Kemi City FC isännöi Kettupaitoja lauantaina

17.07.2021

JJK:lla on lauantaina tilaisuus kääntää vierasotteluiden kurssi ja napata kauden ensimmäiset täydet pisteet vieraskentältä, kun se kohtaa Kemi City FC:n Sauvosaaren nurmella klo 17 alkaen. Jimi Saarikko nousee omista nuorista sopimuspelaajien joukkoon.

Kemi City FC nimeä kantava kemiläisseura on vielä tuore tuttavuus jalkapallokartalla, sillä se perustettiin keväällä 2019. Osittain brittiläisen urheilumarkkinointiyhtiön omistama Kemi City FC aloitti tuolloin pelinsä PS Kemi Akatemian sarjapaikalla Pohjois-Suomen Kolmosessa, jonka suvereeniin voittoon kauden 2019 päätteeksi joukkueen luotsasi Juha ”Paso” Pasoja. Seuran ykköstavoitteena on lähteä nostamaan kemiläistä jalkapallo takaisin kohti Suomen huippua.

Ensimmäinen kausi Kakkosessa toi seuralle kahdeksannen sijan, mutta Sauvosaaren kotikentän taika oli vahva ja sieltä raavittiin säilymiseen vaadittavat pisteet kuudella voitolla kahdeksasta ottelusta. Joukkue menetti viime kauden päätteeksi kaksi parasta maalintekijäänsä, kun sekä nuori nigerialaishyökkääjä Samson Ebuka että JJK-paidastakin tuttu serbialainen Saša Jovović vaihtoivat maisemaa eikä korvaajia ole löytynyt. Parhaiten maalinteossa on toistaiseksi kunnostautunut Joona Kähkönen neljällä osumallaan.

FC Kemi Cityn päävalmentajaksi pestattiin aivan tämän kauden kynnyksellä brittiläinen Dean Sibson ja valmennustiimistä löytyy myös Hakan, KuPS:n ja PS Kemin riveissä yli 150 Veikkausliigaottelua pelannut maalivahti Mikko Vilmunen, joka pääsi viime kaudella pariin otteeseen myös kentän puolelle.

JJK:n kauden 2021 kauden piti startata kotikentällä kemiläisiä isännöiden, mutta kyseinen ottelu siirrettiin lopulta, sillä epidemian kiihtymisvaiheessa olleen Länsi-Pohjan alueen koronarajoitukset estivät vierasjoukkuetta matkustamasta Jyväskylään. Näin ollen kohtaaminen on siis tämän kauden ensimmäinen. Viime kaudella JJK vei kauden ainoan keskinäisen ottelun kotikentällään lukemin 2-1, Robin Saastamoisen ja Jaakko Björnin maaleilla.

Jaakkö Björn (#8) iski viime syksynä Kakkosen debyyttimaalinsa kemiläisten verkkoon

JJK:n upea kotivoittoputki katkesi viime kierroksella, kun pisteet jaettiin GBK:n kanssa 1-1-tasatuloksella kaksijakoisen ottelun jälkeen. Saastamoinen vei isännät johtoon vahvalla avausjaksolla, Petteri Jokihaara puolestaan toi vieraat tasoihin toisella puolikkaalla. JJK otti ottelun haltuunsa jo alkuhetkillä ja hallitsikin ensimmäistä puoliaikaa. GBK pääsi muutamasti myös hyökkäämään vaarallisesti vastaiskuista, mutta pääosin paine oli vieraiden päässä.

Ottelun avausmaali nähtiin 29.minuutilla. Juho Luoma oikean laitapakin tontilta haki pitkällä puolenvaihdolla Saastamoista. GBK-puolustus oli päineen välissä kahteenkin kertaan, mutta Saastamoisen ja Joonas Madetojan paineistaessa palloa ei saatu purettua puolustuksesta pois, vaan se pomppi suoraan Saastamoiselle. Kapteeni ei erehtynyt saatuaan pallon loistopaikkaan boksissa, vaan vei isännät 1-0-johtoon. Ensimmäisellä puoliajalla JJK:n hyökkäyspeli toimi hyvin ja GBK puolestaan pysyi muutamia vastaiskuja lukuun ottamatta aisoissa.

Toisella puolella pelin kuva muuttui. Alkuhetkillä JJK vielä hallitsi, mutta jakson edetessä GBK alkoi päästä paremmin peliin mukaan ja sai lopulta tyrehdytettyä JJK:n avausjaksolla hyvin toimineen pelin käytännössä täysin. 62.minuutilla nähtiinkin tasoitus, kun Jokihaaran tarkka, matala kaukolaukaus painui aivan tolpan juureen. Näin Jokihaarasta tuli ensimmäinen Harjulla tällä kaudella maalinteossa onnistunut vierasjoukkueen pelaaja. Vielä loppuhetkillä JJK haki johtomaalia, mutta tällä kertaa sellaista ei enää saatu tehtyä. Näin Harjulla päädyttiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella pistejakoon – ja vaikka voittoputki näin ollen katkesi, ei JJK edelleenkään ole tällä kaudella kokenut kotikentällään tappiota.

JJK lähtee vaikeasta vieraspelisaldostaan huolimatta otteluun hienoisena ennakkosuosikkina, sillä putoajan paikalle valunut kotijoukkue on onnistunut nappaamaan toistaiseksi pelaamastaan yhdeksästä ottelusta vain kuusi pistettä ja tappioita on kertynyt seitsemän. JJK:lla on kasassa kahdeksasta ottelusta 14 pistettä (4 voittoa, 2 tasapeliä, 2 tappiota) ja se löytyy sarjataulukosta sijalta kuusi, kun edellä olevat joukkueet ovat kaikki pelanneet ottelusiirroista johtuen yhden tai kaksi ottelua Kettupaitoja enemmän. Mielenkiintoisen tilastosta tekee sen, että JJK on kerännyt peräti 12 pistettä kotikentältään ja vierasotteluista saldona on yksi tappio SJK Akatemialle sekä tasapelit OTP:n ja JBK:n vieraana. Kaiken kaikkiaankin vierasjoukkue on päästänyt tällä kaudella vain 5 maalia, joista neljä vieraskentällä.

Jimi Saarikko täydentää sopimuspelaajien joukkoa

JJK on solminut jälleen lisää pelaajasopimuksia omien B-juniori-ikäisten pelaajiensa kanssa. Tuore sopimuspelaaja, vuonna 2004 syntynyt Jimi Saarikko nousee myös tänään ensimmäistä kertaa edustusjoukkueen kokoonpanoon. Jyväskylän Nousun ja Komeettojen kautta Kettupaitaan päätynyt Saarikko on kuulunut kuluvalla kaudella B-nuorten SM-sarjassa vakiomiehistöön ja on onnistunut myös maalinteossa kahdesti.

Jimi Saarikko, s. 2004
Pelipaikka: vasen laitapakki, laituri
Vahvuudet omin sanoin: pelinrakentelu ja pallollinen peli
Edelliset seurat: Jyväskylä Nousu, Komeetat

 

Kemi City FC – JJK || 17.7.21 || klo 17 || Sauvosaaren nurmi, Kemi

Ottelu on katsottavissa Ruutu+ -palvelussa ( suora linkki otteluun: https://www.ruutu.fi/stream/3887675 ). Myös JJK:n Twitter-kanavalta löytyy tuttuun tapaan liveseuranta.

Harjurokki - klikkaa tästä