Uutiset / 2010 / JJK kaatoi TamU:n Tumannon maalilla

09.03.2010

JJK kaatoi TamU:n Liigacupin vierasottelussa tiistai-iltana lukemin 0-1. JJK:n maalin teki Touko Tumanto ottelun ensimmäisellä puoliajalla.

Ottelun alku oli selkeästi JJK:n hallinnassa. Pallo kulki mukavasti pelaajalta toiselle ja joukkue pystyi luomaan muutaman puolittaisen tilanteen.

Reilun vartin pelin jälkeen JJK menetti pallon hyökkäysalueellaan, mutta Anssi Viren katkaisi TamU:n avauksen keskikentällä. Viren löysi Mikko Hyyrysen vastustajan linjojen välistä, ja Hyyrynen vapautti Touko Tumannon boksiin. Tumannon viimeistely vei JJK:n 0-1 -johtoon.

Puoliajan loppua kohden isännät pääsivät paremmin peliin kiinni. JJK pystyi kuitenkin kontrolloimaan tapahtumia hyvällä syöttöpelillä ja lähti tauolle johtoasemassa.

– Ensimmäisellä jaksolla pystyttiin pelaamaan sellaista peliä kuin halutaan. Maltettiin ja uskallettiin avata peliä puolustuslinjasta lähtien keskikentän kautta syöttelemällä. Saatiin paikkoja ja kruununa se maali, tämä varmasti loi uskoa meidän omaan pelitapaan, JJK:n päävalmentaja Kari Martonen kommentoi.

Toisen puoliajan alkuun Martonen otti testimies Timo Tahvanaisen kentälle, hänen tieltään poistui maalintekijä Tumanto.

Puoliaika käynnistyi vahvasti TamU-merkkisesti, ja kotijoukkueen kovasti voimistunut prässi laittoi JJK:n pelinrakentelun ahtaalle. Syöttöpeli ei enää onnistunut halutusti ja TamU pääsi luomaan painetta JJK:n maalille. Tamperelaiset eivät kuitenkaan pystyneet tasoittamaan peliä hyvistäkään paikoista.

– Toinen jakso oli meidän osalta hengissäpysymiskamppailua. Tuurilla ja taidolla pystyttiin kuitenkin pitämään oma maali puhtaana. Nolla vieraskentällä ja vielä TamU:a vastaan on aina hyvä suoritus, Martonen sanoo.

Erityisesti päävalmentajaa lämmitti kokeneen toppariparin Pasoja – Okkonen esiintyminen. Tahvanainenkin esiintyi vaikeista olosuhteista huolimatta lupauksia antavasti.

– Timo pelasi toisen puoliajan, joka oli meille pallollisen pelin kannalta vaikea. Muutaman kerran hän pääsi käyttämään vahvuuksiaan ja esiintyi mielestäni ihan positiivisesti. Hänen kanssaan jatkoa mietitään loppuviikosta.

– Okkosen ja Pasojan pelissä oli ajoittain viitteitä siitä vanhasta yhteistyöstä. Uskon, että siinä on asia joka voi kantaa meitä läpi kauden.

Maukas voitto antaa JJK:lle hyvät asetelmat Liigacupin alkulohkon viimeisiin otteluihin. Seuraavana vastassa on Jaro, ottelu pelataan Vehkalammella lauantaina 20. maaliskuuta klo 14.

TamU – JJK 0-1 (0-1)
17′ Tumanto 0-1

JJK:n kokoonpano:

Myllymäki

Viren
Pasoja
Okkonen
Tapaninen

Abahassine   (Lahtinen)
Poutiainen    (Lähitie)
Sund            (Tuomanen)
Tumanto       (Tahvanainen)

Hyyrynen
Kari