A19: Tulokseton Kuopion reissu

17.08.2014

A-nuorten SM-sarjan syyskierros jatkui 16.8. Kuopiossa vieraspelillä KuPSia vastaan. Joukkueiden kuntokäyrät ovat menossa kovasti eri suuntaan, JJK on tippumassa mitalipeleistä kun vastaavasti KuPS jahtaa tosissaan Suomen mestaruutta. Aikaisemmin tällä kaudella SM-karsintasarjan pelissä maaliskuussa JJK kävi hakemassa pisteet Kuopiosta ansaitusti ja toukokuun alussa pelattu SM-sarjan kotipeli päättyi JJK:n kannalta onnekkaasti tasapeliin. JJK:n edellisissä peleissä oli riittänyt vauhtia ja vaarallisia tilanteita, nyt tiedettiin että hyvin joukkueena puolustavaa KuPSia vastaan maalintekotilanteisiin ei päästä yhtä helpolla.

Peltsi

Ottelun alussa JJK:lla oli jonkin sortin kokovartalokipsi, pelaajien liikkuminen oli kehnoa ja syötöt menivät minne sattuu. Eipä ihme, että KuPS hallitsi selvästi alkua, ensimmäisen kymmenen minuutin aikana KuPSilla oli kaksi tilaisuutta siirtyä johtoon, mutta hyökkääjien ruuti oli märkää. Koska JJK:n syöttötyöskentely oli luokatonta, vierasjoukkue joutui puolustamaan omalla kenttäpuoliskolla vaikka vetäytyminen ei kuulunut millään tavalla taktiikkaan. Pelin rytmi oli suhteellisen verkkainen kun KuPSin pallonliikuttelukaan ei toiminut täydellisesti. Jakson puolenvälin jälkeen kipsi alkoi murenemaan ja JJK pääsi peliin mukaan, Oskari Peltosen laukauksesta ja Toni Järvisen puskusta puuttui kuitenkin osoite. Sitten täysin odottamatta, kun vaikutti että nyt ei tapahdu pelissä mitään, KuPSin keskuspuolustaja Reetu Räsänen tempaisi kanuunapotkulla noin 35 metristä kauden toistaiseksi hienoimman osuman aivan JJK:n maalin yläkulmaan. Avausmaali saikin viimeisen vartin ajaksi peliin säpinää ja JJK:n pelaajiin liikettä – KuPSin puolustus katkoi kuitenkin ratkaisevat syötöt ja keskitykset varmaotteisesti. Ensimmäinen jakso ansaitusti kotijoukkueelle 1 – 0.
Toinen jakso alkoi kuten ensimmäinen ja KuPSilla oli reilun viiden minuutin aikana kaksi loistavaa tilaisuutta siirtyä kahden maalin johtoon. Näiden hukattujen tilaisuuksien jälkeen JJK sai taas otetta, maalintekoalueella puuttui kuitenkin terävyys – palloja tuli laidoilta maalin eteen mutta niihin ei menty riittävän päättäväisesti. Vaikka vastustaja on parempi ja ansaitsee voittonsa niin jokaisessa matsissa pitää olla jotain jossiteltavaa, reilun vartin pelin jälkeen Aatu Manninen kaadettiin hänen tunkeutuessa pallon kanssa rangaistusalueelle, seurauksena KuPSille vapaapotku kun ilmeisesti Adyn käsi kaatuessa osui palloon – tuomariratkaisua äimistellessä oltiinkin jo toisessa päädyssä ja KuPSin laituri kaatui keskityksen jälkeen rangaistusalueen päätyrajalla JJK:n pelaajan jalkaan –> pallo pilkulle ja KuPS 2 – 0 johtoon. Rankkarimaalin jälkeen loppupeli mentiin suhteellisen tasaväkisesti, JJK haki kavennusmaalia mutta tuloksetta, aivan ottelun lopussa kotijoukkue kaunisteli vielä loppulukemiksi 3 – 0 hienolla yksilösuorituksella. Pisteet jäivät ottelutapahtumien mukaan ansaitusti Kuopioon ja KuPS jatkaa taivaltaan sarjakärjessä.
JJK:n ottelut jatkuvat kotiottelulla 23.8. Hippoksella klo 15.00 alkaen.