Uutiset / 2008 / TP-47 ja JJK vastakkain lauantaina Torniossa

05.09.2008

Perjantaina linja-autolla Tornioon matkannut JJK saa vierasotteluun riveihinsä Ykkösen ehdottoman maalintekijäkuninkaan Babatunde Wusun, joka on jo heiluttanut vastustajan verkkoa 17 kertaa. Wusu oli edellisen ottelun PK-35:ttä vastaan pelikiellossa. JJK voitti ottelun vieraissa 3-4.

Viime kaudella JJK haki Torniosta vierasvoiton 1-3 numeroin kun Tommi Kari iski kaksi osumaa ja Vesa-Matti Alhonen yhden. Lauantain ottelu on molemmille joukkueille erittäin tärkeä. JJK kamppailee paikasta Veikkausliigaan. Se on vain voiton päässä sarjajohtaja Viikingeistä. TP-47 taas ei voi vielä hengähtää putoamistaistelussa. Paikka ensi kauden Ykköseen ei ole vielä varmistunut. Joukkueella on kuusi pistettä karsijan paikalle. Toisaalta TP-47:llä on myös kuusi pistettä kuudenteen sijaan. JJK:n maaliero on 34-16, kun taas TP-47:n maaliero on 18-21.

JJK pääsee otteluun parhaalla kokoonpanollaan. Mukana ovat liigajyrät Anssi Viren, Jukka Sinisalo, Mika Lahtinen, Matti Lähitie, Markus Paija ja kohupelaaja brasilialainen Ady. Joukkueen kauden tärkeimpiä pelaajia Wusun ohella on ollut maalivahti Mihaly Szerovay.

TP-47 lähtee otteluun voitto mielessä. Edellisellä kierroksella joukkue pelasi Jipon kanssa 0-0 tasapelin. TP-47 voitti JJK:n Jyväskylässä Harjun kentällä kesäkuun puolivälissä 1-0. Ottelun ainokaisen teki Gaston Bindzi kulmatilanteesta. Bindzi palaakin tähän otteluun pelikiellosta. Pelikieltoisia pelaajia Torniolta ovat Olli-Pekka Höynälä sekä Ilja Fomichev. Höynälä kärsii reservijoukkueessa saamaansa pelikieltoa vielä ensi keskiviikkoon. Fomichev menettää JJK- ja TPV-ottelut. Pelaavaan kokoonpanoon palaavat Luis Vanderlei, Ville Pekkanen, Roman Porofiev ja Murilo


www.tp47.com / fcjjk.com