Waari: Ketut wapisuttamaan Waasan werta

12.08.2011

JJK voitti kauden ensimmäisen väännön vaasalaisia vastaan puhtain 2-0 lukemin.

JJK voitti kauden ensimmäisen väännön vaasalaisia vastaan puhtain 2-0 lukemin.

JJK aloitti lauantaina Harjulla ennätysyleisön edessä pirteästi, mutta HJK:n helppo avausmaali lamaannutti Kettupaitojen uskon omaan peliin. Perjantainakin edessä on kova haaste sillä päävalmentajaansa vaihtanut VPS on nousukunnossa.

JJK pystyi luomaan HJK:ta vastaan ottelun alussa lukuisia maalintekopaikkoja. HJK kuitenkin onnistui tekemään avausmaalin ja otti sen jälkeen ottelun vastustamattomasti haltuunsa. JJK puolusti hyvin HJK:n vaarallisten laitapelaajien nousut, mutta Dawda Bah ja usein alas palloa hakemaan tullut kärkipelaaja Teemu Pukki saivat kentän keskustassa aivan liikaa tilaa. Toisen jakson JJK käytännössä juoksi HJK:n hallitseman pallon perässä.

VPS on vaikean alkukauden jälkeen nousemassa mukaan sarjan tasaiseen keskikastiin. Joukkueen päävalmentaja Tommi Pikkarainen jätti tehtävänsä heinäkuun lopussa ja vastuuseen nousi kauden kakkosvalmentajana aloittanut Petri Vuorinen. Kahdessa ottelussa Vuorisen alaisuudessa VPS on kerännyt neljä pistettä. Joukkueen pelillinen nousu alkoi jo Pikkaraisen luotsaamasta ottelusta Interiä vastaan, jossa VPS taisteli vajaamiehisenäkin tasapelin ja oli pitkään kiinni ottelun voitossa. Suurin syy parempiin peliesityksiin on joukkueen tyhjentynyt sairastupa. Esimerkiksi ottelussa HJK:ta vastaan heinäkuun puolivälissä joukkueella ei ollut käytössään yhtään keskikentän keskustan pelaajaa. VPS pelaajamateriaali edellyttää sijoitusta sarjan puolivälin paikkeille sillä esimerkiksi Edgar Bernhardt, Tero Koskela ja O´Brian Woodbine kuuluvat Veikkausliigan parhaimmistoon.

J-P Tuomanen tekee perjantaina tervetulleen paluun JJK:n keskikentän keskustaan. Toppari Mikk Reintam oli viikolla Viron A-maajoukkueen mukana Turkissa, mutta ei pelannut itse ottelussa, joten vahvasti viime otteluissa esiintynyt nuorukainen tulee VPS-peliin hyvin levänneenä. Jani Virtasella on jälleen perjantaina tärkeä rooli JJK:n pelaamisessa. Hyvin peliä järjestelevä ja pallollisesti varma Koskela haluaa toppareilta paljon palloja itselleen VPS:n keskikentän pohjalla. Lähellä Koskelaa pelaava Virtanen voi nopeiden ensiaskeleidensa ansiosta päästä hyviin riistoihin hiukan hidastuneen Koskelan lähituntumassa. Riistojen jälkeen Virtanen pystyy yksilötaidollaan luomaan maalipaikkoja hiukan hidasta VPS:n keskuspuolustusta vastaan. VPS:n Woodbine on JJK:n kannalta avainpelaaja hyvässä ja pahassa. Atleettinen ja nopea laitapuolustaja tukee vaarallisesti hyökkäyksiä, mutta jää usein liian ylös kyttäämään mahdollista nopeaa pallonriistoa ja tätä kautta jättää taakseen paljon vastaiskuissa hyödynnettävää tilaa.

Perjantaina kohtaamisesta Hietalahdessa on odotettavissa tasainen ja jännittävä, mutta JJK on paremman pelaajamateriaalinsa turvin ottelun niukka suosikki. Todennäköisyysarvio VPS 34%, tasapeli 27% ja JJK 39%.

 

Waari

Kirjoittaja on JJK:n osakas ja eläkepäivilläänkin ennätystarkka ennakoija. Lisää Waarin mietteitä maallisesta elämästä Twitterissä.