FC Inter-JJK: Särkkä povaa erikoistilanteille suurta roolia

11.05.2012

JJK:lla on lauantaina edessään kauden ensimmäinen reissu Turkuun Veikkausliigan kuudennen kierroksen ottelun merkeissä. Edellinen vierailu Turkuun viime syksynä päättyi riemukkaisiin pronssijuhliin – nyt on kuitenkin uusi kausi ja uudet kujeet, kun vastaan asettuu liigakärki FC Inter.

 

Inter on ollut alkukauden vahvin joukkue voittaen kaikki ottelunsa viimeisintä lukuunottamatta – HJK aiheutti kotiluolassaan Interille kauden ensimmäisen tappion nuoren lupauksen Joel Pohjanpalon aivan viime hetkien 2-1-maalilla. Nuo kaksi maalia olivat myös ensimmäiset kuluvalla kaudella Magnus Bahnen taakse tehdyt, joten haastetta Kettupaidoilla tulee riittämään. Tämän toteaa myös JJK:n valmentaja Jori Särkkä.

 

– Inter on todella haasteellinen vastus. Heillä on hyvä draivi päällä, paljon onnistumisia takana alkukaudelta. Toisaalta nyt heidän avaustappionsa jälkeen meillä on hyvä sauma lähteä haastamaan heitä.

 

JJK:lla puolestaan on viidenneltä kierrokselta takanaan odotettu, vapauttava kotivoitto, kun FC Lahti kaatui lopulta Tamás Gruborovicsin rangastuspotkulla niinikään 2-1-lukemin. Erinomaisesti rullanneen ja kotijoukkueen hallussa olleen ensimmäisen puoliajan jälkeen vieraat kampesivat hyvällä taistelulla peliin mukaan ja ratkaisua saatiin lopulta odottaa aina lisäajalle asti.

 

– Ehkei tuo peli kulkenut toivotulla tavalla koko 90-minuuttista – mutta hienoa on se, että vähän heikommallakin pelillä saatiin tulosta ja täydet kolme pistettä, Särkkä toteaa.

 

– Interiä vastaan meidän on päästävä murtautumaan viimeiselle hyökkäyskolmannekselle – tavalla tai toisella. Ei riitä, että peli pyörii alempana kentällä, vaan meidän on päästävä maalintekopaikoille. Vain sitä kautta voimme saada tulosta.

 

JJK:n alkukauden osalta on peräänkuulutettu erityisesti tiivistä joukkuepuolustusta, eikä tämäkään kerta ole poikkeus.

 

– Koko porukan on muistettava, että meidän on puolustettava tiiviisti, jotta voidaan hyökätä, Särkkä teroittaa.

 

Särkkä myös povaa erikoistilannepelaamisen olevan suuressa roolissa lauantain ottelussa, joka Veritas Stadionin nurmiremontin vuoksi pelataan poikkeuksellisesti evakkokentällä Paavo Nurmi Stadionilla.

 

– Molemmista joukkueista löytyy paljon pääpelivoimaa ja molemmilla on hyvät eväät erikoistilanteisiin, Särkkä toteaa.

 

JJK sai yhden palasen lisää omaan erikoitilannepelaamiseensa – molempiin päihin –, kun hollantilainen Jordi van Gelderen teki sopimuksen Kettupaitaan huhtikuun lopussa. Mies väläytti pääpelitaitoaan puskemalla debyytissään Jani Virtasen kulmapotkusta maalin FC Lahden verkkoon vain 17 minuutin pelin jälkeen. Lauantaina vastassa tulee todennäköisesti olemaan härkämäinen kärkimies Irakli Sirbiladze, jonka aisoissa pitämisessä riittää JJK:n puolustukselle haastetta.

 

FC Inter – JJK, lauantai 12.5.2011 kello 18:30, Paavo Nurmi Stadion, Turku

 

 

TM