Waari: Kaukoton Inter kaadettavissa

12.05.2012

JJK:lla on lauantaina edessä todella kova haaste, kun joukkue kohtaa vieraspelissä sarjaa johtavan Interin. Inter on ollut alkukaudella pelillisesti vakuuttuvaa. Joukkue on pelannut molempiin suuntiin tasapainoisesti. Ensimmäinen maali Interin verkkoon tehtiin vasta kauden viidennessä ottelussa.

 

JJK saalisti tärkeän voiton FC Lahtea vastaan. Peli oli joukkueen hallussa, mutta tietynlainen rentous maalintekotilanteissa puuttui edelleen. Lauantain peli on luonteeltaan täysin erilainen ja muistuttaa lähtökohdiltaan riemukkaaseen vierasvoittoon päättynyttä FC Honka-ottelua. FC Inter lähtee kotonaan hallitsemaan palloa ja pelitapahtumia. Joukkue pyrkii pelaamaan pallon nopeasti keskustan kautta vaarallisille laitureille Mika Ojalalle ja Henri Lehtoselle, jotka puolestaan hakevat joko omaa ratkaisua haastamalla pakkeja tai laadukasta jatkopalloa puolustuslinjaa alaspäin painavalle Irakli Sirbiladzelle. Ottelu pelataan Veritas-stadionilla kapeammalla Paavo Nurmi-stadionilla, joten molempien joukkueiden laadukkailla laitalinkeillä on normaalia vähemmän pelitilaa.

 

Interin pelin kannalta äärimmäisen tärkeä Joni Kauko puuttuu lauantaina joukkueen kokoonpanosta. Kovaotteinen, mutta taitava Kauko on Interin pelinavaamisen kannalta tärkein pelaaja. Kauko myös rytmittää Interin peliä molempiin suuntiin ja huolehtii kentän keskustan tiiviydestä. Keskikentän alimman pelaajan roolin ottanee Kalle Kauppi ja pelinrakentamisesta päävastuun kantaa Pim Bouwman. Taitava Bouwman syöttää laadukkaasti ja monipuolisesti, mutta sortuu välillä helppoihin pallonmenetyksiin vaarallisilla alueilla.

 

JJK:n on Kaukon puuttuessa helpompi estää Interin avauspelaaminen ja pitää Ojala ja Lehtonen irti pallosta. Luultavasti lauantaina Inter turvautuu normaalia enemmän pitkiin syöttöihin, joilla joukkue hakee Sirbiladzea. Viime vuonna Inter sopi JJK:lle vastustajana hyvin ja JJK pystyi pitämään hurjia tehoja takoneen Interin hyökkäyskolmikon ansiokkaasti poissa maalintekopaikoilta. Lauantainkin JJK:n täytyy pitää joukkueen muoto puolustussuuntaan kasassa ja pyrkiä nopeisiin ja teräviin suunnanmuutoksiin riistojen jälkeen. Ottelun todennäköisyysarvio Inter 57%, tasapeli 24% ja JJK 19%.

 

 

 Waari1