Ville Kirvesoja ja Tuomas Koppelomäki palaavat JJK:hon

23.12.2019

Huomisen jouluaaton kunniaksi kettukannattajia hemmotellaan vielä kahdella uudella sopimuksella: keskikenttämiehet Ville Kirvesoja ja Tuomas Koppelomäki palaavat parin vuoden jälkeen takaisin Kettupaitaan

Näin joulun kynnyksellä JJK:n miehistöön saadaan varsin toivottuja paluumuuttajia, joista ensimmäinen on vuonna 1996 syntynyt Ville Kirvesoja. Keskikentällä operoiva Kirvesoja aloitti jalkapallon JJK:n kortteliliigassa 6-vuotiaana ja on sen jälkeen käynyt läpi seuran koko juniorimyllyn aina edustusjoukkueen sopimuspelaajaksi asti. 23-vuotias Kirvesoja on pelannut Kettupaidassa junioripelien lisäksi kymmeniä otteluita reservijoukkue Villikettujen riveissä niin Kakkosessa kuin Kolmosessakin kuuluen joukkueensa ehdottomaan runkomiehistöön.

Kauden 2017 alun Kirvesoja vietti lainalla tuolloin juuri Kakkoseen nousseen Mikkelin Pallo-Kissojen punaisessa paidassa Mikkelissä, mutta laina jäi lyhyeksi JJK:n kaivatessa miestä takaisin riveihinsä sekä Kakkosen C-lohkossa pelanneen Villikettujen että loukkaantumisista kärsineen, Veikkausliigassa pelanneen edustusjoukkueen miehistöön. Kirvesoja teki kuitenkin vaikutuksen MiPK:n valmennukseen lyhyellä visiitillään ja seuraavalle kaudelle Mikkelistä tarjottiinkin sopimusta. Kaudet 2018-2019 Kirvesoja sai isoa vastuuta pelaten Kissoissa yhtä lukuunottamatta kaikki ottelut kahden kauden aikana.

– Mikkelin visiitti oli oikein positiivinen kokemus, koin että oli todella kasvattavaa koko ikänsä samassa seurassa pelaanneena lähteä uuteen kaupunkiin ja seuraan sekä nähdä vähän miten asioita tehdään muualla. Tapasin mahtavia tyyppejä ja kasvoin paljon niin pelaajana kuin ihmisenäkin, mutta nyt on mukava palata kotiin.

Kirvesoja edustusjoukkueen paidassa Harjulla kesällä 2016

Kirvesoja tunnetaan huippukovasta sekä painavasta laukauksestaan ja myös vapaapotkut uppoavat mukavalla prosentilla verkon perukoille. Viime lauantaina pelatussa perinteisessä seuran sisäisessä kamppailussa B-nuoria vastaan nähtiinkin vapaapotkuosaamisen lisäksi myös aiemmilta kausilta tuttuja välähdyksiä mm. miehen monipuolisesta syöttövalikoimasta.

– Vahvuuteni pääsevät parhaiten esille pallollisessa pelissä. Pelinäkemys, syöttötaito ja laukaus ovat ehdottomasti suurimpia vahvuuksiani.

Kirvesoja pääsi kahden Mikkelissä vietetyn kauden aikana kokemaan paikallisotteluiden erityisen tunnelman ja odottaakin jo innolla millainen tunnelma saadaan aikaan Jyväskylän vastaavissa kamppailuissa FCV:tä vastaan.

– Meillä on ollut hyvä meininki treeneissä ja vaikuttaa, että kaikki ovat seurassa motivoituneita menemään eteenpäin. En näe syytä miksi emme taistelisi jopa kärkisijoista kesällä. On myös todella hienoa päästä taas pukemaan kasvattajaseuran värit päälle! Mikkelistä ehdottomasti parhaiten mieleen jäivät hienot derbyt MP:tä vastaan, joten nyt odotankin kovasti tulevia Jyväskylän paikallisvääntöjä. Harju on aina ollut maaginen paikka ja toivottavasti kannattajat löytävät paikalle myös ensi kesänä niin päästään tekemään yhdessä hieno kausi! Kirvesoja toivoo.

Koppelomäki täydentää taitavan ja keskikenttää dominoivan kaksikon

Toinen paluumuuttaja kettumiehistössä on niin ikään 23-vuotias JJK-kasvatti Tuomas Koppelomäki. Koppelomäki aloitti JJK:n kortteliliigassa vuonna 2002 ja muutaman vuoden Halssilan Nousun paidassa pelattuaan taitava keskikenttämies vaihtoi jälleen Kettupaitaan ja pelasi JJK:ssa kauden 2017 loppuun saakka ennen siirtymistään Kirvesojan tapaan Mikkelin Pallo-Kissoihin, oltuaan sitä ennen mikkeliläisseurassa ensin hetken aikaa lainalla alkukaudesta 2017. Koppelomäen urapolku on ollut hämmästyttävän saman kaltainen Kirvesojan kanssa ja toisensa hyvin tunteva kaksikko onkin pelannut samassa joukkueessa jo yli 10 vuoden ajan.

