jokainen pääsi kaksinumeroisiin lukemiin.

Kemppainen oli joukkueensa tehokkaimpia miehiä 13 maalillaan, yksi tärkeä osuma syntyi myös kärkikamppailussa paikallisvastustaja FC Blackbirdin verkkoon

Kemppainen pelaa talvikaudella futsalia Liikunnan Riemun liigajoukkueessa ja kahden lajin yhdistäminen tuo luonnollisesti omat haasteensa. JJK:ta luotsaava Basam Elfadl on kuitenkin varsin tyytyväinen Kemppaisen päätökseen jatkaa Kettupaidassa myös tulevalla kaudella:

– Olen todella iloinen siitä, että saimme sovittua Leevin kanssa futsalin ja jalkapallon yhdistämisestä ja näemme hänet meidän mukana myös ensi vuonna. Kentän ulkopuolella niin letkeästä Leevistä syttyy kentällä erittäin voitontahtoinen ja taisteleva hyökkääjä, jolta myöskin maalinteko sujuu. Leevi on oikein osuva lisä meidän porukkaan.

Ervastilla edessään näytönpaikka korkeammalla sarjatasolla

Vuonna 2001 syntynyt kettukasvatti Rasmus Ervasti on JJK:n koko juniorimyllyn läpi käynyt pelaaja, jolla on 18 vuoden iästään huolimatta jo reilusti kokemusta aikuisten sarjoista. Keskikentällä hyökkäävässä roolissa parhaiten viihtyvä Ervasti on aiemmin kunnostautunut maalinteossa nuorten joukkueissa ja viimeisimpänä B-nuorten otteluissa syntyi kahden kauden aikana 44 ottelussa 25 osumaa. Kaudella 2018 ollessaan vielä B-juniori-ikäinen Ervasti kuului myös Kolmosessa pelanneen JJK:n reservijoukkue Villikettujen runkomiehistöön.

Päättynyt kausi oli Ervastille ensimmäinen edustusjoukkueessa ja nuorukainen saikin myös mukavasti vastuuta pelaten kahta ottelua lukuunottamatta kauden jokaisessa kamppailussa. Kauden aikana mies pääsi myös maalin makuun kolmesti: kaksi osumaa Kingsin verkkoon Harjulla ja yksi maali iisalmelaisen PAVE:n legendaarisella kotikentällä Sankariniemessä.

– Ensimmäisestä kaudesta edustusjoukkueessa jäi kokonaisuudessaan oikein positiivinen fiilis ja tietysti sarjan voitto ja sitä myötä sarjanousun juhliminen olivat hienoja juttuja. Oman pelin osalta jäi kuitenkin vielä paljon parannettavaa ja onkin kiva, että saan olla mukana tulevallakin kaudella ja pääsen näyttämään osaamistani. Tavoitteenani on saada enemmän peliaikaa ja sitä kautta myös isompaa vastuuta joukkueessa, Ervasti toteaa.

Elfadl uskoo tulevan kauden olevan hyvä näytönpaikka nuorelle keskikenttämiehelle:

– ”Rampe” on päässyt pelaamaan miesten pelejä jo useamman kauden ajan ja nyt pykälää korkeampi sarjataso on hänelle iso näytönpaikka. Rampe ei kaihda kovaa treeniä ja on erittäin sitoutunut. Pallollisesti mies kykenee näyttäviin ja pelejä ratkaiseviin suorituksiin.

Ervasti (#23) sai hyvin vastuuta ensimmäisellä kaudellaan edustusjoukkueessa

Kettutoimiston perinteiset jouluglögit tarjolla torstaina 19.12. klo 13-17

Kemppaisen ja Ervastin myötä JJK:lla on kasassa 15 pelaajasopimusta reilun neljän kuukauden päästä alkavaan kauteen ja lisää uutisia saadaan vielä ennen joulua. Ennen kuin kettutoimistolla vetäydytään joulun viettoon, on Harjulla perinteiseen tapaan glögipannu kuumana torstaina 19.12. klo 13-17. Tervetuloa glögille, kahville tai vaikka ihan vaan vaihtamaan kuulumisia. Samalla onnistuu kätevästi myös kausikortin ostaminen mikäli se on vielä hankkimatta.

Voit myös klikata itsesi kausikorttiostoksille halutessasi vaikka samantien tästä

Uutena maksuvaihtoehtona kausikortille käyvät nyt myös Smartumin kulttuuri- ja liikuntasetelit sekä SmartumPay. Mikäli haluat maksaa korttisi Smartumilla, otathan yhteyttä jjk@jjk.fi