JJK ja HIFK pistejakoon maalittomassa väännössä

14.05.2023
Kuva: Paulus Arajuuri ja Juho Luoma johdattivat joukkueensa kentälle (📸 Ile Salminen)

Kausi 2023 avattiin myös Harjun osalta, kun JJK isännöi HIFK:ia lauantai-iltapäivän paahteisessa auringossa. Hyvätunnelmaisessa ottelussa oli vauhtia ja tapahtumia ja kummatkin joukkueet kolistelivat maalikehikoita. Maaleja ei kuitenkaan lopulta nähty ja näin pisteet jaettiin 0-0-lukemin.

JJK:n ja HIFK:n välinen lauantain kohtaaminen oli ensimmäinen sitten kauden 2018. Maalivirettään vielä etsivien joukkueiden välisestä paremmuudesta ei kuitenkaan saatu selvyyttä, vaan tasainen taisto päättyi maalittomaan tasapeliin. Vaikka maaleja ei nähtykään, oli viihdyttävässä ottelussa kova tunnelataus ja vielä varsin keväisessä kunnossa olevan Harjun nurmen alustastakin varmasti johtuen ottelu oli paikoitellen melkoista vääntämistä. Erotuomarin käsikin kaivoi taskusta keltaisen kortin peräti kymmenen kertaa, kun helteen uuvuttamat miehet taistelivat täysillä pallosta ja ajoittain myös tunteet kuumenivat. Yli 1500 katsojaa näkikin intensiivisen ja jännittävän taiston, missä ei säästelty vaan kaikki jätettiin Harjun keväiselle nurmelle.

JJK rakenteli ensimmäiset paikan puolikkaansa vain muutaman minuutin pelin jälkeen. Isossa roolissa kettujen keskikentällä jälleen häärinyt synttärisankari Ville Kirvesoja pääsi katkoon keskialueella ja tarjoili nopeasti pystyyn Robin Saastamoiselle. HIFK-toppari Paulus Arajuuri pelasi tilanteen kuitenkin varmasti eikä Saastamoinen päässyt vielä hätyyttelemään nuoren Joona Tiaisen vartioimaa maalia. Hetkeä myöhemmin JJK tuli kuitenkin vasemmalta, kun Mikko Manninen pujotteli itsensä rangaistusalueen sisälle peräti neljän puolustajan välistä. Mannisen keskitysyritys pomppi kuitenkin aavistuksen ohi Saastamoisen ja tilanne kuivui kokoon.

25. minuutilla HIFK:n oli lähellä päästä rokottamaan kotijoukkuetta, kun Mosawer Ahadin lähettämä vapaapotku kiersi jo uhkaavasti kohti Arajuuren päätä, mutta mies ei aivan saanut siihen osumaa Juho Luoman roikkuessa iilimadon lailla mukana. Viljala pääsi lopulta nyrkkeilemään vaarallisesti maalia kohti pomppivan pallon väljemmille vesille.

Muutama minuutti ennen taukovihellystä vierasjoukkue pääsi jälleen kokeilemaan maalintekoa vapaapotkusta. Ahadin sivuvaparin jäljiltä pallo jäi pomppimaan boksiin, mutta Julius Järvisen vasurilaukaus kilahti kuitenkin tolpasta takaisin kentälle ja JJK selvisi säikähdyksellä.

Vaikka vierasjoukkue HIFK hallitsikin hienokseltaan ensimmäistä jaksoa, JJK otti jo tuttuun tapaan pelin paremmin haltuunsa toisella jaksolla, vieden myös tärkeät kaksinkamppailut. Vaikka HIFK-valmentaja Sami Okkonen painottikin ennen ottelua, ettei kettulaumalle ole syytä antaa pelin hallintaa, ei JJK tuota toivetta kuunnellut.

Kuva: Harjun keväisellä nurmella käyty taisto muistutti ajoittain enemmänkin painia (📸 Ile Salminen)

Hyvin JJK-hyökkäyksiä katkoneen HIFK:n tähtipelaaja Arajuuren jouduttua jättämään kentän vajaan tunnin pelin kohdalla sai kotijoukkue yhä vahvemmin annettua painetta valkopaitojen päähän. Toni Lehtinen marssitti kentälle myös tuoreempia jalkoja Oskar Pihlajan ja Aatu Mannisen muodossa.

59. minuutilla Kirvesojan lähettämään vapariin ehti ensimmäisenä hyvin paikan haistanut Antti Åke, joka pääsi kurkottamaan palloon suoraan ilmasta aivan maalin edustalta, mutta Tiaisen onneksi ohjaus kolahti ylärimaan ja Harjun yleisö huokaisi syvään pettymyksestä.

Pari minuuttia myöhemmin Kirvesoja tempaisi pitkän korkean pallon, jonka perään pinkoi Saastamoinen. Saastamoinen pommitti suoraan ilmasta terävästi, mutta Tiainen venytti viime hetkellä upean torjunnan.

70. minuutilla JJK:lle tuomittiin jälleen yksi vapaapotku keskiviivan lähistöltä. Kirvesoja pääsi kuin varkain kokeilemaan Tiaisen yllättämistä kaukaa suoraan vaparista, mutta aavistuksen leijaili yli.

Pelin loppua kohti myös HIFK sai vielä luotua pienoista painetta JJK:n päähän. Muutama minuutti ennen täyttä aikaa nähtiin yksi vaaranpaikka kotijoukkueen maalilla, kun Antti Ulmanen pääsi testaamaan, onko pääosin työttömänä toisen jakson ajan ollut Viljala hereillä ja kyllähän kettuveska oli. Enempää paikkoja ei pelissä enää nähty ja kauden ensimmäinen taisto Harjulla päättyi pistejakoon.

JJK:n toppariparina luutinut kaksikko Kovaqi-Åke pelasi varmat ysikymppiset ja etenkin Kovaqi suorastaan dominoi oman alueensa pääpalloissa pitäen Sakari Tukiaisen hyvin pihdeissään. Ville Viljala pääsikin melko helpolla maalillaan, vaikka joutui pariin kertaan venyttämään hanskansa pallon tielle torjuen kauden kolmannen nollapelinsä. Vahvana kotijoukkueena tunnetun JJK:n puolustus oli jälleen rautainen ja onhan edellisestä tappiosta kotikentällä ehtinyt kulua jo peräti 1000 päivää! Jonkinlainen ennätys lienee sekin!

Erityiskiitos hienosta tunnelmasta vielä Harjun runsaslukuiselle kotiyleisölle sekä Jyväskylään reissanneelle ja hyvin ääntä pitäneelle lähes 100-päiselle HIFK -kannattajaryhmälle !

Ruudun ottelukoste on katsottavissa JJK TV:ssä YouTuben puolella.

Kokoonpanot ja tilastomerkinnät löytyvät Palloliiton tulospalvelusta.

JJK:n pelit jatkuvat edelleen tiivistahtisena, kun se reissaa ensin keskiviikkona Suomen Cupin 4. kierroksen otteluun MP:n vieraaksi ja lauantaina pelataan jälleen Harjulla, kun kylään saapuu KäPa klo 16 alkaen. Ennakkoliput pääset ostamaan klikkaamalla sivun oikean reunan ”JJK Shop” painikkeesta. Tervetuloa!