VPS-JJK: Sairastuvalta hyviä uutisia saanut JJK kohtaa hyvävireisen Vaasan

12.08.2011

04-virtanen-naatti-ja-naatti-puolustuksen-ollessa-kuutamolla

JJK kohtaa tänään Veikkausliigan 19. kierroksen vierasottelussa VPS:n. Vaasalaiset majailevat sarjataulukon pohjan tuntumassa 18 pisteellään, mutta joukkueen kuntokäyrä on kääntynyt vahvaan nousuun valmentajanvaihdoksen jälkeen.

– Kahdesta viime pelistä heillä on neljä pistettä, kruununa voitto saarelta. Joten varmasti vastaan tulee henkisesti hyvässä tilassa oleva joukkue. Se on hyvä joukkue, jonka pelissä täytyy kiinnittää huomiota vastaiskupelaamiseen ja muutamien yksilöiden tekemisiin, valmentaja Jori Särkkä tuumaa.

Joukkueiden kauden avauskohtaaminen päättyi kesäkuun alussa Harjulla Kettupaitojen 2-0 -voittoon. Viime kierroksilla JJK:n tulokset ovat ailahdelleet alkukautta enemmän. Paniikkinappulaa ei kuitenkaan ole syytä painaa.

– Ei tässä mitään hokkuspokkustemppuja tarvita. HJK:takin vastaan me saatiin hyvä alku, paikoista vain pitäisi pystyä tekemään maalit. Edelleen se sama laulu, että meidän täytyy uskaltaa pitää palloa oman joukkueen hallussa ja syötellä, Särkkä sanoo.

Hokkuspokkustemppuihin ei ole turvauduttu sairastuvallakaan, mutta hyviä uutisia alkaa kuulua. Pitkään sivussa olleista toppari Samu Nieminen on tänään käytettävissä ja Eero Kortekin jo lähellä pelikuntoa.

– Eero on noin puolentoista viikon päässä pelikunnosta. Tumannon Tokella on pientä jalkavaivaa, ja Jarkko Okkonen on vielä sivussa. Misi (Szerovay) tekee hiljalleen kuntouttavia harjoituksia, Särkkä listaa.

Sarjan puolivälin jäätyä taakse JJK on loistavissa asetelmissa kolmantena. Taistelu sijoituksista on kuitenkin vasta alkamassa.

– Aiemmilla esityksillä me ollaan pedattu itsellemme ihan kohtuulliset asetelmat, mutta mitään valmista ei vielä ole. Joka pelissä pitää paiskoa duunia, Särkkä painottaa.

VPS-JJK Vaasan Hietalahdessa tänään kello 18.30.