Suomen Cup jatkuu keskiviikkona Mikkelissä

16.05.2023

JJK lähtee keskiviikkona hakemaan Suomen Cupin viidennen kierroksen paikkaa Mikkelistä. Otteluun valmistautuminen sai ikävän käänteen, kun suru-uutinen MP:n pelaajan Joona Juntusen poismenosta tavoitti viikonloppuna jalkapalloväen. Keskiviikon kamppailu pelataan Joonan muistoa kunnioittaen.

JJK ja MP ovat kohdanneet viime vuosina useampaankin kertaan jo perinteeksi muodostuneiden harjoitusotteluiden merkeissä, vaikka edellisen kerran joukkueet pelasivatkin samalla sarjatasolla peräti kahdeksan vuotta sitten. Myös tänä keväänä joukkueet kohtasivat toisensa aivan Ykkösen kauden kynnyksellä pelatussa harjoitusottelussa, mistä muodostuikin lopulta tapahtumarikas kamppailu.

Kotijoukkue aloitti huhtikuussa Mikkelin jalkapallohallissa pelatun kamppailun ryminällä karaten 2-0-johtoon, kun vain reilu puoli tuntia oli pelattu. JJK kiri kuitenkin hyvällä toisen jakson esityksellään rinnalle ja ohi. Robin Saastamoinen oli mikkeliläisille liian liukas pideltäväksi ja Kettupaidoille tuomittiinkin peräti kaksi rangaistuspotkua, jotka Arjan Goljahanpoor laittoi varmasti sisään. Saastamoinen viimeisteli hienon iltansa iskemällä lopulta itse voitto-osuman kymmenen minuuttia ennen loppua.

Juha Pasojan valmentama Mikkelin Palloilijat sijoittui viime kaudella Ykkösen runkosarjassa kahdeksanneksi ja piti paikkansa myös alemman loppusarjan päätteeksi. Sinipaidat menettivät kauteen lähdettäessä yhden pelinsä tärkeimmistä palasista ja samalla viime kauden parhaan maalintekijänsä, kun huippulupaava Topi Keskinen siirtyi marraskuussa HJK:n riveihin. Pelaajistossa on nähty muutenkin jonkin verran vaihtuvuutta ja uusina niminä joukkueeseen ovat liittyneet mm. KTP:stä lainalle tulleet Niklas Leinonen, Santeri Stenius ja ”Tobi”, lähes parimetrinen hyökkääjä Egzon Avdi sekä Ruotsista takaisin Mikkeliin palannut maalivahti Jonne Uronen.

MP on aloittanut kautensa Ykkösessä varsin vakuuttavasti, sillä se on napannut avauskierroksella kärsimänsä tappion jälkeen voitot jokaisesta neljästä pelaamastaan ottelusta, päästäen niissä vain yhden maalin. Neljä voittoa oikeuttavat sarjassa tällä hetkellä toiseen sijaan, kaksi pistettä sarjakärki Gnistanin perässä. Sarjanousija JJK löytyy sarjataulukosta puolestaan sijalta kahdeksan, saldonaan 1 voitto, 2 tasapeliä ja 2 tappiota. Ykkösen joukkueet aloittivat Suomen Cupin taipaleensa suoraan kolmannelta kierrokselta ja sekä MP että JJK peluuttivat omissa otteluissaan miehistöään varsin laajalla rintamalla. Kettupaidat etenivät jatkoon Imatran Palloseuraa vastaan lukemin 2-0 ja mikkeliläiset kukistivat puolestaan Kultsu FC:n selvin numeroin.

Jalkapalloväen tavoitti viikonloppuna suru-uutinen MP:n pelaajan Joona Juntusen menehtymisestä liikenneonnettomuudessa. Oululaislähtöinen Juntunen oli ennen Mikkeliin siirtymistään useamman vuoden ajan Toni Lehtisen valmennuksessa pelatessaan Seinäjoella SJK:n riveissä ja oli siten Lehtiselle läheinen.

– Kun suru-uutinen saapui, muutti se tietysti myös meidän valmistautumista keskiviikon peliin ja kyllä ajatukset ovatkin nyt vahvasti Juntusen perheen ja tietysti koko MP:n seurayhteisön jaksamisessa. Tämä Cupin matsi tulee nyt tosi nopeasti tapahtuneen jälkeen. Halusimme kunnioittaa MP:tä ja antaa heidän tehdä valinnan pelin pelaamisen suhteen. Keskusteltuamme sovittiin, että peli pelataan alkuperäisen aikataulun mukaisesti ja kun peli vihelletään käyntiin on fokus pelissä. Kunnioitetaan peliä ja kunnioitetaan Joonaa. Joona oli futismies ja jalkapallo oli iso asia niin hänelle kuin tietysti koko perheelle. Paras tapa kunnioittaa Joonaa onkin varmasti se, että annamme kaikkemme kentällä, Lehtinen uskoo.

Tiiviistä ottelutahdista johtuen keskiviikon pelissä tullaan varmasti näkemään paljon kierrätystä, sillä kuormitus on kovaa, eikä viime lauantaina pelattu HIFK-taisto Harjun vielä varsin keväisessä kunnossa olevalla alustalla ainakaan helpottanut kettulauman tilannetta.

– Voittoahan lähdetään tietysti hakemaan. Viikonlopun fyysinen peli painaa kuitenkin varmasti jonkin verran vielä jaloissa ja parin päivän päästä pelataan jälleen Harjulla. Nyt meillä onkin hyvä mahdollisuus hyötyä laajasta ringistämme ja antaa peliaikaa vähemmän viime aikoina pelanneille sekä poissaolojen jälkeen paluun pelaavaan kokoonpanoon tekeville. Meillä on tällä hetkellä kova kilpailu pelipaikoista ja keskiviikon peli on taas yksi mahdollisuus pelaajille näyttöjen antamiseen, Lehtinen kertoo.

Suomen Cup: MP – JJK || ke 17.5.23 klo 18:30 || Urski, Mikkeli

Kamppailu on katsottavissa suorana lähetyksenä Ruutu+ palvelussa.