Mikko Manninen jatkaa pelaajauraansa Kettupaidassa!

13.04.2019

Kettuleiristä kantautuu huikeita uutisia: Mikko ”Manu” Manninen jatkaa pelaajauraansa Kettupaidassa myös kaudella 2019!

Suomen jalkapallokenttien laitapelaajien eliittiin kuuluva Mikko ”Manu” Manninen on allekirjoittanut pelaajasopimuksen seuran kanssa ja vetäisee näin ollen Copa Mundialit jalkaansa Kettupaidassa myös tulevalla kaudella.

Seuraikonin asemaan JJK:ssa noussut Manninen ei juuri esittelyjä kaipaa. Korpilahden Martista ensimmäisen kerran JJK:hon vuonna 1996 siirtynyt pallotaituri pelasi kaudet 2005-2010 Veikkausliigan huipulla kahmien mitaleita FC Hakan ja TPS:n riveissä ennen paluuta kotikonnuilleen ja kettupaitaan jossa hän oli avainasemassa mm. Veikkausliigan pronssimitalin saavuttamisessa ja eurokentille pääsyssä.

Manninen jäi kasvattiseuraansa myös sarjaportaan vaihduttua liigasta Ykköseen kauden 2013 päättyessä ja oli tärkeässä roolissa seuran nostamisessa takaisin Veikkausliigaan kauden 2016 päätteeksi, iskien myös nousun varmistaneet kaksi osumaa AC Oulun verkkoon ratkaisevassa ottelussa. Ennen jalkapallon valitsemista urheilullisesti lahjakas Manninen ehti pelata myös jääkiekkoa ja salibandya – voittaen jälkimmäisessä lajissa myös nuorten maailmanmestaruuden vuonna 2003.

Manninen toimi usean kauden ajan pelaajauransa ohessa valmentajana JJK:n junioripuolella sekä A- että B-nuorissa ennen viimeisintä pestiään edustusjoukkueen päävalmentajana. UEFA A -valmentajatutkinnon omaava Manninen teki viime vuoden joulukuussa uuden aluevaltauksen siirtymällä naisjalkapalloilun pariin JyPK:n Naisten Liigassa pelaavan edustusjoukkueen päävalmentajaksi sekä JyPK:n valmennuspäälliköksi.

Valmennustyön ohella pelaamisen mahdollistaa kuitenkin Kettupaitojen sarjapaikka Itä- ja Keski-Suomen yhdistetyssä Kolmosessa useiden arkipelien sekä lyhyempien etäisyyksien vuoksi ja pelimiehen polte kentälle on luonnollisesti kova. Vuonna 1985 syntyneenä Manninen on nyky-Kettujen konkariosastoa, mutta kokenut laitamies ei jää kentällä jälkeen nuoremmistaan – päin vastoin.

– Päätyöni on viedä eteenpäin JyPK:n valmennusta sekä tarjota keskisuomalaiselle jalkapalloyleisölle ilonhetkiä liigatason jalkapallon parissa. Kun samalla on mahdollisuus auttaa itselleni tärkeää seuraa JJK:ta pelillisen panoksen muodossa, niin totta kai se kiinnostaa, koska olen hyvässä kunnossa ja haluan vielä nauttia pelaamisesta niin kauan kuin se on mahdollista, Manninen perustelee päätöstään.

JJK Jyväskylä ry:n hallituksen jäsen sekä seuraa aikanaan 1990-luvun alussa perustamassakin ollut Janne Särkkä on enemmän kuin mielissään Mannisen päätöksestä jatkaa Kettupaidassa.

– Manun päätös jatkaa pelaamista JJK:ssa ja olla mukana nostamassa seuraa kohti ylempiä sarjaportaita tuo runsaasti uskottavuutta seuran uudelleenrakennukseen. Kunnioitan suuresti Manun seurauskollisuutta, josta olemme saaneet nauttia jo aiemminkin vuosien saatossa. On myös hienoa, että yhteistyössä JyPK:n kanssa tämän kuvio mahdollistuu.

JJK:n joukkueenrakennus on viime viikkoina päässyt täyteen vauhtiinsa ja pelaajasopimuksia on nyt kasassa 17. Innokkaana kalamiehenäkin tunnettu Manninen on luonnollisesti iso ja erittäin tervetullut vahvistus Basam Elfadln luotsaamalle joukkueelle.

– Manun merkitystä ja roolia kentällä ei varmastikaan tarvitse sen kummemmin jalkapalloa seuranneille avata. Sen voi varmaksi sanoa, että olemme tässä vaiheessa napanneet isoimman kalan mitä on Kolmosen joukkueiden perhoihin vähään aikaan tarttunut. Manun mukana tulee valtava määrä sekä tietoa että kokemusta ja toivon, että meidän jätkät osaa sitä myös hyödyntää.

Lisää Mannisen huikean uran vaiheista voi lukea marraskuussa julkaistusta artikkelista täältä.

Mikko Manninen Veikkausliigassa ja Ykkösessä

FC Haka: 2005-2008
FC TPS: 2009-2010
JJK: 2011-2018

2 x Suomen Cupin voitto, 1 x Veikkausliigassa hopeaa, 4 x Veikkausliigassa pronssia, 1 x Ykkösen mestaruus.

Veikkausliigassa yhteensä 10 kautta ja 262 ottelua.
Ykkösessä neljä kautta ja 97 ottelua.
Lisäksi lukematon määrä Suomen Cupia, Liigacupia, kansainvälisiä otteluita ja treenimatseja.