Waari: Koskissa luvassa kova kamppailu

15.07.2011

JJK ryöpytti HAKAa kuin keväistä korvasientä kauden ensimmäisessä kamppailussa.

JJK ryöppäsi Koskien ylpeyttä kuin keväistä korvasientä kauden ensimmäisessä kamppailussa, mutta nyt terävään vireeseen yltyneen kotijoukkueen yli ei enää kävelläkkään tahi juostakkaan niin helposti.

JJK jyräsi maanantaina eleettömän tyylikkään 3-0 voiton RoPS:sta Harjulla. Tärkeän viikon haastavampi koitos on edessä perjantaina Hakan vieraana.

Haka on noussut tasaisessa sarjassa muutaman täyden pistepotin myötä jo kuudenneksi.  Joukkueen puolustuslinja on lopulta löytänyt pysyvän muotonsa alkukaudella permanentin rikkoneiden loukkaantumisten ja pelikieltojen jälkeen. Tämän myötä Hakan joukkuepelaaminen on parantunut ja tiivistynyt. Haka prässää melko korkealta ja lähtee pallonriistojen jälkeen nopeasti ylöspäin. Pelitapa on kuluttava, joten kapealla ringillä operoiva valmentaja Sami Ristilä on selvästi priorisoinut otteluita ja antanut pelaajille lepomahdollisuuksia joukkueelle ennakkoon pisteodotusten valossa epäedullisimmissa tilanteissa. Perjantain kotiottelussa Haka tulee varmasti laittamaan kaikki parhaat voimat kentälle.

RoPS-voitto oli JJK:lle henkisesti merkittävä heikon MyPa-ottelun jälkeen. JJK kaatoi RoPS:n suunnitelmien mukaisesti omaan pallonhallintaan perustuvan pelin kautta. Kettupoppoo ei antanut vastustajalle varsinkaan toisella jaksolla mitään mahdollisuuksia. Pelaajat eivät joutuneet tuhlaamaan maanantain pelissä ylimääräistä energiaa, joten joukkue on varmasti hyvässä fyysisessä iskussa viikon toisessakin ottelussa. JJK:n laadukkaat hyökkäyspään pelaajat osoittivat jälleen kerran taitotasonsa ja ratkaisuvalmiutensa.  Loistavassa fyysisessä kunnossa vaikean loukkaantumisen jälkeen kentille palannut Babatunde Wusu tuo JJK:n hyökkäyspelaamisen yhden variaation lisää.

Haka pyrkii perjantaina prässäämään JJK:n puolustusta ylhäältä. Maanantain pelin tavoin JJK:n täytyy kärsivällisesti liikuttaa palloa ja odottaa vastustajan väsymistä. Hakan nopeiden vastaiskujen takia kenttäryhmityksen täytyy kokoajan pysyä tiiviinä ja pallonmenetyksen jälkeen lähimpien pelaajien täytyy pyrkiä voittamaan peliväline nopeasti takaisin. JJK:n hitaiden ja nopeiden hyökkäysten rytmitys toimi RoPS:a vastaan erinomaisesti. Hakan puolustuslinja on huomattavasti tiiviimpi kuin RoPS:lla, joka yritti huonolla menestyksellä estää JJK:n laitapelaajien nousut. Tämän myötä JJK:n ylimmän kärkipelaajan maalia kohti suuntautuvat pystyjuoksut ovat jälleen erinomaisen tärkeässä osassa joukkueen hyökkäyspelissä.

Perjantain ottelusta ei ole luvassa helppo, mutta ylivoimaisten ratkaisupelaajien myötä JJK lähtee otteluun suosikkina. Hakan vaarallisin hyökkääjä Obi Metzger on perjantaina pelikiellon takia sivussa. Ottelun todennäköisyysarvio Haka 28%, tasapeli 26% ja JJK 46%.

 

Waari

El escritor es socio de JJK y el mejor analista de fútbol de todo el mundo. Más pensamientos sobre JJK y los deportes en general en Twitter.