Lauantaina kauden viimeinen Ilves-kohtaaminen Tampereella

15.08.2014

2014-08-11_jjk-fcviikingit_0026

JJK matkaa lauantaina Tampereelle, kun Ilves isännöi Kettulaumaa kello 16 alkavassa ottelussa.

Kohtaaminen on joukkueiden välillä kauden kolmas  ja viimeinen. Edellisen kerran joukkueet ottivat yhteen Harjulla kesäkuun lopulla. Tuolloin JJK näytti vievän täyden pistepotin Aleksis Lehtosen ja Mikko Mannisen maaleilla, mutta lopulta saalis jaettiin 2-2-tuloksella Ilveksen noustua lopussa rinnalle Heikki Ahon kahdella puskumaalilla. – Se oli aika katkera peli, tasoitus aivan viime hetkellä, kertaa Juha Pasoja. – Ilves teki silloin molemmat maalinsa kulmapotkuista – samoin he tekivät edellisessä ottelussaan HIFK:n verkkoon parikin maalia erikoistilanteista. Niiden kanssa saadaankin nyt olla erityisen tarkkana. Ollaan saatu kauden mittaan kyllä erikoistilannepuolustamistamme parannettua.

 Tammelaan revanssi mielessä

JJK:n aiempi matka Tampereelle oli murheellinen. Jasin Abahassinen viimeistelemä Kettupaitojen kauden avausmaali jäi laihaksi lohduksi, sillä Ilves ei antanut vierailleen mahdollisuuksia, vaan piti pisteet tylyin 4-1-lukemin. Nyt Kettupaitojen peli on kuitenkin aivan eri uomissa kuin keväämmällä, jolloin askelmerkkejä kauteen vielä haettiin – viimeisimpänä osoituksena iskukyvystä  maanantaina näytöstyyliin otettu 4-0-voitto Viikingeistä. – Nyt on odotettavissa aivan eriluonteinen ottelu kuin maanantaina. Ilves on pelaavampi ja laadukkaampi joukkue, mutta kyllä me ollaan valmiina haastamaan heidät. Edellinen Tampereenreissu oli melkoinen katastrofiottelu meiltä ja siitä lähdetään, että vähintäänkin esiinnymme nyt paremmin kuin silloin! 2014-08-11_jjk-fcviikingit_0032

”Nöyrästi ja kärsivällisesti”

Ilves on sarjataulukossa pari sijaa JJK:ta ylempänä, tilillään neljä pistettä Kettupaitoja enemmän. Edelliskierrokselta on takana makoisa ja vaiheikas 2-3-vierasvoitto HIFK:stä – molemmilla on siis takanaan voitokas ottelu. –  Kova ottelu on jälleen tulossa. Jokaisen on tehtävä töitä nöyrästi ja kärsivällisesti,  että saamme puolustuksen pidettyä tiiviinä. Ja kun saamme pallon, on se pystyttävä pitämään hallussa – toisin kuin viimeksi Tammelassa, Paso hymähtää. – Paljon töitä, puolustus tiiviinä ja vastaiskut terävinä – jos vain saamme pelattua omilla vahvuuksillamme, eiköhän saada Ilveksen peliä sekoitettua ja sitten iskettyä itse. Kettupaidastakin tuttu Mika Lahtinen siirtyi vastikään RoPS:sta Ilvekseen. Vanhaa seuraansa Lada ei kuitenkaan nyt kohtaa, sillä hyökkääjä sai suoran punaisen HIFK-ottelussa ja on näin pelikiellossa. JJK:lta puolestaan pari peliä jalkaansa huilauttaneen Janne Korhosen pelikunto on vielä epävarma – eikä syytä palata kentälle riskillä ole. – Ei kannata kiirehtiä. Marttisen Teppo on pelannut varsin maalissa hyvin – ja tekee Tepolle hyvää saada pelata Ykkösen pelejä. Ykkönen: Ilves – JJK, lauantai 16.8. kello 16, Tammelan stadion, Tampere.