Uutiset / 2007 / Harjun Stadion pysyy JJK:n kotikenttänä tulevat vuodet

04.11.2007

 

Jyväskyläläisen jalkapalloilun olosuhteet herättävät aika ajoin huomiota julkisuudessa kun tiedetään hyvin että Jyväskylän kenttäolosuhteet ovat vielä kaukana muun Suomen olosuhteista. Varsinkin harjoituskenttien vähäisyys herättää oikeutettuja kannanottoja. Viime aikoina on myös aika ajoin pohdittu edustusjalkapalloilun tulevaa pelipaikkaa ja tässä asiassa JJK on keskustellut kaupungin ylimmän johdon kanssa samassa hengessä.

”Ajatukset jyväskyläläisen jalkapalloilun ja JJK:n siirtämisestä pelaamaan esimerkiksi Vaajakoskelle ovat täysin tuulesta temmattuja ja epärealistisia”, JJK:n puheenjohtaja Janne Särkkä toteaa.

”Vaajakosken kentän tiiviisti rakennettuun ympäristöön ei mahdu edes 500 autoa saati sitten 5.000. Tällainen vaihtoehto johtaisi kaikissa tapauksissa suuriin taloudellisiin menetyksiin seuran kannalta sillä kaikkien potentiaalisten katsojien liikuttaminen keskeisimmän asutuskeskuksen ulkopuolelle sieltä missä ihmiset jo valmiina ovat jättäisi valtavan määrän ihmisiä tapahtuman ulkopuolelle”, Särkkä jatkaa.

”Olemme käyneet kaupungin ylimmän johdon kanssa selviä keskusteluja siitä että Harjun Stadionia tullaan kehittämään sekä jalkapalloilun että yleisurheilun tarpeita paremmin vastaaviksi ja JJK tulee näinollen pelaamaan Harjulla varmasti ainakin seuraavat 5-10 vuotta”, Särkkä kertoo käydyistä keskusteluista. ”Kentälle tarvittavia panostuksia tullaan priorisoimaan asia kerrallaan niin että Harju täyttää Veikkausliigan vaatimukset lähivuosina”.

”HJK-ottelu osoitti varsin hyvin että Harju tarjoaa suurellekin joukolle hyvän ja kodikkaan tapahtumapaikan kun keskustan parkkialueet hyödynnetään täysimääräisesti ja katsojat saapuvat tapahtumaan ajoissa paikalle. Siinä vaiheessa kun JJK:n käytössä on yksityistä rahaa riittävän paljon voidaan alkaa miettiä varsinaisen jalkapallostadionin rakentamista Jyväskylään”, Särkkä päättää.

fcjjk.com