JJK lähtee hakemaan revanssia Järvenpään Palloseurasta

22.09.2023

JJK isännöi lauantaina jatkosarjan ensimmäisessä kotiottelussaan Järvenpään Palloseuraa. Edellinen kohtaaminen on vielä varsin tuoreessa muistissa, sillä joukkueet väänsivät tiukasti pisteistä myös JJK:n viimeisessä runkosarjan kotiottelussa elokuun lopussa.

Ykkösen ylä- ja alaloppusarjat ovat edenneet toiselle kierrokselle, kun Kettupaidat saavat jälleen vieraita Järvenpäästä. Edellinen kohtaaminen Harjun sametilla päättyi tiukan taiston jälkeen vierasjoukkueen 1-2-voittoon.

JJK aloitti ottelun erittäin vahvasti ja pommitti vieraiden maalia oikein olan takaa, kun JäPS oli vielä niin sanotusti telineissä. Mutta kuten niin monta kertaa aiemminkin tällä kaudella, pallo ei vaan mennyt maaliin yrityksestä huolimatta. JäPS-maalia vartioinut Janne Laiho puolustajineen venytti useammankin kerran pallon tielle ja loput yritykset painuivat ohi maalin.

Toiselle jaksolle juoksi eri näköinen vierasjoukkue, joka alkoi myös päästä peliin mukaan eikä päästänyt JJK:ta enää samalla tavalla tekopaikoille. Lopulta JäPS iski ensimmäisenä, kun JJK menetti pallon omalla puolustusalueellaan. Ville Viljala sai näppejään väliin, mutta Enoch Banzan laukaus painui sisään. Vain muutama minuutti myöhemmin Viljala torjui jälleen yhden yrityksen, mutta kakkospallossa oli nopeimpana Enoch, joka viimeisteli päivän toisensa. Oskar Pihlaja pääsi iskemään vielä kavennusosuman, joka jäi kuitenkin laihaksi lohduksi, kun vierasjoukkue kesti JJK:n kovan paineen lopussa ja vei täydet pisteet mukanaan.

JäPS:llä on takanaan kahdelta viimeiseltä kierrokselta voitto ja tasapeli. Järvenpääläisten runkosarja päättyi KäPa:a vastaan ja myös jatkosarja käynnistyi samaa vastustajaa isännöiden. Runkosarjan päätöskierros pelattiin kovan vesisateen kastelemalla nurmella, joka vetelee jo muutenkin viimeisiään. Ottelusta muodostuikin varsinaiset maalikarkelot, kun joukkueet tasasivat pisteet 4-4-lukemin. Jatkosarjan ottelu vietiinkin sitten jo halliin olosuhteiden pakosta ja tuon taiston JäPS vei nimiinsä lukemin 2-1.

JJK lähtee lauantain kotiotteluun allaan kaksi tasapeliä, molemmat lukemilla 2-2. Kettupaidat katkaisivat pitkäksi venyneen tappioputken runkosarjan päätöskierroksella Pietarsaaressa, kun hyvään iskuun päässyt Pihlaja toi JJK:n kahdesti tasoihin.

Myös jatkosarjan avausottelu Salossa päättyi samoihin lukemiin. SalPa sai otteluun salama-alun ja siirtyi johtoon vapaapotkusta jo heti ottelun alussa. JJK keräsi shokkialun jälkeen rivinsä hyvin ja sai myös pallollisen pelinsä toimimaan aina paremmin jakson edetessä. Aleksi Tarvonen pääsikin pommittamaan ketut tasoihin 19. minuutilla Arttu Leivosen ja Shirman Osson esityöstä hyvin pelatun hyökkäyksen päätteeksi.

Kymmenisen minuuttia ennen loppua kotijoukkue karkasi jälleen johtoon Albijon Muzacin osumalla. Vierasjoukkue ei tästä kuitenkaan lannistunut vaan taisteli itsensä vielä tasoihin aivan ottelun viime hetkillä. JJK sai hyvän paineen hyökkäyspäässä aikaiseksi ja kolmas peräjälkeen annettu kulmapotku tuotti myös tulosta, kun pelattiin jo viidettä lisäaikaminuuttia. Lari Liukkonen nosti pallon kulmapotkun jälkitilanteesta maalin kattoon tuoden JJK:n toistamiseen tasoihin.

JJK lähtee otteluun sarjan hänniltä, sijalta 12. ja vierailija puolestaan sijalta 8. Vaikka JäPS pääseekin kamppailuun melko turvallisista asemista, on sillä matkaa niin sanottuun putoamisviivaan 4 pistettä. Kolme viimeistä (sijat 10-12) ”putoavat” sarjauudistuksen myötä ensi kauden Ykköseen ja 9 parasta pelaavat joko Ykkösliigaa tai Veikkausliigaa. JJK:n tie pois putoajan paikalta on sen sijaan kivinen ja sille riittää ottelusta vain täydet pisteet, jotta sillä olisi vielä teoreettinen mahdollisuus pelata ensi kaudella Ykkösliigaa.

JJK – JäPS || la 23.9.23 || klo 16 (portit 15)

Otteluisäntänä lauantain kamppailussa toimii Loimua

Jäljellä olevien kotiotteluiden (23.9. ja 1.10.) liput ovat myynnissä nyt jjk.fi sivun oikean reunan JJK Shopissa. Kausikortit ja ennakkoon hankitut pääsylippupaketit ovat voimassa myös jatkosarjan kotiotteluissa.

JJK Shopissa on nyt myynnissä myös fanihuivit sekä kysytyt tupsupipot syksyn tuuleen ja tuiverrukseen. Voit valita tuotteille joko noudon tai postituksen. Tuotteet ovat myynnissä myös ottelutapahtumassamme.