JJK taisteli vierastasapelin lisäajan osumalla Salossa

18.09.2023

JJK haki Salosta 2-2-vierastasurin loppusarjan ensimmäiseltä kierrokselta. Kotijoukkue karkasi jo kahdesti johtoon, mutta kettulauma taisteli itsensä mukaan pisteille.

Kotijoukkue SalPa sai otteluun salama-alun, kun se siirtyi Joonas Meuran pomppivalla, matalalla vaparilla tolpan kautta johtoon jo toisella minuutilla. JJK keräsi shokkialun jälkeen rivinsä hyvin ja sai myös pallollisen pelinsä toimimaan aina paremmin jakson edetessä. SalPa oli kuitenkin aina hyökkäämään päästessään vaarallinen ja Ville Viljala sai venyttää maalillaan useammankin tärkeän torjunnan.

Palkintokin saatiin maalin muodossa, kun Aleksi Tarvonen pääsi pommittamaan ketut tasoihin 19. minuutilla Shirman Osson tarjoilusta hyvin pelatun hyökkäyksen päätteeksi. Maali oli KTP:stä lainasopimuksella JJK:hon elokuussa siirtyneelle hyökkääjälle ensimmäinen Kettupaidassa.

Etenkin toisella jaksolla kettulauma otti pelin hallinnan itselleen ja loi painetta kotijoukkueen päähän ja sillä oli myös oman paikanpuolikkaansa siirtyä ottelussa johtoon. Niin tutulla kaavalla SalPa pääsi kuitenkin kuin varkain siirtymään jälleen johtoon vajaan 80. minuutin kohdalla. Albijon Muzaci saavutti tarkan läpisyötön boksissa, Ville Viljala torjui ensimmäisen lähietäisyydeltä, mutta hyökkääjä pääsi vielä reboundiin ja niittasi SalPa:n 2-1-johtoon.

Vierasjoukkue ei tästä kuitenkaan lannistunut vaan taisteli itsensä vielä tasoihin aivan ottelun viime hetkillä. Kotijoukkueen Roope Pyyskänen katseli illan toisen varoituksensa myötä punakorttia vain hetkeä aiemmin katkaistuaan omassa hyökkäyspäässään JJK:n hyökkäyksen ja näin SalPa pelasi viimeiset pari minuuttia miehen vajaalla.

JJK sai hyvän paineen hyökkäyspäässä aikaiseksi ja kolmas peräjälkeen annettu kulmapotku tuotti myös tulosta, kun pelattiin jo viidettä lisäaikaminuuttia. Lari Liukkonen nosti pallon Oskar Pihlajan antaman kulmapotkun jälkitilanteesta maalin kattoon tuoden JJK:n toistamiseen tasoihin. Maali oli 21-vuotiaalle keskikenttämiehelle ensimmäinen Ykkösessä. Voittokin olisi kuitenkin ollut peliesityksen perusteella tänään otettavissa, joten tasapeli oli kettulaumalle lopulta kirpaiseva tulos.

Taistelu sarjapisteistä jatkuu kuitenkin tulevana lauantaina 23.9. Jyväskylässä, kun Harjulle saapuu vieraaksi JäPS. Otteluisäntänä toimii Loimua. Jäljellä olevien kotiotteluiden (23.9. ja 1.10.) liput ovat myynnissä nyt jjk.fi sivun oikean reunan JJK Shopissa. Kausikortit ja ennakkoon hankitut pääsylippupaketit ovat voimassa myös jatkosarjan kotiotteluissa.

SalPa-ottelun maalit ja muut huippuhetket pääset katsomaan alta