Wusu ja TPS pelastivat JJK:n karsintaan

23.10.2010

JJK kärsi pääätöskierroksen ottelussaan lumisella Harjulla Hakalle tappion maalein 1-2 (0-1) vaikka hallitsi ottelua alusta loppuun.

Tappio suisti JJK:n jälleen karsimaan liigapaikastaan. Tilanne näytti pitkään pahalta sekä FC Lahden että AC Oulun johdettua omia pelejään 2-0. Babatunde Wusu johti kuitenkin kahdella maalillaan TPS:n 3-2 -voittoon Lahdesta, mikä merkitsi lahtelaisille menolippua Ykköseen.

Haka meni Harjulla 0-1 -johtoon ensimmäisen jakson puolivälin jälkeen Janne Korhosen virhearvioinnin seurauksena. Korhonen arvioi pystypallon väärin, pelasi itsensä rangaistusalueen ulkopuolella ulos tilanteesta ja Jaakko Juutilla oli helppo työ puskea pallo maaliin seuranneesta keskityksestä.

Puoliajan lopussa JJK sai loistavan tilaisuuden ottelun tasoittamiseen, mutta käsittämättömästi niin Jani Virtanen, Mika Lahtinen, Mikko Hyyrynen kuin Jukka-Pekka Tuomanenkin epäonnistuivat peräjälkeen viimeistelyssä lähietäisyydeltä.

Toisella jaksolla JJK:n ote pelistä oli yhä selvempi, mutta maalipaikoissa lopullinen terävyys puuttui Harjulla tällä kaudella niin tutuksi tulleeseen tapaan. 20 minuuttia ennen täyttä aikaa Jarkko Okkonen räjäytti Harjun 3300-päisen kotiyleisön puskemalla Kettupaidat tasoihin kulmapotkusta.

Tasoituksen jälkeen JJK painoi rajusti päälle hakien voittomaalia, mutta taas kävi niin kuin usein tällä kaudella: vastustaja iski. Kalle Multanen päätti Hakan terävän vastaiskun kauniiseen viimeistelyyn. Loppuhetkillä vaihdosta sisään tullut Kima Alonen ja Hyyrynen joutuivat vielä toteamaan Haka-maalivahti Saku Pesosen etevyyden.

Ottelun päättyessä kenttäkuulutus vapautti yleisön piinasta kertoessaan TPS:n voittaneen Turussa. JJK:n pelit jatkuvat keskiviikkoisella vierasottelussa Vuosaaressa FC Viikinkejä vastaan. Harjulla pelataan ensi lauantaina.