Waari weikkaa JJK:lle kotiwoittoa

16.05.2011

jjk-harjun-ihme-hakaa-vastaan

Edellinen Veikkausliigamatsi FC Hakaa vastaan pelattiin vähän lumisemmissa merkeissä. Tänään JJK:lla on saumat lähettää lunta tupaan takaisin Valkeakoskelle päin.

JJK jatkaa tappiotonta taivaltaan Veikkausliigassa todennäköisesti myös maanantaina, sillä joukkue on selvä suosikki kotipelissään FC Hakaa vastaan. Torstaina JJK väänsi vaikean avausjakson jälkeen 1-2 voiton RoPS:n vieraana. Haka puolestaan hävisi perjantaina kotonaan MIFK:lle lukemin 0-2.

Haka aloitti pelin Maarianhaminaa vastaan pirteästi, mutta joutui tappioasemaan maalivahdin harmillisen virheen myötä. Toisella jaksolla MIFK tietoisesti rikkoi peliä ja ajoi Hakan kaksinkamppailuihin, jotka fyysisesti vahva vierailija helpohkosti voitti. Kokonaisuutena Haka jätti puolustussuuntaan itsestään hyvän kuvan ja varsinkin topparipari Regi NooitmeerTimi Lahti on laadukas. Hakan pallollinen peli hyökätessä on lähes täysin John Weckströmin varassa ja joukkueen kärkipelaajat eivät vakuuttaneet. Vaihdosta peliin tulleet Obi Metzger ja Kalle Multanen vaikuttivat aloittanutta paria vaarallisemmilta rangaistusalueen sisällä.

JJK pelasi Rovaniemellä kärsivällisesti ja teki ansaitsemansa voittomaalin viisi minuuttia ennen pelin loppua. RoPS oli ensimmäisellä jaksolla pirteä, mutta odotetusti väsyi toisella puoliskolla. JJK:n peli oli parempaa kuin edellisessä MyPa-ottelussa. Suurin syy tähän oli pallottomien pelaajien aktiivisempi liikkuminen. Kärjessä aloittanut Mikko Hyyrynen antoi vahvoilla pystyjuoksuilla painetta RoPS:n puolustuslinjalle, jolloin Mikko Manniselle ja Jani Virtaselle vapautui tilaa linjojen väliin. Maanantain ottelussa Hyyrysen voimakkaat juoksut ovat jälleen tärkeässä asemassa. Hakan joukkueessa on Antti Ojanperän, Lahden ja Marco Matronen muodossa fyysisiä pelaajia, jotka tulevat tilanteisiin aina erittäin kovaa. JJK:lla on hyvä mahdollisuus saada vaarallisia erikoistilanteita rangaistusalueen tuntumasta, mikäli se saa pelaajille palloja linjojen väliin.

JJK:n keskikentällä kaksikko JP Tuomanen ja Eero Korte toimii ”yksikkönä” kokoajan paremmin. Korte on nopeasti noussut Kettupaitojen avainpelaajaksi ja torstaina syöttö voittomaaliin oli suorastaan upea. Rovaniemellä Korte nousi muutaman kerran ”paulscholesmaisesti” syvyydestä mukaan hyökkäyksiin ja teki JJK:n hyökkäyspelistä entistäkin vaarallisempaa. Loukkaantumisen takia kentältä vaihdettu Tamas Gruborovics ei onneksi satuttanut itseään ikävän näköisessä tilanteessa vakavasti, mutta maanantaina laituri on varmuuden vuoksi lepovuorossa.

Hakan maalivahtipeli oli perjantain ottelussa heikkoa, joten maanantaina JJK:n täytyy pyrkiä rohkeasti ratkaisuihin ja prässätä voimakkaasti Markus Koljanderia avaustilanteissa. JJK:lle on päivä enemmän palautumisaikaa edellisestä ottelusta, joten Kettunuttujen täytyy maanantaina hyödyntää fyysistä etulyöntiasemaansa kapealla ringillä pelaavaa Hakaa vastaan. Ottelun todennäköisyysarvio JJK 56%, tasapeli 26% ja FC Haka 18%.

Waari1

Kirjoittaja on JJK:n osakas ja vedonlyönnin ammattilainen. Lue lisää Waarin wiisauksia osoitteesta www.twitter.com/KettuWaari.