Kotiavaus Viitaniemessä perjantaina

25.04.2024

JJK pääsee aloittamaan kautensa myös kotipelien osalta, kun perjantai-iltana kello 19 Viitaniemessä käyntiin potkaistavassa ottelussa vastaan asettuu Espoon Palloseura.

Kettulauman kausi on alkanut kolmen vierasottelun putkella. Suomen Cup -taipaleen jo ensimmäiseen peliin pysäyttäneen Reipas-tappion lisäksi JJK on onnistunut tuomaan molemmista Ykkösen sarjaotteluistaan kotiintuomisina täydet pistepotit. Kahden pelatun kierroksen jälkeen JJK pääseekin kotiavaukseen Ykkösen sarjataulukon kärkipäästä, jossa puhtaalla pelillä tasapisteissä JJK:n kanssa ovat Klubi 04, KPV sekä Atlantis.

Viimeisimpänä kauden aloittaneen vierasputken otteluista JJK haki tärkeän vierasvoiton viime lauantaina RoPS:n vieraana lukemin 2-3. Rovaniemen reissu oli pisteiden lisäksi myös pelillisesti vahva esitys erityisesti hyökkäyssuuntaan, vaikkakin nuori kotijoukkue jahtasi sitkeästi tasoitusta aivan ottelun loppuhetkille saakka. Maalinteossa Napapiirillä onnistui kettupaidoista tyylipuhtailla osumillaan Lauri Rutanen kertaalleen sekä Sherman Osso kahdesti.

Kuluvan viikon aikana takatalven kurittamaan Viitaniemeen vastaan saapuu perjantaina EPS, joka nousi Ykköseen voittaen viime kaudella oman Kakkosen B-lohkonsa häviämättä kotikentällään Espoonlahdessa yhtäkään ottelua. Kauden päättäneissä nousukarsinnoissa EPS taipui lopulta Ykkösliigaan nousseelle PK-35:lle lukemin 2-1 ja tämän kauden sarjatasoksi varmistui täten Ykkönen. Ykkösen kauden 2024 espoolaiset ovat aloittaneet kahdella kotiotteluilla. Sarja-avauksessa OLS haki 0-1 vierasvoitolla pisteet Espoonlahdesta, kun taas toisella sarjakierroksella EPS otti seurahistoriansa ensimmäisen Ykkösen voittonsa VIFK:n kustannuksella lukemin 2-0 kahdella Laith Azharin maalilla.

Kaudella 2023 maalintekovastuuta kantaneet Ayuub Ahmed-Nur ja Ville Kiiski jatkavat espoolaisten riveissä myös alkaneella kaudella. Pelaajiston osalta EPS on vahvistunut viime kaudesta muun muassa KuPS akatemian ja Kiffenin paidassa viime kaudella pelanneella Zakaria Osmanilla sekä lainalla PK-35:stä saapuneella Otto Kouvalla. Viime kauden joukkueesta lähtijöitä puolestaan oli Mikkelin Palloilijoihin siirtynyt Kasper Viramäki sekä JäPS-paitaan vaihtaneet Yusuke Sasabe ja Urho Kumpulainen.

Espoolaisten päävalmentajana toimii tällä kaudella 33-vuotias espanjalainen Sven Pierre Rodriguez Aumaitre, joka saapui espoolaisten peräsimeen täksi kaudeksi Atlantikseen siirtyneen viime kauden päävalmentajan Tiago Santosin tilalle.

Chuya Uwano (keskellä) odottaa vanhan joukkueensa kohtaamista (Kuva: Jari Mäensivu)

Myös kettumiehistöstä löytyy kokemusta EPS:n riveistä menneiltä kausilta, koska laitapuolustaja Chuya Uwano saapui juuri Espooseen ensimmäisellä Suomessa pelaamallaan kaudella vuonna 2022. Innolla perjantain ottelua odottava Uwano ennakoi tulevaa ottelua seuraavasti:

– Tärkeimpänä EPS-pelistä lähdetään tietysti hakemaan voittoa. Saimme viime viikon reissulta joulupukin luota kolme pistettä, joten joukkueessa on hyvä ja luottavainen tunnelma myös tulevaa peliä ajatellen. Peli on itselleni siinä mielessä erityinen, että EPS oli ensimmäinen joukkueeni Suomessa. Itse ottelun lisäksi odotan innolla näkeväni, minkälaista jalkapalloa EPS nykyään pelaa. Uskon, että EPS tulee olemaan kova vastus, mutta jo sen takia, että pääsemme pelaamaan vihdoinkin kotiyleisön edessä, meidän täytyy voittaa!

