FC Lahti nousi takaa-ajoasemasta voittoon

01.07.2017

2017-07-01_jjk-fclahti_0008

Tommi Karin upea avausjakson puskumaali ei riittänyt pisteille.

FC Lahti painosti alusta asti, mutta JJK taisteli ja menikin reilun puolen tunnin kohdalla johtoon: oikean laitapuolistajan tontilta noussut Samu Suoraniemi laittoi millintarkan keskityksen kohti keskikentän vasemmalla laidalla viilettänyttä Tommi Karia – Kari ei paikastaan erehtynyt vaan puski pallon taitavasti yli voimattoman Aleksandr Vasjutinin.

Loukkaantumisten vuoksi siipirikkoisella miehistöllä liikkeellä ollut kotijoukkue joutui olemaan puolustuskannalla hellesäässä käytännössä alusta asti. Ensimmäisellä jaksolla FC Lahti sai luotua vaarallisia paikkoja, mutta JJK:n pakka pysyi lopulta riittäävän tiiviinä ja oma maali puhtaana.

2017-07-01_jjk-fclahti_0023

Toisella jaksolla JJK:n taistelu ei enää kantanut vaan puoliajan alussa FC Lahti naulasi nopeaan tahtiin kaksi maalia: ensin brassikärki Stenio iski ottelun tasoihin ja muutamaa minuuttia myöhemmin Loorents Hertsi vei vieraat johtoon.

JJK haki tasoitusta, mutta ei saanut palloa Vasjutinin selän taakse. Tunnin kohdalla pienten vaivojen vuoksi vaihdosta aloittanut Mikko Manninen tuli kentälle ja saikin aiheutettua vaaraa jo väsyneelle puolustukselle. 67.minuutilla tasoitus oli vain senttien päässä: Manninen syötti Gaël Etockille, joka jatkoi Suoraniemelle – Suoraniemen komea laukaus kolahti kolahti maalipuiden ristikkoon takayläkulmassa!

73.minuutilla Hertsi sinetöi ottelun loppulukemiksi 1-3. Tilanteita pystyttiin rakentelemaan lisäajan loppuhetkille asti, mutta tuloksekkaaksi kiriä ei saatu ja näin pisteet matkasivat Lahteen.

Kettupaidat jatkavat taisteluaan tärkeistä pisteistä viikon päästä lauantaina Turussa FC Interin vieraana.

JJK - FC Lahti 1-3 (1-0)

1-0 35' Tommi Kari

1-1 51' Stenio

1-2 55' Loorents Hertsi

1-3 73' Hertsi

JJK:n avauskokoonpano: Jere Pyhäranta; Matti Kohonen, Samu Nieminen (c), Antto Tapaninen, Samu Suoraniemi; Tommi Kari, Patrick Poutiainen, Saku Leppänen, Aatu Manninen (59' M.Manninen); Tomi Petrescu (69' Tahvanainen), Gaël Etock (v).

Vaihdossa: Teppo Marttinen (mv), Felix Gustavsson, Mikko Manninen (59'), Verneri Välimaa, Toni Tahvanainen (69').