Kauden ensimmäinen tasapeli kotikentällä – GBK:n kanssa pisteet jakoon

12.07.2021

JJK:n upea kotivoittoputki katkesi, kun pisteet jaettiin GBK:n kanssa 1-1-tasatuloksella kaksijakoisen ottelun jälkeen. Robin Saastamoinen vei isännät johtoon vahvalla avausjaksolla, Petteri Jokihaara puolestaan toi vieraat tasoihin toisella puolikkaalla.

JJK otti ottelun haltuunsa jo alkuhetkillä ja hallitsikin ensimmäistä puoliaikaa. GBK pääsi muutamasti myös hyökkäämään vaarallisesti vastaiskuista, mutta pääosin paine oli vieraiden päässä.

Ottelun avausmaali nähtiin 29.minuutilla. Juho Luoma oikean laitapakin tontilta haki pitkällä puolenvaihdolla Robin Saastamoista. GBK-puolustus oli päineen välissä kahteenkin kertaan, mutta Saastamoisen ja Joonas Madetojan paineistaessa palloa ei saatu purettua puolustuksesta pois, vaan se pomppi suoraan Saastamoiselle. Kapteeni ei erehtynyt saatuaan pallon loistopaikkaan boksissa, vaan laittoi sen maaliin ohi GBK-vahti Riku Lelo Lun Kokan selän taakse ja vei isännät 1-0-johtoon.

Saastamoinen oli aiheuttamassa harmia vieraiden puolustuksessa heti pelin jatkuttua maalijuhlien jälkeen, kun kettukippari oli yllättää vastapuolen kapteeni Teemu Mäen nopeudellaan ja päästä jälleen nokikkain Lelo Lun Kokan kanssa. Sen tilanteen vierasjoukkue kuitenkin selvitti.

Ensimmäisellä puoliajalla JJK:n hyökkäyspeli toimi hyvin ja GBK puolestaan pysyi muutamia vastaiskuja lukuunottamatta aisoissa.

Vielä hetki ennen taukoa isäntien 2-0-maali oli lähellä. Tuomas Koppelomäen erinomainen kulmapotku kaarsi vaarallisesti etutolpalle, mutta GBK:n tolppamies oli hereillä ja putsasi pallon uudeksi kulmapotkuksi. Sen vierasjoukkue selvitti varmasti ja taukoa vietettiinkin 1-0-lukemissa.

Toisella puolella pelin kuva muuttui. Alkuhetkillä JJK vielä hallitsi, mutta jakson edetessä GBK alkoi päästä paremmin peliin mukaan ja sai lopulta tyrehdytettyä JJK:n avausjaksolla hyvin toimineen pelin käytännössä täysin.

Vierasjoukkue puolestaan pääsi pitämään palloa myös JJK:n kenttäpuolikkaalla, jota avausjaksolla ei juurikaan nähty. JJK pystyi tukkimaan maalin edustan, mutta vierasjoukkueen hahmoksi nousi kokenut Petteri Jokihaara, joka hätyytteli laukauksillaan Aati Riihimäen vartioimaa kettumaalia.

62.minuutilla nähtiinkin tasoitus, kun Jokihaaran tarkka, matala kaukolaukaus painui aivan tolpan juureen. Näin Jokihaarasta tuli ensimmäinen Harjulla tällä kaudella maalinteossa onnistunut vierasjoukkueen pelaaja.

JJK:lla oli toisella puoliajalla etsikkoaikansa siirtyä uudelleen johtoon tasoituksen jälkeen ja palloa saatiin hetken aikaa taas hallittua hyökkäyspäässä. Lelo Lun Koka joutui todenteolla torjuntatöihin 70.minuutilla, kun Eeli Liukkonen esitteli potkuvoimaansa ja tykitti tulisen kaukolaukauksen. Kokkolalaiskasvatti GBK:n maalilla sai laukauksen kuitenkin torjuttua.

JJK sai myös lyhyen ajan sisään kaksi vapaapotkua miltei samalta kohdalta ja ensimmäisen jäljiltä pallo jäi hetkeksi pyörimään maalin edustalle, mutta lopulta Lelo Lun Koka poimi sen haltuunsa.

Vielä loppuhetkillä JJK haki johtomaalia, mutta tällä kertaa sellaista ei enää saatu tehtyä. Näin Harjulla päädyttiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella pistejakoon – ja vaikka voittoputki näin ollen katkesi, ei JJK edelleenkään ole tällä kaudella kokenut kotikentällään tappiota.

Ottelussa nähtiin jälleen myös debyytti, kun vastikään sopimuksen tehnyt kettukasvatti Shirman Osso pelasi ensiminuuttinsa edustusjoukkueessa tultuaan loppuhetkillä vaihdosta kentälle. Ossolle tilaa teki kettulauman tämän kauden kuopus, vuonna 2005 syntynyt Arttu Leivonen, joka oli ensimmäistä kertaa avauksessa kotikentällä – ja vietti juuri pelipäivänä myös 16-vuotissyntymäpäiväänsä.

Seuraavaksi vuorossa on vierasreissu pohjoiseen, kun tulevana lauantaina Kemi City FC isännöi kettulaumaa Kemissä. Harjulle palataan vasta elokuun puolella, kun maanantaina 2.8. on SJK Akatemian vuoro saapua visiitille.

JJK - GBK 1-1 (1-0)

Maalit:

1-0 29' Robin Saastamoinen

1-1 62' Petteri Jokihaara

 

JJK:n avauskokoonpano: Aati Riihimäki, Jonne Porkka (Koivisto 88'), Tatu Hoffren, Antti Åke, Juho Luoma (v), Tuomas Koppelomäki, Ville Kirvesoja, Eeli Liukkonen (74' Ervasti), Joonas Madetoja (Ciriaco 56'), Robin Saastamoinen (c), Arttu Leivonen (88' Osso).

 

Vaihdossa: Tatu Österlund (mv), Tuomas Koivisto (88'), Vertti Lepo, Eduard Ciriaco (56'), Shirman Osso (88'), Roope Salo, Rasmus Ervasti (74').

 

Yleisöä: 589