Aikaansa EPS:n riveissä suomalaisista seuroista myös TamU:a sekä VJS:a edustanut, täksi kaudeksi kettupaitaan siirtynyt laitapuolustaja muistelee lämmöllä:

– Suosikkimuistojani EPS-ajalta on japanilaisten joukkuekavereiden kanssa vietetty aika ja heidän kanssa jaettu kokemus Suomeen muuttamisesta ja täällä asumisesta. Olen tuon kauden joukkuekavereista vieläkin paljon yhteydessä erityisesti Junnosuke Watanaben kanssa, joka edustaa nykyisin JIPPOa. Noin puolet sen aikaisesta joukkueesta on vaihtunut tuon kauden jälkeen, mutta heillä on silti varmasti iskukykyinen joukkue nykyäänkin. Näin hiljattain uutisen, että Arttu Aho oli tehnyt EPS:n kanssa jatkosopimuksen. Aho oli mahtava kapteeni ja piti meistä hyvää huolta, kuten Juhokin täällä JJK:ssa. Erityisen innolla odotan myös toisen suosikkifysiikkavalmentajani, Leroy Malukan tapaamista! Uwano hymyilee.

Infoa ottelutapahtumaan saapuville

JJK – EPS || pe 26.4.24 klo 19 (ovet 18) || Viitaniemen liikuntapuisto, Jyväskylä

Ottelusta lähetetään striimi, joka löytyy osoitteesta ksml.fi sekä JJKTV:stä YouTuben puolelta.

Ottelutapahtuman portit avataan klo 18. Sisäänkäynti tapahtumaan tapahtuu Kisakadun parkkipaikan puolen portista. Lippuluukulta saat pääsylippujen lisäksi noudettua myös ennakkoon tilaamasi kausikortit ja VIP-liput. Suosithan lippuluukulla korttimaksua.

Ennakkoliput ja kausikortit ovat myynnissä sivun oikean reunan JJK Shopissa. Ennakkolipun voit esittää portilla älypuhelimen näytöltä tai paperitulosteena. Ostathan lippusi ennakkoon niin vältyt lippuluukulle jonottamiselta.

Lippujen hinnat:
Aikuiset 15 €
Alennusryhmät (eläkeläiset, opiskelijat, työttömät ja varushlöt) 10 €
Lapset 16 vuotta ja nuoremmat veloituksetta peliin

Viitaniemeen on tuotu lisäkatsomoita ja niitä on sijoiteltu pitkälle sivulle sekä päätyyn. Katsomokapasiteetti on kuitenkin Harjuun verrattuna hyvin rajallinen, joten suosittelemme tulemaan ajoissa paikalle. Huomioittehan myös, että Viitaniemessä ei ole lainkaan numeroituja paikkoja, joten kausikorttilaisille ei ole varattu erikseen paikkoja vaan kaikki voivat valita paikkansa vapaasti.

Alueella palvelee kioski, josta löydät perinteisten kahvin, makkaran ja muun pikku purtavan lisäksi pienen erän JJK:n fanihuiveja ja suosittuja tupsupipoja, ettei kylmyys yllätä. Sausage King Jahva saapuu myös paikalle maan kuulun hodarikärrynsä kanssa, joten purtavaa löytyy isompaankin nälkään. Viitaniemessä ei ole anniskelua, mutta VIP-tila löytyy rakennuksen sisällä olevasta kahviosta.

Huomioithan, että portilla suoritetaan uusien määräysten mukainen turvatarkastus ja esimerkiksi pitkien sateenvarjojen ja minkäänlaisten pullojen tai tölkkien tuominen alueelle (avattujen tai avaamattomien) on kokonaan kielletty. Katso kiellettyjen esineiden lista kokonaisuudessaan täältä. Saavuthan ajoissa, sillä turvatarkastukset voivat ruuhkauttaa sisäänpääsyä.

Nähdään Viitaniemessä!