Uutiset / 2007 / JJK matkaa sunnuntaina Helsinkiin – vastassa vaarallinen PK-35

17.08.2007

 

Myllypurossa pelataan sunnuntaina sähköinen ”kuuden pisteen” ottelu, jossa ottavat yhteen sarjakolmonen JJK ja -nelonen PK-35. JJK:lla on viidentoista kierroksen jälkeen kolme pistettä enemmän kuin helsinkiläisellä kotijoukkueella.

Kumpikin otti viime kierrokselta 2-2-tasapelin, mutta piste maistui selvästi makeammalta PK-35:lle kuin JJK:lle. Pihlajamäkeläiset tasoittivat vierasottelunsa loppuhetkillä silloisen sarjaykkösen RoPS:n johdon, kun taas jyväskyläläiset jäivät suosikkiasemastaan huolimatta kotitasuriin GBK:ta vastaan.

Myllypurossa on odotettavissa tasainen ottelu, vaikka joukkueiden lähtökohdat kauteen olivat keskenään hyvin erilaiset. PK-35:n selvä päätavoite oli sarjapaikan säilyttäminen, joka tosin on erinomaisesti sujuneen kesän ansiosta käytännössä jo varmistunut. JJK:n sen sijaan tiedetään suunnanneen ajatuksia jopa sarjatasoa ylemmäksi.

Vierasjoukkueen tärkeimpiin onnistujiin kuuluu sarjassa seitsemän osumaa iskenyt Tommi Kari. Ensi kuussa 21 vuotta täyttävä hyökkääjä on Ykkösen maalintekijätilastoa johtavan Babatunde Wusun jälkeen joukkueensa tehokkain viimeistelijä. Kari odottaa sunnuntain pelistä erittäin kovaa taistelua.

– Luvassa on tiukka ja vähämaalinen vääntö. Veikkaan ottelun päättyvän maalin voittoon, suuntaan tai toiseen. Otteistamme on puuttunut parissa viime pelissä liikettä, joten sitä puolta on nyt parannettava. Päätavoitteenamme on yhä sijoittua sarjassa kuuden joukkoon, Kari kommentoi.

– PK-35 kuuluu sarjan vaikeimpiin vastustajiin. Matthew McKenna on Ykkösen ehkä paras maalivahti, alakerta ja keskikenttä ovat tasaisen laadukkaita, ja hyökkääjät Petteri Kaijasilta ja Vesa Kosonen ovat erittäin vaarallisia.

Kaijasilta viimeisteli RoPS-vierasottelussa sarjakauden yhdennentoista osumansa. PK-35:n kokenut kapteeni on Ykkösen maalintekijätilastossa kolmannella sijalla vain kaksi osumaa JJK:n Wusun takana.

– Jos välillemme halutaan luoda ”ottelu ottelun sisällä” -asetelma, pyrin tietenkin ottamaan voiton siitäkin taistelusta. En muista Wusun pelanneen aiemmin näin hyvää kautta. Hän on vaarallinen pelaaja, mutta olemme keskenämme varsin erityyppisiä hyökkääjiä, Kaijasilta sanoo.

– Vierastasapeli RoPS:aa vastaan teki itseluottamuksellemme erittäin hyvää. Piste tuntui lähes voitolta, ja pelaajia motivoi, kun pystymme pelaamaan tasaisesti sarjan kärkijoukkueitakin vastaan. JJK on tehnyt kovia satsauksia, mikä kielii seuran tavoittelevan nousua liigaan.

PK-35-JJK, su 19.8. klo 18.30, Myllypuron liikuntapuisto

www.miestenykkonen.fi / fcjjk.com