Otteluita Koppelomäelle on kertynyt Kettupaidassa junnupelien lisäksi pääasiassa Kakkosessa ja Kolmosessa sekä Suomen Cupissa. Debyytti edustusjoukkueen virallisessa sarjaottelussa tapahtui puolestaan Veikkausliigaottelussa Vaasan Palloseuraa vastaan Harjulla lokakuussa 2017. Nuorten peleissä vuonna 1996 syntynyt ”Tumi” toimi myös vuosia joukkueensa kapteenina. Kaudella 2018 Koppelomäki pelasi kaikki Kakkosen 22 ottelua ollen myös Kissojen kolmanneksi paras maalintekijä viidellä osumallaan.

– Mikkelissä oli hyvin erilainen pelitapa ja ympäristö mihin olin tottunut aiemmin. Oli hyvä ja opettavainen kokemus nähdä myös erilainen tapa pelata jalkapalloa. Parhaiten ajasta Mikkelissä jäi kuitenkin mieleen upeat derbyt!

Päättyneellä kaudella mies kärsi hänelle hieman epätyypilliseen tapaan loukkaantumisista käytännössä koko kauden ajan. Kuntoutuminen on kuitenkin edennyt hyvin ja vammat alkavat nyt olla selätettynä. Paluu treenikentälle joukkueen mukaan häämöttääkin mahdollisesti jo alkuvuodesta.

– Hieman jännittää palata pitkän tauon jälkeen pelaamaan, mutta ensimmäisenä tavoitteenani on tietysti päästä parhaaseen mahdolliseen kuntoon, jotta olisin kauden alussa joukkueen käytettävissä. Meillä on ammattitaitoinen valmennus ja taustaryhmä, joten ei voisi olla mukavampaa ja helpompaa tulla tähän porukkaan, Koppelomäki iloitsee.

Koppelomäki (oikealla) juhlii alustamaansa Gaël Etockin osumaa VPS:n verkkoon Veikkausliigadebyytissään lokakuussa 2017

Koppelomäki on luova ja taiturimainen hyökkäävä keskikenttäpelaaja, jonka on nähty ratkaisevan otteluita myös komeilla yksilösuorituksillaan useaan otteeseen aiemmilla kausillaan Kettupaidassa. Kaudella 2016 vuorenvarmana pilkkuspesialistinakin tunnettu Koppelomäki oli joukkueensa paras maalintekijä iskien A-nuorten SM-otteluissa sekä Miesten Kolmosessa yhteensä 25 osumaa.

– Suurimpia vahvuuksiani on varmasti vasen jalka. Tykkään rakentaa peliä ja liikkua hyökkäyspään väleissä.

Päävalmentaja Basam Elfadl on varsin mielissään kettujen keskikenttäosastoa entisestään vahvistavista paluumuuttajista:

– Kyseessä on rutinoitunut parivaljakko, joka tuntee toisensa läpikotaisin ja pelaa myös varsin saumattomasti yhteen. Saamme taitavan ja keskikenttää dominoivan kaksikon, joka on valmis ottamaan lisää vastuuta ja olemaan tulevaisuudessa kasvattajaseuransa johtavia pelaajia.

Koppelomäki (#13) ja Kirvesoja (#12) edustivat JJK-Villikettuja Kakkosessa kaudella 2017

17 pelaajan runko kasassa kaudelle 2020 ennen vuoden vaihdetta

Viimeisimpien uutisten myötä JJK:lla on kasassa 17 pelaajasopimusta reilun neljän kuukauden päästä alkavaan Kakkosen kauteen. Kettuleirissä vetäydytään nyt joulun viettoon ja pelaajauutisten pariin palataan jälleen vuodenvaihteen jälkeen. Myös sarjaohjelman teko on parhaillaan työn alla, joten siitä tiedotellaan niin ikään hieman myöhemmin sen valmistuttua.

Sillä välin voit klikata itsesi kausikorttiostoksille vaikka samantien tästä

Uutena maksuvaihtoehtona kausikortille käyvät nyt myös Smartumin kulttuuri- ja liikuntasetelit sekä SmartumPay. Mikäli haluat maksaa korttisi Smartumilla, otathan yhteyttä jjk@jjk.fi

Kettuperhe toivottaa oikein rauhallista ja valkoista joulua!