VIFK sunnuntaina kettujen vieraaksi

09.07.2022
Kuva: JJK vei selvän voiton, kun VIFK vieraili viimeksi Harjulla

JJK isännöi sunnuntai-iltana Harjun sametilla perinteikästä Vasa IFK:ta jälleen yhdessä kärkikamppailussa klo 18:30 alkaen.

Kettupaidat saavat 11. kierroksen ottelussaan vieraakseen yhden kauden suurimmista yllättäjäjoukkueista, Vasa IFK:n. Kakkosen C-lohkon vakiojoukkueisiin jo vuosien ajan kuulunut VIFK on viime vuosina taistellut lähinnä lohkonsa häntäpään sijoituksista, mutta kuluva kausi on ollut seuralla varsin menestyksekäs. Avauskierroksella kärsityn tappion jälkeen VIFK ei ole hävinnyt otteluakaan ja on kivunnut sarjassa sijalle kaksi, vaikka on pelannut vasta 8 ottelua. Vaasalaiset majailevat kakkosena, seitsemän pistettä Kettupaitojen perässä, joten voittamalla kaksi niin sanottua rästiotteluaan eroa olisi vain pisteen verran.

JJK pelasi edelliskierroksella Rovaniemellä vahvan ottelun etukäteen vaikealla vieraskentällä, mutta lopputulos jätti kuitenkin karvaan maun 2-0-johdon livettyä viime hetkellä tasapeliksi. Kettupaidat jatkavat tasapelistä huolimatta sarjan kärjessä 7 pisteen turvin ilman tappioita, itse asiassa ainoana joukkueena miesten kolmella ylimmällä sarjatasolla. Tasan vuoden verran kestänyt tappiottomien otteluiden putki Kakkosessa on venynyt jo 25 ottelun mittaiseksi.

Kuva: Jonne Porkka ei päästänyt vaasalaisia helpolla

Max Peltosen valmentama VIFK lähtee sunnuntain otteluun allaan iso vierasvoitto Närpes Kraftin kotikentältä ja kaksi tasapeliä FCV:n ja RoPS:n vieraina. Harjulla sunnuntaina pelattava kamppailu päättääkin vaasalaisten pitkän vieraspeliputken, sillä Vaasan Elisa Stadionilla on ollut kesän aikana käynnissä nurmen vaihto, mistä johtuen VIFK ei ole päässyt pelaamaan alkukauden jälkeen lainkaan kotiotteluita.

Sarjaa johtava JJK on tehnyt selvästi enemmän maaleja kuin vierailijansa, mutta vähämaalisia kamppailuja pelanneiden vaasalaisten puolustus on ollut vahva ja päästettyjä maaleja on vain vähän. Kettupaitojen sisäisen maalipörssin kärjen jakavat Aleksis Lehtonen ja Aatu Manninen neljällä osumallaan ja niskaan hengittävät kolmesti osuneet Manu Manninen ja Daniel Säily. Vaasalaisten tehokkaimpana on puolestaan häärinyt oma kasvatti, vasta 18-vuotias hyökkääjä Lubunga Etoka neljällä osumallaan.

JJK on ollut tilastojen valossa niskan päällä joukkueiden keskinäisissä kamppailuissa ja viime kaudella se voittikin molemmat kohtaamiset selvin numeroin. Nyt vaasalaiset löytyvät kuitenkin viime kauteen verrattuna samasta päästä sarjataulukkoa Kettupaitojen kanssa, joten odotettavissa on aiempaa tiukempi vääntö pisteistä.

JJK – VIFK || su 10.7.22 klo 18:30 || Harjun Stadion || liput: jjk.fi

Ottelutapahtumainfo löytyy tuttuun tapaan täältä.

Artikkelin kuvat: K-S Jalkapalloviikko / Olli Rosti