JJK isännöi Harjulla Helsingin IFK:ta

12.05.2023
Kuva: Ville Viljala on ollut mies paikallaan alkukierroksilla (📸Kalevi Hänninen)

Pitkä odotus on vihdoin takana ja kettulauma päästetään irti tämän kauden osalta myös omalle kotikentälleen. Ja mikäs sen hienompi tapa korkata kotinurtsi, kun aina aurinkoisella Harjulla vastaan astelee Veikkausliigasta viime kauden päätteeksi pudonnut, nimekkäitä pelaajia vilisevä HIFK.

JJK ja lauantain vastustaja HIFK ovat kumpainenkin tälle kaudelle uusia tulokkaita Miesten Ykkösessä. JJK voitti oman Kakkosen lohkossa suvereenilla tavalla ja nappasi kauden päätteeksi nousupaikan Ykköseen. HIFK:lle kausi 2022 oli puolestaan täynnä vaikeuksia niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Taloushaasteiden kanssa painineet punapaidat voittivat kauden aikana vain yhden liigaottelun ja lopulta edessä oli uuden vauhdin hakeminen sarjatasoa alempaa. Joukkue menikin lopulta pitkälti uusiksi taustoja myöten.

1800-luvun puolella perustettu HIFK ja JJK pelasivat edellisen kerran samalla sarjatasolla kaudella 2018. Vaikka lauantain vierasjoukkueella onkin huomattavasti enemmän kokemusta kuin kettulaumalla, on kauden 2018 miehistöistä jäljellä molemmissa joukkueissa vielä muutamia pelaajia: Kettupaidoista Gentrit Kovaqi, Manniset Aatu ja Mikko, Aati Riihimäki sekä Vertti Lepo olivat mukana taistelemassa pisteistä myös tuolloin. HIFK-miehistöstä mukana olivat silloinkin Matias Hänninen, Antti Ulmanen sekä Nikolas Saira.

Lisäksi HIFK:n wingbackina häärivä kettukasvatti Jarkko Heimonen pelasi tuolloin vielä viininpunaisissa. JJK:sta kauden 2018 päätteeksi lähteneellä Heimosella on tilillään noin 80 ottelun verran Ykkösen pelejä ja mies onkin epäilemättä kentän mieleenpainuvimpia hahmoja, jonka läsnäolo sekä näkyy että kuuluu.

Helsinkiläisiltä löytyy runsaasti kokemusta niin hyökkäys kuin puolustuspäästäkin, kuten tälle kaudelle tähtirintoihin paluun tehnyt hyökkääjä Sakari Tukiainen sekä toissa syksynä maajoukkueuransa päättänyt ja Suomen kentille palannut, IFK Mariehamnin riveistä aikanaan maailmalle ponnistanut keskuspuolustaja Paulus Arajuuri. Arajuurelle JJK:n kohtaaminen ei suinkaan ole ensimmäinen, mutta edellisestä kerrasta on kuitenkin ehtinyt vierähtää jo lähes 14 vuotta.

Kuva: Paulus Arajuuri kohtaa JJK:n 14 vuoden tauon jälkeen (📸Kalevi Hämäläinen)

HIFK:n kausi alkoi yhtä vaikeasti kuin edellinen päättyi, mutta otteet ovat piristyneet ja se on onnistunut nappaamaan voitot kahdelta edelliseltä kierrokselta. Myös JJK on aloittanut Ykkösen kautensa tulosten valossa vaihtelevasti ja sillä on plakkarissaan neljä pistettä eli kolme pistettä vierailijaansa vähemmän. Kausi käynnistyi maalittomalla tasapelillä KPV:n vieraana ja 2-0-tappiolla sarjan ennakkosuosikin Gnistanin vieraana. Kahdesta ensimmäisestä ottelusta olisi kuitenkin hyvän peliesityksen perusteella ollut otettavissa enemmänkin, mutta maalinteon kanssa hieman tuskastellut JJK ei onnistunut saamaan palloa maaliin paikoistaan huolimatta.

Viitaniemessä pelatussa ensimmäisessä kotiottelussa myös maalinteko alkoi sujua ja kettulauma esiintyikin vahvasti vieden 2-0-voiton SJK Akatemiasta Manun ja Robin Saastamoisen maalein. Viime viikolla matka vei jälleen yhteen vieraspeliin, kun Salossa ottelua isännöi toinen sarjanousija SalPa. Kamppailu oli alusta asti JJK:lle vaikea, eikä se päässyt kunnolla omalle tasolleen missään vaiheessa. Kotijoukkue SalPa siirtyi johtoon vain vartin pelin jälkeen ja hallitsi ensimmäistä jaksoa vieden fyysisenä joukkueena myös kaksinkamppailut. Tauolta kentälle asteli sisuuntunut JJK ja saikin luotua hyvin painetta vastustajan päätyyn. Paine ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta maalien muodossa ja niinpä SalPa pääsi rokottamaan kahdesti parin minuutin sisään ratkaisten käytännössä pelin jo reilun tunnin kohdalla.

Vinon pinon tärkeitä torjuntoja kettumaalilla alkukaudesta esittänyt Ville Viljala uskoo vielä melko keväisessä kunnossa olevan luonnonnurmen ja kaksinkamppailujen olevan isossa roolissa myös lauantaina.

– Neljä kierrosta takana Ykköstä ja ollaan varmaankin saatu se mitään ollaan ansaittukin. Sarja on hyvin tasainen ja ollaan huomattu, että jos päästään omalle hyvälle tasollemme, pystytään haastamaan mikä vaan jengi.

– Lauantaina kentän kunto varmasti tekee ottelusta melko suoraviivaisen ja kaksinkamppailuita tulee paljon. Meidän pitää olla molemmissa boxeissa paljon viime peliä parempia, Viljala vaatii.

Kettuveska lähettää terveisensä myös katsomon puolelle:

– Lauantain kotipeli Harjulla, aurinko ja uusi Kettu Lager – en näe syytä miksi et tulisi paikalle, nähään huomenna!

Aina aurinkoinen Harju – infoa tapahtumaan saapuville

JJK – HIFK || la 13.5.23 klo 16 (ovet 15) || Harjun Stadion

🌭 Kettukioskit palvelevat ja Ykkösen parhaat hodarit tarjoilee lauantainakin King Jahva. Jahvan suositut hodarit myyvät yleensä hyvissä ajoin loppuun, joten nopeat syövät hitaat!

🍺 Täysi-ikäisiä palveleva anniskelualue eli Kettutasanne löytyy Harjulla tutusta paikasta, Vesilinnan puoleiselta ylätasanteelta. Uutuutena valikoimasta löytyy nyt myös Hangaround & Nobody Brewing -panimon kettumaista IPA- ja Lager -olutta!

Mikäli kausikortit tai VIP-kortit on yhä noutamatta ne saa napattua stadionin pääportin noudettavien lippujen pisteeltä otteluun saapuessaan. Samasta paikasta löydät myös kutsuvierasliput.

Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä jjk.fi sivun oikean reunan JJK Shopissa. HUOM! Otteluun on odotettavissa runsaasti katsojia ja porteilla suoritettaviin turvatarkastuksiin onkin hyvä varata riittävästi aikaa, saavu siis hyvissä ajoin. Ennakkolipun hankkiminen on suositeltavaa, sillä nopeutat sisäänpääsyä stadionille.

Voit lukea tarkemmat yleisöohjeet ottelutapahtumistamme täältä.

Mikäli et pääse paikan päälle, ottelu on katsottavissa Ruutu+ -palvelussa.