JJK hakee sunnuntaina viidettä kotivoittoa

10.07.2021

JJK lähtee hakemaan jatkoa voittoputkelle kotikentällään, kun se isännöi sunnuntaina kokkolalaista GBK:ta

JJK saa sunnuntaina vieraita jälleen kerran rannikkoseudulta, kun kokkolalainen GBK (Gamlakarleby Bollklubb) saapuu Harjulle. Joukkueet kohtasivat kertaalleen viime kaudella Kokkolassa sarjan päätöskierroksella, tuolloin GBK vei voiton lukemin 3-1 varmistaen sillä myös säilymisensä sarjassa. JJK:lle tappio oli karvas, sillä se päätyi lopulta tasapisteisiin usean joukkueen kanssa ja huonomman maalieronsa turvin valahti tasaisessa sarjataulukossa sijalle 7., kun samalla pistemäärällä yllettiin jopa kärkinelikkoon, mikä oli Kettupaitojen tavoitteena kauteen lähdettäessä.

Edellisen kerran GBK on vieraillut Harjulla kaudella 2007, kun joukkueet pelasivat Miesten Ykkösessä. GBK putosi tuolloin kauden päätteeksi Kakkoseen, jossa on pelannut siitä saakka. Kamppailu päättyi värikkäiden vaiheiden ja kahden ulosajon jälkeen 2-2-tasapeliin. JJK:n maaleista vastasivat Teemu Pulkkinen sekä Pekko Kotamäki, joka upotti rangaistuspotkun entisen Kettupaidan Antti-Jussi Karnion selän taakse.

Vuonna 1924 perustettu perinteikäs GBK aloitti kauden 2020 vahvasti ja kolkutteli jopa sarjan kärkisijoja kesällä, mutta tuloksellisesti varsin synkän syksyn myötä joukkue valahti sarjataulukossa häntäpäähän. Myös kuluva kausi on ollut kokkolalaisille vaikea  ja se on saanut kasaan vain viisi pistettä pelaamastaan yhdeksästä ottelusta, mikä oikeuttaa tällä hetkellä sarjan viimeiseen sijaan. GBK on kuitenkin osoittanut selviä piristymisen merkkejä viime kierroksilla ja kaikki viisi pistettä onkin kerätty neljästä viimeisestä ottelusta. Maalinteosta on vastannut pääasiassa kokenut Petteri Jokihaara kolmella osumallaan.

JJK löytyy sarjataulukosta 13 pisteellään sijalta kuusi. Sarjataulukko on kuitenkin melko sekava, sillä joukkueet ovat pelanneet hyvin vaihtelevan määrän otteluita erilaisten siirtojen vuoksi. Kettupaidoilla on pelattuna kaksi tai jopa kolme peliä kärkipäätä vähemmän, joten voitolla olisi mahdollisuus parannella asemia huomattavasti.

JJK on voittanut tällä kaudella kaikki pelaamansa kotipelit maalierolla 13-0 ja ehti pitää maalinsa puhtaana kaiken kaikkiaan yli 500 minuutin ajan. Parin viime kauden vaikea vieraspelisaldo sai kuitenkin jatkoa edelliskierroksella Pietarsaaressa, kun JJK hävisi JBK:lle lähes 30 asteen helteessä pelatun kamppailun kirpaisevin numeroin 1-0. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli JJK:n hallussa kokonaisuudessaan eikä kotijoukkue päässyt kertaakaan hätyyttelemään kettumaalia vaan valui lähinnä alas puolustamaan. Parista kolmesta maalintekopaikasta huolimatta JJK:n ruuti ei ollut kuivaa ja tauolle mentiin maalittomissa lukemissa. Toiselle puoliskolle JBK nosti prässitasoa ja aggressiivisuutta, eikä JJK päässyt sen seurauksena enää juurikaan maalipaikoille. JBK iski lopulta maalin 75. minuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta, missä pallo jäi porukan keskelle ja Jonathan Nylund sai tuikattua sen sisään. Viimeisellä kymmenminuuttisella JJK sai osittain kentälle vaihdettujen tuoreiden jalkojenkin ansiosta hyvän kirivaihteen silmään ja haki ahnaasti tasoitusta. Lähimpänä kävi vaihdosta sisään tullut Eduard Ciriaco, jonka pusku takatolpalta kolahti ylärimaan. Näin kotijoukkue lähetti pettyneet ketut kotimatkalle tyhjin käsin. Tappiosta sisuuntunut JJK lähteekin sunnuntaina hakemaan paluuta takaisin voittokantaan.

JJK-kasvatti Shirman Ossolle (vas.) sopimus edustusjoukkueen kanssa (kuva: H. Stier / Hesti.fi)

Shirman Osso nousee sopimuspelaajien joukkoon

JJK on solminut kauden 2022 loppuun ulottuvan pelaajasopimuksen oman kasvattinsa Shirman Osson kanssa. Osso on 2004 syntynyt, vielä B-juniori-ikäinen hyökkäyspään pelaaja, joka on edustanut koko uransa ajan kettuseuraa. Vahvaa kautta pelaava ”Shemmu” on iskenyt kolmessa viimeisessä B-nuorten SM-sarjan ottelussa peräti viisi osumaa.

Shirman Osso, s. 2004
Pelipaikka: kymppipaikka, hyökkääjä, laituri
Vahvuudet omin sanoin: laadukkaat syötöt ja 1v1 tilanteet
Aiemmat seurat ennen JJK:ta: –

 

JJK – GBK 11.7.2021, klo 18:30, Harjun Stadion

Liput: 12e/7e (liput ennakkoon jjk.fi, oikean reunan ”Osta lippuja” painikkeesta)

HUOM! Ottelussa on edelleen voimassa vahva maskisuositus. Huolehdi myös riittävistä turvaetäisyyksistä niin katsomossa kuin muuallakin tapahtuma-alueella. Älä tule otteluun mikäli tunnet olosi sairaaksi tai epäilet altistuneesi koronavirukselle.

Katsothan ottelutapahtuman yleisöohjeet ennen tapahtumaan saapumistasi täältä.

Mikäli et pääse paikalle Harjun stadionille, Kettupaitojen kaikki kauden kotiottelut näytetään KSML.fi -sivustolla maksuttomina suorina lähetyksinä. JJK TV:n otteluiden tuotannosta vastaa Lebbiz Productions. Ottelukoosteet tarjoaa Kuljetusapu Korhonen.

Myös JJK:n Twitter seuraa ottelun kulkua osoitteessa: twitter.com/jjk1923

 

Harjurokki - klikkaa tästä