Lomakausi käyntiin juhlavasti huippuottelulla – TPS vierailulle sunnuntaina

30.05.2015

2015-31-05-jjk-tps_www-fimpec

Sunnuntaina Harjulla on luvassa varsinainen futisherkkupala, kun vireensä löytänyt TPS saapuu haastamaan kovaiskuisen kettulauman.

Sarjataulukossa toiseksi kivunnut JJK lähtee hakemaan jo neljättä perättäistä voittoaan. Edellisessä ottelussa VIFK kaatui Hietalahdessa tylyin 0-4-numeroin.

– Pelin alku oli meiltä heikko ja vaasalaiset saivatkin siinä parhaan paikkansa – mutta eivät maalia. Aika pian sen jälkeen kävikin selväksi, kumpi sitä peliä vie.

– Jos VIFK olisi alussa tehnyt maalin, olisi voinut tulla ihan erilainen ottelu, mutta nyt tuloksena oli ansaittu voitto ja ansaitut lukemat. 0-4 ei kuitenkaan paljon jätä epäselväksi, Juha Pasoja kertaa viime lauantain tapahtumia.

2015-05-13_jjk-eif_0014

EIF:nkin verkkoon osunut Antto Hilska avasi JJK:n maalihanat Vaasassa kauden toisella maalillaan. VIFK-ottelu muista maaleista vastasivat Benno Hanslian ja Mikko Manninen kahdesti.

”Hyvä mittari”

Nyt odotettavissa on erilainen ottelu, kun vastaan asettuu koti-Harjulla kolmatta peräkkäistä voittoaan jahtaava TPS.

– Hyvä mittari meille, meidän on pystyttävä pelaamaan omalla, hyvällä tasollamme. TPS on taitava porukka, joka on puolustussuuntaan tiivis ja pelaa kurinalaisesti joukkueena.

– Kuten meilläkin, siellä on paljon nuoria pelaajia, mutta myös pari varsin tuttua nimeä, kuten (Mikko) Hyyrynen ja (Jussi) Aalto kärjessä.

JJK:n entinen kapteeni oli jo siirtymässä pelikentiltä täysin valmennuspuolelle, mutta nyt 37-vuotias konkarikärki pyörsi kevättalvella kuitenkin lopettamispäätöksensä ja toimii TPS:ssa pelaajavalmentajana osana Mika Laurikaisen valmennusryhmää. Edellisellä visiitillään Harjulla kaudella 2013 ”Hyyry” upotti pallon ex-seuransa maaliin jo ennen kuin vartti oli takana.

– Mikko on edelleen kovan luokan pelimies, jonka kanssa saa olla varuillaan, Pasoja tuumaa entisestä joukkuekaveristaan.

Oma lukunsa on Aalto, joka takoi viime kaudella KTP:n paidassa 25 maalia ja siirtyi täksi kaudeksi turkulaisten riveihin. Nyt Aalto avasi maalitilinsä juuri edellisessä ottelussa taiteilemassa Tammisaaressa komean, ottelun ainoaksi jääneen maalin EIF:n verkkoon.

– Aalto on sellainen aina vaarallinen pelaaja, jota ei  sovi unohtaa hetkeksikään vartioimatta – mutta saatiin hänet viime kaudellakin pidettyä ihan hyvin kurissa.

JJK ja TPS ovat kulkeneet viimeisten kausien aikana varsin samanlaista polkua. JJK vaihtoi kauden 2013 päätteeksi sarjaporrasta Veikkausliigasta Ykköseen ja samalla joukkuetta nuorennettiin ja omavaraistettiin reilulla kädellä. TPS päätyi myös viime kauden Ykköseen, niin ikään nuorekkaalla ja vahvasti paikallisella joukkueella.

Viime kauden alku oli JJK:lle takkuinen, mutta nyt yhteenhitsautunut ketturyhmä porskuttaa vahvasti Ykkösen kärkipäässä. Tällä kaudella puolestaan TPS:n kauden alku kangerteli.

– Vaikuttaisi siltä, että tämän hetken TPS:ssa on paljon samaa kuin viime vuoden JJK:ssa – alkukaudella nuori joukkue hakee askelmerkkejään. Mutta nyt heillä on pari voittoa alla ja sitä kautta itseluottamus varmasti on noussut.

16-vaan-ei-silla-lapi-mennaan

JJK:n ja TPS:n väliset kohtaamiset ovat usein olleet tiukkoja ja tapahtumarikkaita. Tässä Manninen viilettämässä karkuun ex-joukkuetovereiltaan kesällä 2011 1-1-tasuriin päättyneessä pelissä.

”Odotettavissa tasokas ottelu”

JJK ja TPS ovat kohdanneet sarjaottelussa edellisen kerran syksyllä 2013 – tuolloin Veritaksella pelattu Veikkausliiga-ottelu päättyi 2-2-pistejakoon. Reilu vuosi sitten paremmuudesta miteltiin Vehkalammella Suomen cupissa ja silloin JJK vei jatkopaikan Tommi Karin komean vapaapotkumaalin turvin.

Nyt luvassa on jälleen kohtaaminen samalla sarjaportaalla ja asetelma on herkullinen, sillä molemmat joukkueet ovat viime kierrosten perusteella hyvässä vireessä.

– Varmasti on tasokas ottelu luvassa. Molemmat pyrkivät pelaamaan hyvää jalkapalloa ja ratkaisevaksi nouseekin se, kumpi siinä onnistuu tällä kertaa paremmin – tai toisaalta, kumpi saa vastapuolen nollattua paremmin.

– Mutta kyllähän me kotikentällä ennakkosuosikkina lähdetään ja halutaan tietenkin olla odotusten arvoisia.

JJK:n sairastupakin on tyhjenemään päin, kun Robert Taylor ja Janne Kuhmonen palasivat kentille viime sunnuntaina pelaten täydet minuutit Villikettujen riveissä.

Kausikortti kannattaa!

Ennakkoliput kovaan kohtaamiseen löytyvät mobiililippukauppa W-Zupista – nyt jokaiselle mobiililipun ostajalle paita kaupan päälle!

Myös kausikortin ostaminen kannattaa edelleen: jäljellä on TPS-ottelu mukaan lukien vielä 12 kotiottelua, joten kausikortti tulee yhäkin edullisemmaksi kuin 15 euron arvoisten yksittäisten pääkatsomolippujen ostaminen!

Ykkösen kuudes kierros: JJK – TPS sunnuntaina 31.5. klo 18:30, Harjun stadion

jjk-wzup-liput-mobiilisti-1000x371

jjk-tps-31052015-sporttv